ISSN 1337-8481

piatok, 3. mája, 2024

Ministerstvo vnútra rozdistribuovalo vyše 12 miliónov antigénových testov a výrazne zrýchlilo preplácanie nákladov spojených s celoplošným skríningom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MV SR |MM| Testovanie na prítomnosť ochorenia COVID-19 absolvujú denne tisícky obyvateľov Slovenskej republiky, ktorým záleží na tom, aby naša krajina zvládla boj s pandémiou a  chápu, že obmedzenia počas núdzového stavu nemôžu fungovať bez zodpovedného prístupu jednotlivcov.

Od 8. februára sa na Slovensku „zapol“ COVID automatu, na základe ktorého sa každý týždeň určujú a spresňujú opatrenia pre jednotlivé okresy. Vychádza v prvom rade z výsledkov celoplošného skríningu na ochorenie COVID-19. Distribúciu antigénových testov pre väčšinu testovacích miest organizuje ministerstvo vnútra prostredníctvom krajských centier podpory a príslušných okresných úradov.

Od začiatku tohto roka ministerstvo vnútra zabezpečilo dodávku a rozvoz vyše 12 miliónov antigénových testov zo zásob správy štátnych hmotných rezerv. Hoci mnohé naše pracoviská majú z dôvodu karantény či práceneschopnosti výrazné pracovné výpadky, v súčasnosti dokážeme rozviezť testy s minimálnym zdržaním.

„Uvedomujeme si, že bez aktívneho prístupu samospráv, ktoré zriaďujú testovacie miesta, by toto všetko nefungovalo. Záleží nám na tom, aby kompetentné zložky ministerstva vnútra udržiavali komunikáciu s obcami a mestami a operatívne reagovali na ich požiadavky či návrhy riešení,“ povedal minister vnútra Roman Mikulec.

Ministerstvo vnútra zefektívnilo komunikáciu so samosprávami aj v procese refundácie nákladov spojených s celoplošným skríningom. K dnešnému dňu sme od začiatku roka obciam či podnikateľom prevádzkujúcim odberné miesta preplatili 8,3 mil. EUR a ďalších 3,5 mil. EUR je verifikovaných, spracovaných a zadaných na úhradu. Ďalšie refundácie by mali na účty obcí prísť v priebehu 2-3 týždňov.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Strana Za ľudí podporuje očkovanie všetkými dostupnými vakcínami bez ohľadu na to, kde ich vyrábajú, ale až po riadnom preskúmaní ich bezpečnosti a účinnosti na rôzne vekové skupiny Európskou agentúrou pre lieky,“ opakuje Remišová

    Aspon citaj co zdielas

  2. Rusko začalo s očkovaním oveľa skôr, vyrába si vlastnú vakcínu, ale má zaočkovaných o polovicu menší podiel ľudí, ako Slovensko (podľa Our World in Data k 10. februáru SK 4,69 % a RUS 2,67 %). Ľudia tam vakcíne teda veľmi nedôverujú, a preto sa snažia verejnú mienku zmeniť aj využívaním vakcíny v iných krajinách.

    to je z jej facebooku

  3. Cital som. Zatial je proti aj ministrant zdravotnictva. Pretoze zatial rusi nepoziadali EMA o schvalenie. Neprebehla totiz tretia vlna klinickych testov. Ale aj napriek tomu sa rozmysla o nakupe sputnika. Prave to masove ockovanie nou budu niektori povazovat za klinicke skusky na statisicoch. Predbezne ma vynikajuce vysledky.

  4. Ludia zamyslite sa nad očkovaním… ak je niekto chorý neočkuje sa!!! Ked tu nebola akože „pandémia“ ,tak som išiel doktorke a ona ma vyšetrila a povedala čo mám chrípku alebo angínu atd. a podla toho nasadila liečbu a ked ste išli na preventívnu prehliadku a vaša doktorka sa vás opýtala či sa chcete za očkovat ale povedala vám ked budete zdravý a nie chorý ! PS:nebol som u doktorky asi 5 rokov a ani na testovaní a som zdravší ako ostatní je to o imunite a netreba sa stresovat pri správach z tv a na soc.sietach

  5. Ale ved nikto ta nebude ockovat pokial budes chory. Od toho su tam lekari, aby ti to vysvetlili a nedovolili zaockovat. Jediny problem vakcinacie pocas pandemie je ten, ze ochories skor ako sa vytvoria protilatky.

  6. Pre Zdravý človek, ako čítam, tak čítam, vôbec tvojmu príspevku nerozumiem, zostaň doma zavretý aj naďalej, aby ti to zdravie zostalo. A nemysli prosím ťa iba na seba, ale aj na iných, ktorí nemajú takú imunitu ako ty…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img