ISSN 1337-8481

sobota, 4. mája, 2024

Premiér nevylúčil, že by sa v SR mohla vyrábať vakcína proti COVID-19

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády SR  |MM|  Na Slovensku by sa mohla vyrábať vakcína proti novému koronavírusu. Premiér Igor Matovič (OĽANO) v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy nevylúčil, že by mohlo ísť o ruskú vakcínu Sputnik V.

Podľa predsedu vlády má ruský výrobca snahu, aby sa vakcína vyrábala aj v krajine, do ktorej ju distribuuje. Geopolitické záujmy nechce povyšovať nad záujmy ľudí.

Slovensko má podľa Matoviča rokovať aj o výrobe vakcíny od spoločností Pfizer/BioNTech a Moderna. Zdôraznil, že s oznámením pozitívnych správ by chcel ešte chvíľu počkať.

Povedal však, že aj keby očkovaciu látku malo Slovensko vyrábať, nenechá si ju len pre seba a bude ju dodávať rovnomerne pre celú Európsku úniu.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. ako mozeme brat sputnik od zleho ruska,to nam nestaci ropa a plyn?uz sankcie neplatia?
    co spravime p.majko ked sa tu objavi sputnik?to bude nas koniec.

  2. ze kapitalisti nikdy nedopustia, aby sputnik zvitazil nad „ich“ kapitalistickymi vykoristovatelskymi metodami voci obcanom SR. To by ta spuchnuta fasisticka svina nezladla. A Iginko? Ten toho uz nataral.

  3. Načo sa vzrušovať nad vakcínami? Pre nás bude stačiť aj destilovaná voda. Ja osobne mám pochybnosti až o takých účinkoch týchto vakcín ako sa o nich hovorí. Nejako veľmi rýchlo ich začali vyrábať a už aj v rozličných štátoch. Tak veľmi rýchlo pokročil výskum?

  4. to sa musi priznat. V podstate ho vytvaraju niekolko rokov a pri tejto pandemii ho len kozmeticky upravili k aplikacii.
    Otazne je, ci je skutocne ucinna v takej podobe, ako ju prezentuju. Placebo ci aqua destilata, mozno postaci medovy motuzik popod nos a ucinok bude rovnaky. Ako je potom mozne, ze aj po druhom ockivani moze byt pozitivny?
    Pandemia je casovo umyselne natahovana. Tak, ako aj nudzovy stav.

  5. A vôbec. Systém očkovania je jedna fraška. Raz ako prvých majú očkovať starších ľudí, potom zase učiteľov… Stále menia rétoriku. Sú ako v koši voda. Dá sa im vôbec veriť? Len zneisťujú tento národ. Miesto toho hádania a osočovania medzi sebou, by mali hľadať rozumné riešenia. Ale všetci sa tam tvária veľmi múdro a nepostrádateľní. Politika – patent na rozum.

  6. Íha, ale sa vás tu vyrojilo antivaxerov a konšpirátorov. A kto vám káže sa dať očkovať? Keď nechcete, vaša vec, ale aspoň držte huby. A že je sem tam niekto pozitívny aj po vakcína, tak logicky keď je účinnosť dajme tomu 90% a po druhej dávke 99, tak 1 zo 100 sa môže nakaziť aj potom. Kapišto taváršč?

  7. Nedávno sa tu objavilo zopár negatívnych komentárov na vakcínu Sputnik. Síce ešte netušili nič o jej účinnosti, ale z princípu odmietali všetko čo je ruské. Aké úbohé. Od takých ľudí čo najďalej.

  8. Ved je uplne zjavne, ze vlada chce mat co najhorsie cisla. vsetko robia preto, aby tu bol co najhorsi stav.
    ci nulova informovanost o tom, ako posilnovat imunitu (naopak nariadenia vlady a hygienikov plosne znizuju imunitu naroda)
    nulova informovanost o liekoch, co funguju – realita je taka, ze vlada cez organy znemoznuje obcanom zaobstarat si tieto lieky na vlastne naklady.
    natlak na obcanov, aby sa plosne testovali a tym siria nakazu.
    odvolanie riaditela z nemocnice v KE, ktory mal extremne dobre vysledky liecby – prezilo mu 85% tazkych pripadoch z ventilaciek, zatial co na zvysku Slovenska umiera 90% pacientov na ventilackach.
    je to uplne zjavne. tato vlada musi dole a byt postavena pred ludovy tribunal. a to vratane kazdeho, co im napomaha.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img