ISSN 1337-8481

nedeľa, 5. mája, 2024

Stredoškolákov a vysoké školy spája Virtuálny deň otvorených dverí

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

NAKAC |MM|  Pre pandemické opatrenia nemôžu vysoké školy tento rok organizovať Dni otvorených dverí. Práve vďaka nim sa pritom mnohí študenti definitívne rozhodujú pre budúcu alma mater. Vysoké školy a študentov spojilo moderné – Virtuálny deň otvorených dverí.

 

Stredoškolák sedí doma pri svojom počítači. Prihlási sa na webovú stránku www.virtualnydenotvorenychdveri.sk a vyhľadá si na nej vysoké školy, o ktoré sa zaujíma. Prezrie si ich videoprezentácie, spozná priestory školy, učební, internátu a zástupcovia fakúlt mu naživo odpovedajú na otázky. Virtuálny deň otvorených dverí uľahčuje momentálnu situáciu školám, ktoré každoročne bojujú o priazeň stredoškolákov a aj samotným študentom, ktorí sa často pre vysokú školu rozhodnú práve na základe návštevy Dňa otvorených dverí.

 

Podujatie organizuje Národné kariérne centrum. Prvé dve kolá sa konali v závere minulého roka a mali vysokú návštevnosť. „Do prezentácií sa prihlásilo štyridsať vysokých škôl zo Slovenska a Českej republiky. Web, cez ktorý sme vysielali, zaznamenal 8400 návštev a stránky si ľudia prezreli takmer 70-tisíckrát,“ hovorí Miroslav Koleník z Národného kariérneho centra. Stredoškoláci boli podľa neho aktívni, zástupcom vysokých škôl položili takmer 2000 otázok.

 

„Virtuálny deň otvorených dverí je aj v čase pandémie bezpečný a praktický pre obe strany, pre fakulty aj študentov,“ dodáva Koleník.  Pokračujú aj vo
februári a v marci

Keďže je zo strany stredných škôl o Virtuálny deň otvorených dverí stále veľký záujem, organizátori sa rozhodli zorganizovať ho aj vo februári a v marci. Pozývajú preto stredné školy, aby sa zaregistrovali na webe www.virtualnydenotvorenychdveri.sk a umožnili tak svojim študentom absolvovať ho. Aj slovenské a zahraničné vysoké školy majú stále priestor prihlásiť sa a odprezentovať sa prostredníctvom podujatia záujemcom o štúdium.

 

Pre veľkú návštevnosť webov rozdelili organizátori vysielanie na štyri dni. Každý deň dostanú priestor stredoškoláci z dvoch slovenských krajov.

 

  1. február – Prešovský a Žilinský kraj
    10. február – Košický a Banskobystrický kraj
    11. február – Nitriansky a Trnavský kraj
    12. február – Bratislavský a Trenčiansky kraj

 

  1. marec – Prešovský a Žilinský kraj
    10. marec – Košický a Banskobystrický kraj
    11. marec – Nitriansky a Trnavský kraj
    12. marec – Bratislavský a Trenčiansky kraj

Čo je NAKAC

Národné kariérne centrum pomáha slovenským študentom pri výbere ďalšieho štúdia, absolventom zas pri orientácii na trhu práce a s prípravou do zamestnania. V slovenských mestách organizuje výstavy Kam na strednú, Kam na vysokú či veľtrh práce JobSpoTT. Pripravuje webináre pre stredoškolákov a vydáva časopis Kam po strednej, ktorý distribuuje na všetky stredné školy na Slovensku.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img