ISSN 1337-8481

nedeľa, 28. apríla, 2024

Policajtom sa Kiko na FB vysmieval. O niekoľko hodín skončil v policajných putách

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM|  Vyšetrovateľka ho obvinila zo zločinu podvodu a to v 28 prípadoch a navrhla prokurátorovi väzbu.

23 ročný Trnavčan mal narobiť podvody nielen po Trnave a okolí, ale aj v rámci celého západného Slovenska.

Cez internetový bazár si vyhľadal ponuky na predaj telefónov a tabletov. Predávajúcim sľuboval ihneď peniaze a navyše, ak osoba priniesla mobil až pred dvere, vyplatenú sumu im ešte navýšil. Scenár odovzdania bola takmer identický. Predávajúci s kupujúcim sa pod rôznymi zámienkami nikdy nestretli, dôvod bolo napr. aj ochorenie covid. Zariadenia nechali poškodení vždy pred dvermi a čakali na peniaze. Hoci im došlo správa a fotka, že peniaze boli poslané, nikdy im neprišli.

Ihneď po zverejnení pátrania ho na fotke viacerí poškodení Trnavčania stotožnili s ich podvodom. K zverejnenému pátraniu sa formou komentárov vyjadroval dokonca samotný hľadaný muž. Policajtom sa vysmieval a miestami vulgárne nadával. Veril, že k zadržaniu jeho osoby nedôjde. To sa však zmenilo v priebehu pár hodín. Policajti muža zadržali a po výsluchu ho vyšetrovateľka obvinila. Kiko sa k podvodom priznal. Škody sa šplhajú na viac ako desať tísíce eur.

Vzhľadom na rozsah prípadu a osobu páchateľa, spracovala vyšetrovateľka na muža návrh, aby bol stíhaný väzobne. O jeho väzbe bude sú rozhodovať v najbližších hodinách. Do rozhodnutia súdu zostáva obvinený v cele policajného zaistenia. Polícia aj naďalej na prípade intenzívne pracuje. Za zločin podvodu mu môže hroziť strata slobody na 3 až 10 rokov.

Polícia upozorňuje ľudí, aby si dávali pozor. Aj v tomto prípade sa potvrdilo, že osoby v snahe rýchlo predať tovar, boli ochotní riskovať. Neznámym osobám bez problémov doviezli tovar, sprístupnili svoje občianske preukazy, išli do rizika ich ďalšieho zneužitia a boli ochotní vydať tovar skôr, ako im skutočne prišli peniaze na účet.

Ak kupujete alebo predávate cez inzerát, uprednostnite osobný predaj. Tovar si navyše môžete skontrolovať a príp. neprevziať, ak nespĺňa dohodnuté podmienky. V prípade predaja na diaľku, buďte obozretní. Napr. ak, osoba inzeruje tovar pochybným spôsobom, chýbajúca alebo ilustračná fotka – napr. aj zle písanou slovenčinou, chce komunikovať výlučne online, peniaze chce osoba iba vopred… Komunikáciu si vždy uchovajte a v prípade podozrenia z podvodu, ihneď kontaktujte políciu.

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img