ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Rezort životného prostredia neposkytne dotáciu bývalému “poradcovi” premiéra

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MŽP SR |MM|   Rezort životného prostredie ruší dotáciu pre občianske združenie bývalého “poradcu” predsedu vlády. Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) ako sprostredkovateľský orgán pre Operačný program – Kvalita životného prostredia (OPKŽP) odstúpi od zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku pre „OZ Pre lepšiu spoločnosť“. Prijímateľ si nesplnil svoju povinnosť priebežne informovať SAŽP o vzniku potenciálneho konfliktu záujmov, čo je dôvodom na odstúpenie od zmluvy.

Potenciálny konflikt záujmov spočíva v politickej činnosti predstaviteľa občianskeho združenia. V čase schválenia dotácie bol “poradcom” pre politicky činnú osobu v oblasti mediálnych aktivít. Činnosťou, ktorá mala byť podporená dotáciou sú rovnako mediálne a propagačné aktivity, z čoho vyplýva, že mal potenciálny konflikt záujmov oznámiť sprostredkovateľskému orgánu.

„Nesplnením tejto oznamovacej povinnosti žiadateľ porušil podmienky zmluvy a preto občianskemu združeniu dosiaľ neboli, a ani nebudú, poskytnuté žiadne finančné prostriedky,“ uzavrel minister životného prostredia Ján Budaj.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. To by sa za predchadzajucej vlady nestalo, vyhovorili by sa na Seresa alebo Radicovej vladu a peniaze by vyplatili aj keby co bolo.

  2. Emmm 28. januára 2021, 10:34 – az privelmi nevhodne vyjadrenie, v ziadnom pripade neslo o kradez, ale o legalne ziskanu dotaciu. Problemom bolo jedine (zatial nie je ine zname) neohlasenie ziadatela, ze sa medzicasom stal poradcom premiera vlady. To ale neznamena, ze dotacia bola pridelena v rozpore s pravidlami. Okrem toho ju ziadal este za minulej vlady.

    Minister Budaj je ale nekompromisny a aj taketo pochybenie (neohlaseny mozny konflikt zaujmov, ktory by sa v pripade ohlasenia bol preveril a mozno by nebol zisteny) OKAMZITE NECHAL PREVERIT. A dotacia SAZP bola stopnuta.

    Toto su realne a jasne viditelne vysledky konania sucasnej vlady. Vymenujeme doteraz zname fakty zlodejin tej minulej? Napojenia uradu vlady na mafianske struktury, korupciu pri sudcoch, prokuratoroch a policajtoch?

    Na konani ministra je vidiet jasna zmena. Ze v niektorych inych rezortoch je pomalsia, je vec druha. Snad budu konkretnymi ludmi procesy zrychlene…

  3. UJO 28. januára 2021, 13:39 – nerozumiem otazke a ani herniam. A uz vobec nerozumiem ludom, ktori hraju hazard. A to, comu nerozumiem – nerobim.

    To, ze som z recesie bol osobne ucelovo PREHRAT po 10 USD v kasine v monackom Monte Carlo a v americkom Las Vegas mi nedava predpoklad urobit standardnu reportaz o herniach.

  4. smejem sa a smejem :D. Vraj „minister Budaj je ale nekompromisny a aj taketo pochybenie (neohlaseny mozny konflikt zaujmov, ktory by sa v pripade ohlasenia bol preveril a mozno by nebol zisteny) OKAMZITE NECHAL PREVERIT. A dotacia SAZP bola stopnuta“. Len akosi autor tohto vyplodu zabudol napisat, ze minister Budaj zacal konat az ked sa to prevalilo a vec sa zacala medializovat. Toto su ti dnesny jednofarebny novinari, propaganda spriaznenych ludi a opovrhovanie faktov. Toto tu by sa malo premenovat na SOL-OlaNO 😀 😀 😀

  5. V Šintave sa verejne hovorí o tom, že verejne známy občan mesta Sereď je oficiálne vedený ako poradca ministra. Vie niekto bližšie info? Je super, že máme takého vzdelaného občana.

  6. seredan 28. januára 2021, 15:05 – skusite pri splietani Vasich konspiracii povedat aj to, ako mal minister konat v case ked o veci nevedel, teda pred upozornenim na pripad?

  7. Ján Budaj je fakt nekompromisny a nehrá sa na ministra,ale treba dodať že môže robiť len to čo mu Matovič dovolí. poprípade Borisko!

  8. Jediny farizej je Pele, vozi sa na operu vladnym specialom a ked sa to prevali tak to ide zaplatit. Hodina letu stoji 5500 eur, takze ked letel hodinu tam a hodinu naspat tak to bude draha opera..
    odkial taky papalas zoberie 10 000 na operu ? Ved este musi splacat hypoteku toho luxusneho bytu pri Dunaji. To moze tak rozhadzovat?

  9. Tak,tak,treba nekompromisne obhajovať túto vládu,no keby na to opozícia neprišla,tak by to bolo určite vyplatené.A treba rýchlo nájsť niečo na Peleho alebo Fica a prekričať to do zabudnutia.A keď išiel Matelko na tú slávnu svadbu do Prešova,myslíte že išiel na svojom aute a bez ochranky ? To teraz budeme stopovať premiérov na každom kroku a vyratúvať že koľko to stojí ?

  10. bože ty si dobrý debo Havran, ty ideš porovnávať auto s lietadlom? A tú ochranku sa vyjadril, že nechce, ale zo zákona musí strpieť. Čo to tu splietaš za hovadiny, to už nemáš na obhajobu teplošovho papalášizmu iný argument? A na ten konflikt záujmov neprišla opozícia, ale noviny, súčasná opozícia je na smiech, totálne neschopná.

  11. Len blbec verí tomu, že Matelko nechcel ochranku on ani nechcel tu opancierovanu opachu, čo sa v nej vozí on ani nechce bývať v neskolaudovanom dome ale musí

  12. Aale Maji , nie je tazke nastudovat si zakon o herniach pravomociach samosprav v Seredi vam rastu herne ako huby po dazdi v okoli samospravi robia opak . preco za tie roky ani jedna reportaz ???? cudne ???

  13. Pan Majko, nerobte zo seba hlupaka. Budaj vedel, nevedel, ako mal konat ked nevedel….. Ako to ze nevie co sa deje na jeho ministerstve? Ako ho potom riadi? Je zaujimave ze v minulosti vam nevadilo, ze minister o dakej afere nevedel a nestopol ju hned v zarodku. Ale pokial ide o Budaja, ved on chudacik len nevedel. Tak zato nemoze. Snazite sa konspirovat, obhajovat svojho Budaja, ale logika nepusti. A ak sa dobre pamatam pred par dnami este hovoril na tlacovke ze vsetko je v poriadku, nic sa neporusilo. A hola hop par dni nato je to uz zase uplne inak? Na to mi co poviete pan Majko. Vyjadrite sa k tomuto. K tejto zasadnej zmene postoja. Zmena postoja prisla po tom co sa to zacalo vo velkom prepierat v mediach. Nic v zlom pan Majko, ale kazdy kto sem tam cita SOL vie ze vy velebite OlaNO a uplne az fanaticky velebite Budaja.

  14. seredan 28. januára 2021, 22:19 – nemate pravdu, nevidite do veci a netusite, ako funguje system.

    Aj ten konflik zaujmov je cisto teoreticky, vobec nemusel nastat.

    Zjednodusene videnie problemu kazdeho „z ulice“ mi pripomina bezhlave kopirovanie nazoru, ze Lucansky bol zavrazdeny a nie je obvinenym z vaznych zlocinov, ale hrdinom, ktory sa vzoprel „Matelkovi“.

    Nemam zaujem zabijat cas niecim, co o par dni bude vysvetlene napr. nemoznostou diskriminacie pri uchadzani sa o dotaciu. Mam zato, ze ten ziadatel mal oznamit fakt, kde v danom momente posobi. A ten by bol brany do uvahy.

    Porovnam zo Seredou:

    Pri preidelovani dotacie pre futbalistov navrhuje dotaciu aj hlasuje za nu aj prezident klubu, ktoremu ma byt pridelena. Brrrrrrr… Hanba !!
    Tomu treba predist, to je ten jasny (nie mozny) konflikt zaujomv.

    Pochopil?

  15. Preco mi slovník Majka pripomina slovník toho trnavskeho tupca? Lebo su to dve rovnake kreatury? Majko, uz sa ani neschovavas, uz verejne ukazujes, aky si ty objektivny novinar? Este stastie, ze ta poznaju ludia.. Ale tak, kazdy sa zivi, xo mu nosi peniaze. Niektori teda uplne zle, ale no a co? Len sa predaravuj dalej, pis, ako nikto nicomu nerozumie a jediny rozumny v regione si ty. Podobnost na premiera? Cisto nahodna..

  16. Budaj mal davno odstúpiť. A bývalí voliči OLaNo už to jasne dali na zreteľ. Je to hanba. Bohužiaľ slušní ľudia musia strpieť túto vládu “ našich ľudí „

  17. Videl som reportáž,kto je novinár,a kto nie,to mi je vlastne jedno,ale zaznelo tam niečo,čo mi utkvelo v pamäti
    Keď niekto neobjektívne operuje a robí vlastne propagandu,mal by to jednoducho priznať.Je to oveľa lepšie,ako sa hrať na nestranného a objektívneho.

  18. Anonym 29. januára 2021, 8:14 – mylis sa! Jediny mudry si Ty! Staci porovnat prispevky. Ty si menom a priezviskom podpisany vzdelany, skuseny jedinec, ktory dosiahol neskutocne vysledky v podnikani, uznavana osobnost. Tvoj prispevok je jeden konkretny a podlozeny argument za druhym – vsetko sedi do bodky. A ja len tak anonymne zvastam… 😉

  19. Maji , chcem iba upozornit na Vasu nestrannost? alebo strach ? , zaoberate sa tu nepodstatnymi temami , burcujete par obcanov proti sebe za drobne , uteka Vam vela veci v com samosprava dominuje a Vy o tychto veciach mlcite nerobite reportaze . Las Vegas bol Suchy neboli ste spolu ??

  20. Dakujem za otvorenie obzoru ako to funguje , cize ak dobre rozumiem funguje je to tak ze niekto plati aj Vass za nepisanie, pisanie , o niektorich citlivych temach .

  21. UJO 29. januára 2021, 18:34 – SOL nemalo, nema a nebude mat nikoho, kto by urcoval temy, ktorym sa ma venovat. Kazdy autor si ich urcuje sam a sam za ne aj nesie zodpovednost. Platena reklama je viditelne oznacena.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img