ISSN 1337-8481

nedeľa, 28. apríla, 2024

Uskutočnené investície v roku 2020

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Rozvoj a výstavba / Ľubomír Veselický / 26 JAN 2021 / V histórii samosprávy by sme od účinnosti zákona č. 369/1990 Zb. Zákon Slovenskej národnej rady o obecnom zriadení asi ťažko našli rok, ktorý by bol pre riadenie obcí a miest SR taký náročný, komplikovaný a zložitý ako práve uplynulý rok 2020. Štefan Škultéty , bývalý primátor Trenčianskych Teplíc a predseda správnej rady Inštitút Slovensko 21 finančnú situáciu samospráv situácii opísal 25. marca 2020 v článku Koronavírus a rozpočty samospráv – tajfún je slabé slovo.

Napriek negatívnym vplyvom pandémie na ekonomiku štátu sa rozvoj nášho mesta nespomalil a aj v tomto roku sme zaznamenali prírastok hodnoty majetku mesta v podobe nových investícií. Začali sme komplexnou rekonštrukciou Vážskej ulice v hodnote 75 743,26 € a pokračovali ďalšími. Rekonštrukciou hlavného chodníka v parku, Kuznámyho ulice, chodníkmi na Legionárskej, Hviezdoslavovej, Obežnej, Šulekovskej, Spádovej a Vojanskej ulici. Nové svietidlá verejného osvetlenia pribudli na Bratislavskej ulici a v parku pri kaštieli. Výraznou zmenou prešiel aj priestor pred poliklinikou, k budove mestskej polície pribudla prístavba priestorov pre stálu službu a osamostatnená bola týmto aj miestnosť s monitormi kamerového systému. V amfiteátri pribudlo sociálne zariadenia, na parkovisku pri bývalom Slovane nabíjacia stanica pre elektromobily a na Vinárskej monitorovacia stanica SHMÚ Bratislava na kontrolu kvality ovzdušia. Pre dosiahnutie vyššej bezpečnosti chodcov prechádzajúcich cez križovatku Cukrovarskej a Fándlyho ulice boli pred priechodmi pre chodcov osadené výstražné svetlá upozorňujúce prichádzajúcich vodičov na priechod. Budovy časti A a B základnej školy Jana Amosa Komenského boli spojené krytým priechodom. Vozový park mestskej polície bol doplnený nákupom nového motorového vozidla zn. Škoda Karoq automatic.

Toto je výpočet tých najvýraznejších prírastkov v kategórii nehnuteľností mesta. V roku 2020 boli priebežne uskutočnené kroky pre prípravu ďalších investícií, ktoré budú dokončené v roku 2021.Z nich investične najväčšie sú oddychová zóna Mlynárska ulica, rozšírenie materskej školy na ulici Dionýza Štúra a vybudovanie parkoviska na Kostolnej ulici.

 

zdroj: sered.sk

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. no za tie prachy ste tie chodniky mohli spravit naozaj a nie provizorne.
    P.S. na Vasom mieste by som si daval pozor na take nazvy ako tajfun, tie totiz ma v oblube NAKA.

  2. Prechod na Komenského škole z budovy do budovy,čistá katastrofa za tie peniaze. Nechápem ,aký to má význam. Za 47 000€!!!! Prší-chodník pod strechou mokrý,mrzne-chodník zamrznutý.

  3. Krasne povylievany asfalt 🙁 Naozaj nerozumiem tomu preco pan primator so svojim osadenstvom nejde aspon na mesiac na staz do Trnavy, aby videli ako sa ma starat o mesto.

  4. No a niekto nech ide a zkontroluje tie WC v amfiku.Podmocene dvere a asi to tam vytopilo.Nejdu zatvarat.Kto to prebral a kto to tam udrzuje.Bolo to nove a uz je to na…

  5. A kedy bude konečne opravený chodník na Trnavskej. Sama jama v ktorej stojí voda lebo je poprepadany. Ďakujem za odpoveď pan Veselicky.

  6. Ďalšie vychvaľovanie!
    Všetko bežné a povinné akcie, alebo údržba! A prosím odkedy je monitorovacia stanica investíciou mesta Sereď? Klamať, zavadzať, prikrášľovať, opeknovať, to na Vás p. Veselický sedí. Že jo!

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img