ISSN 1337-8481

nedeľa, 19. mája, 2024

Lekári podajú trestné oznámenie kvôli HOAXU, ktorý sa o nich šíri

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MZ SR |MM| V uplynulých dňoch sa na Facebooku šíril hoax o „skolabovaní“ a „veľmi zlom stave“ dvoch lekárov z ružinovskej nemocnice. Najnovšie sa podobná dezinformácia začala šíriť aj v podobe audionahrávky, ktorá sa šíri cez Messenger. Hysterickým hlasom sa v nej hovorí o anafylaktických reakciách v bratislavskej nemocnici. Obsah hoaxu šíreného na Facebooku aj v audionahrávke je úplne vymyslený.

Hovorkyňa univerzitnej nemocnice v Bratislave Eva Kliská:

„V Univerzitnej nemocnici Bratislava neevidujeme ani jeden prípad anafylaktického šoku po podaní vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Nie je pravda, že by niektorí zdravotníci po podaní vakcíny museli byť hospitalizovaní na ARE. Lekári, ktorí boli menovaní v hoaxe sa rozhodli podať trestné oznámenie.“

Štátny ústav pre kontrolu liečiv doteraz eviduje 24 hlásení závažných vedľajších účinkov z vyše 100 tisíc očkovaných, z toho v jednom prípade sa jednalo o anafylaktickú reakciu. Iné hlásené závažné vedľajšie účinky sú napríklad: prekolapsový stav, zimnicia, triaška, zvýšený tlak, alergická reakcia.

Všetky tieto závažné vedľajšie účinky sú pravidelne medializované, otvorene o nich informujeme. Rovnako ako sme včera informovali o prípade úmrtia s možným súvisom s očkovaním.

Neexistuje dôvod, prečo by zdravotníci tajili akékoľvek informácie o ich vlastnom zdravotnom stave. Nie je dôvod veriť anonymným, vymysleným správam na sociálnych sieťach, o všetkých skutočných hláseniach o vedľajších účinkoch sa dozviete u nás.

Nahrávku zverejnila Polícia Slovenskej republiky
https://www.facebook.com/policiaslovakia/posts/4099824593381065

(Screenshot je prebratý zo stránky Prečo ľuďom hrabe)

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. 😀 😀 😀 ked mate zavazne ochorenia a umriete na ne, tak aj tak umriete na covid. Cisla musia predsa stupat. A ked ten pan umrel na vakcinu , tak hned sa oznamilo, ze mal minimalne 20 zavaznych ochoreni, tak urcite neumrel na vakcinu, V dnesnej dobe verit politikom a mediam , je ako strtelit si sam do kolena 3x

  2. 23.jula.2020..Ministerstvo zdravotnictva..sme pripraveny nielen na druhu,ale aj na tretiu vlnu narastu pacientov s Covidom..k dispozicii bude skoro 5951 lozok pre Covid pacientov..a budeme mat skoro 2000 lozok vybavenych pristrojmi na podporu dychania..health.gov.sk..tak,kto tu koho klame..

  3. páni prestante zavádzať pokračujte v čom ste začali a dokončite to pretože ludia potrebuju v prvom rade s čoho žiť snažte sa im aspom z daleka vyrovnať aj ked to nebude nikdy na takej urovni ale aspom bude vatčšia šanca pre ludí sa s toho svinstva dostať lebo to čo ludí ničí je že nemaju pracu poriadnu nemaju s čoho zabezpečiť rodinu s 0 sa nedá ani íst do prace ked clovek nemá kde bývať je tu vela ludí čo by chcelo pracovať ale za takýchto podmienok vám kašlu na vaše roboty kde zavadzate v každom bode pretože u rigipsacikov nebude nikto pracovať

  4. Bez komentára 28. januára 2021, 17:43 – drzim lekarom palce, nech TO podaju. Nie je myslitelne, aby bolo tolerovane takto neskutocne sirenie hoaxov a dnes dokonca s tym, ze ide o konkretnych ludi, ktorych mena a zastavane pozicie su zneuzivane polodebilmi.

    Presne ako aj tu. Co okrem TO si zasluzi dement, ktory pod clanok o hoaxte tento hoax zavesi VEREJNE do diskusie?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img