ISSN 1337-8481

pondelok, 29. apríla, 2024

Ján odišiel do Afriky, aby zastrelil tigra. Teraz mu hrozí 5 rokov za mrežami

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Vyšetrovateľ odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru obvinil Jána K. z obce Žihárec v okrese Šaľa, z prečinu porušovanie ochrany rastlín a živočíchov.

Keďže k skutku malo dôjsť v značnom rozsahu, hrozí mu trest odňatia slobody na jeden až päť rokov (§ 305 ods. 3 písm. a) a b) Trestného zákona + ods. 4 písm c).

K obvineniu došlo na základe nariadenia Rady č. 338/97 o ochrane druhov voľne žijúcich živočíchov a rastlín reguláciou obchodu s nimi. Muž v rozpore s nariadením ulovil na komerčné účely v Juhoafrickej republike tigra džungľového (Panthera tigris).

REAKCIA: Nejde o hoax, ale o skutočný prípad. K usmrteniu tigra došlo naozaj na území Juhoafrickej republiky. Podrobnosti, za akých okolností k tomu došlo, sú predmetom vyšetrovania, a preto ich nebudeme nateraz zverejňovať.

TIGRA VYSTAVOVAL VO VLASTNOM DOME
Tigra džungľového si následne dal bez príslušného povolenia na dovoz vydaného Ministerstvom životného prostredia Slovenskej republiky doviezť na územie Slovenskej republiky a držal ho v rodinnom dome bez toho, aby vedel preukázať spôsob jeho nadobudnutia.

Tigra zároveň v rozpore so zákonom používal na propagáciu podnikateľskej činnosti v súvislosti so sprostredkovaním poľovačiek v Juhoafrickej republike.
Celková spoločenská hodnota exempláru tigra džungľového bola vyčíslená Vedeckým orgánom SR Štátnej ochrany prírody SR na 28 000 eur.

zdroj: Polícia SR

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pre anonym: tiger tam bol samozrejme privezený z Ázie ako aj mnoho ďalších a chovaný v rezervácii na to aby si ho pán a jemu podobní zakomplexovaní chudáci s malými údmi mohli prísť odloviť.

  2. Pán bohorovný from Žihárec. Na posratie, koľko kokotov beha po tomto svete.. Novinári z aktualít na túto rodinu upozorňujú minimálne 2 roky. Snáď bude konečne spravodlivosti účinné zadosť a pán si to vyskúša na nejaký čas aj zvnútra klietky.

  3. Spoločnú to ma dávku kokotizmu v jednotlivcovi v porovnaní s podpriemerným seredčanom. Teraz si si prvý krát všimol článok, ktorý tu nesúvisí so Sereďou? To nevadí Dade.

  4. Takto si tu bacuju DPHckari a ich rodiny. Spravia fiktivne obchody, vypytaju vratky a potom poslednu firmu ktora ma vyplatit dan statu, daju na bieleho konika. A stat sa moze aj posrat.

  5. Inak.. Zobrat život takému zvieraťu.. To chce naozaj extra dávku kokotizmu. Nieje to nejaká psychicka porucha, chodiť strieľať tigre cez pol sveta? Psychoanalitik by si na pánovi isto pošmákol pri vytahovani všakovakých tráum z detstva,ked mu takto kvalitne jebe, že uz nič iné ho neurobí šťastným, len vyhoniť si nad odstrelenym skvostom zvieracej ríše. To je niečo také, ako.. ‚ keď ja som sa už narodil ako skarede, sproste, tlste a tupe prasa, tak aspoň odjebem niečo nádherné, silné, slobodne, čomu nesiaham ani po členky a potom sa budem konečne 3minuty cítiť, ze som niekto dolezity‘ TY HOVNO!

  6. Porovnajte si hore na fotke nádheru a majestatnost toho zvieraťa s tým kokotkom v širáčiku. Ktorý z nich robí podľa vás tento svet krajším, zaujímavejším, pestrejšim?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img