ISSN 1337-8481

utorok, 30. apríla, 2024

Vyhlásenie predsedu vlády Slovenskej republiky Igora Matoviča a členov vlády Slovenskej republiky

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Úrad vlády SR |MM|  Vláda Slovenskej republiky vyjadruje plnú podporu ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej a ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi.

V ostatných dňoch sme svedkami množstva špekulácií a dezinformácií šíriacich sa v súvislosti s nešťastnou udalosťou, následkom ktorej zomrel bývalý policajný prezident. Vláda sa po celý čas usiluje byť v danej veci zdržanlivá s cieľom ponechať ministerke spravodlivosti a ministrovi vnútra priestor na vecnú, odbornú argumentáciu. Vláda odmieta a jednoznačne odsudzuje politické zneužívanie tejto nešťastnej udalosti ako aj snahy vnášať do spoločnosti nepriateľské emócie. Vo svojom programovom vyhlásení sa zaviazala vždy hovoriť pravdu a konať čestne. Aj v nadväznosti na uvedené považuje vláda za dôležité v tejto situácii vecné, odborné odkomunikovanie faktov a v tomto ohľade plne dôveruje ministerke spravodlivosti a ministrovi vnútra, ktorí sú kvalifikovanými odborníkmi vo svojich rezortoch a dokážu spoločnosti ponúknuť všetky potrebné a najmä overené a pravdivé informácie, podložené aj na výsledkoch nezávislého prešetrovania udalosti.  V tejto súvislosti vítame rozhodnutie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej vytvoriť širokú kontrolnú komisiu s cieľom objasniť okolnosti úmrtia gen. Milana Lučanského. Vláda zároveň nemá akýkoľvek dôvod spochybňovať doterajšie zistenia, ktoré vylučujú pochybenie alebo cudzie zavinenie vedúce k tejto nešťastnej udalosti.

 

Vláda Slovenskej republiky sa odmieta nechať vtiahnuť do politického zneužívania udalosti a účelového rozdeľovania spoločnosti. Bude sa naďalej naplno venovať plneniu programového vyhlásenia s cieľom zmeniť Slovensko na skutočne právny štát, kde si budeme všetci pred zákonom rovní a schopní pomáhať tým, ktorí našu pomoc potrebujú. Na taký štát, v ktorom budeme radi pracovať, podnikať a žiť. Pre vládu Slovenskej republiky sú pri napĺňaní tohto cieľa ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a minister vnútra Roman Mikulec nezastupiteľní.

 

Za vládu Slovenskej republiky

Igor Matovič, predseda vlády SR

Richard Sulík, podpredseda vlády a minister hospodárstva SR
Veronika Remišová, podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR
Štefan Holý, podpredseda vlády Slovenskej republiky
Eduard Heger, podpredseda vlády a minister financií SR
Andrej Doležal, minister dopravy a výstavby SR
Ján Mičovský, minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Jaroslav Naď, minister obrany SR
Ivan Korčok, minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR
Milan Krajniak, minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR
Ján Budaj, minister životného prostredia SR
Branislav Gröhling, minister školstva, vedy, výskumu a športu SR
Natália Milanová, ministerka kultúry SR
Marek Krajčí, minister zdravotníctva SR

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ked vlada pracuje, tak korektne ako minister obrany, čo zneužil informacie na Balciara. Tak paráda. Potom sa ešte rozčuloval do kamier, ako si dovolí NAKA , jeho obviniť, veď ide po krku zlodejovi, tak on može predsa zneužívat informácie. Choré

  2. ..s cieľom zmeniť Slovensko na skutočne vlastný štát, kde si budete všetci pred našim zákonom malí a povinní pomáhať nám, ktorú vašu pomoc potrebujeme. Na taký štát, v ktorom budete nadrámec pracovať a bez podnikania živoriť…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img