ISSN 1337-8481

nedeľa, 28. apríla, 2024

Trnavský župan a vicežupani sa nechali zaočkovať proti Covid-19

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

TT SK |MM|  Trnavský župan Jozef Viskupič a vicežupani József Berényi a Marek Neštický ako členovia Bezpečnostnej rady a Krízového štábu kraja prijali ponuku riaditeľa Fakultnej nemocnice Trnava Vladislava Šrojtu a 5. januára 2021 sa nechali zaočkovať proti ochoreniu Covid-19.

„Bol zostavený plán, na základe ktorého budú vyzývaní obyvatelia kraja, aby sa dobrovoľne zúčastnili očkovania. Verím, že sa tak stane v masovom merítku. Očkovanie totiž považujem za svetlo na konci tunela. Môžeme vďaka nemu zachrániť tisíce životov a čoskoro sa vrátiť k normálnemu, plnohodnotnému životu vrátane stretávania sa či cestovania,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Predstavitelia župy podieľajúci sa na krízovom manažmente aj na národnej úrovni sa spoločne so zdravotníkmi zaradili medzi prvých zaočkovaných na území Trnavského kraja. Dostali prvú dávku očkovacej látky Comirnaty vyvinutú spoločnosťami BioNTech a Pfizer. Druhá im bude podaná o 21 dní.

„Ďakujem všetkým zdravotníkom, pracovníkom zariadení sociálnych služieb a ďalším v prvej línii, ktorí už niekoľko dlhých mesiacov pracujú s vypätím síl. Verím, že vďaka očkovaniu postupne opadne stres z nákazy a jej ďalšieho šírenia na pracovisku a v rodinách. Obrovský obdiv a vďaka patrí aj vedcom, ktorí na vývoji vakcíny pracovali v bezprecedentnom nasadení,“ doplnil župan Viskupič.

Očkovanie prebieha po celom Slovensku postupne na v štyroch vlnách. Prioritne sa očkujú osoby z takzvanej prvej línie a terénu, následne osoby v rizikovom veku, onkologickí pacienti a pacienti s chronickými chorobami a napokon zvyšok populácie vo veku nad 18 rokov.

Pre úspešné zamedzenie šírenia koronavírusu treba podľa Národnej stratégie očkovania proti ochoreniu Covid-19 v podmienkach Slovenskej republiky zaočkovať 60 až 70 percent populácie, teda približne 3,3 milióna ľudí. V Trnavskom kraji žilo ku koncu roka 2019 viac ako 560 tisíc obyvateľov.

Jozef Viskupič, trnavský župan

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Keď vidím všetky videá a fotky ako sa naši „nenahraditeľní“ papaláši dávajú očkovať a tvária sa potom ako keby spasili svet, tak mi to pripomína, že len cirkus potrebuje reklamu. Dobrá vec sa uchytí aj bez toho. Okrem toho, prečo očkujú nedzi prvými politikov? Tých nám netreba.

  2. Vladenko aby isli prikladom takym dementom ako ty, lebo keby sa nedali zaockovat ako prvi, tak by si vykrikoval, ze preco sa politici nedavaju ockovat, ale chcu to od obycajnych ludi. A hned by si si aj odpovedal, lebo je tam cip, zmenia ti dna a zmensia ludsku populaciu. Ved ty sa ockovat nechces, tak bud ticho a suchaj nohami a je ta prd do toho, kto sa ockuje. Mimochodom, moja zena uz je ockovana a vcera zacala mat americky prizvuk a dnes rano spievala americku hymnu. A nezabudni to sirit dalej aj s tvojimi sukmenovcami…

  3. ja len prečo sa títo nenahraditeľní politici a celá vláda očkujú bez toho aby sme videli z akej ampulky ťahajú vakcínu. 6e by preto lebo to nie je proti covid ale iba nejaký vitamín B12? Ak im máme veriť, že sa očkujú tými istými vakcínami ako určili pre národ, tak nech sa postavia do radu medzi obyčajných ľudí a zaočkujú ich takou istou vakcínou ako ostatní a treba ukázať na kameru že je to covid vakcína ináč tejto šaškárne neverím

  4. Pre anonym 7. januára 2021, 12:05
    Jáj, ták. Ahá. Ďakujem za vysvetlenie. Mimochodom, nedivím sa žene, že sa nechala načipovať. Život s takým premúdrelým tupelom, to chce extra tunning 😀

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img