ISSN 1337-8481

nedeľa, 5. mája, 2024

Výsadba stromov na území mesta Sereď

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Oddelenie Životného prostredia na MsÚ pravidelne na území mesta realizuje výsadbu stromov, aby nedochádzalo k úbytku zelene. Každý vyrúbaný strom, či už z dôvodu zlého zdravotného stavu alebo obavy z vyvrátenia, je nutné nahradiť novou výsadnou. Mesto Sereď z tohto dôvodu zrealizovalo v uplynulých týždňoch ďalšiu výsadbu 40 ks vzrastlých listnatých stromov. Z toho 17 kusov bolo zasadených do areálu Zámockého parku, zvyšné boli zasadené na uliciach D.Štúra, Spádová, Jesenského, Legionárska a Matičná. Stromy a pomocný materiál dodalo záhradné centrum ARBOEKO s.r.o. Na výsadbe sa podieľali členovia hnutia eRko.

V meste pribudlo aj  ďalších 25 kusov vzrastlých stromov, ktoré vysadila firma AVA-stav Galanta ako náhradnú výsadbu po rozkopávkach. Stromy boli vysadené na uliciach Cukrovarská, Garbiarska a Mlynárska.  No a ďalších 50 ks stromov vysadilo aj logistické centrum LIDL v areáli priemyselnej zóny.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Videla som nejaké pribudnuté stromčeky aj tu za hokejkou. Chvalabohu – lenže, koľko rokov sa ešte načakáme, kým budú mať veľkú korunu a tieň …ja sa toho už nedožijem. Ale dožijú sa iní.

  2. Ono je to síce pekné ale kompetentní na meste by tiež mohli rozmýšlať. Miesto toho aby sa za činžiakmi na Cukrovarskej upravilo ihrisko a spravilo sa tam buď niečo pre deti, alebo trebárs vysadila tráva a spravili menšie bránky, nie, napchajú sa tam stromčeky. Však načo nejaký koncept alebo plán. Bezhlavo, a čo najľahšie. Preto tak Sereď vyzerá, mesto bez ladu a skladu.

  3. Potom sa o tie stromy treba aj starať a nie iba vysádzať, polovica tých čo boli vysadené smerom na Nový Majer už umrela.

  4. Ihriská sa skorej zrušia ako napr pred reštauráciou AB PiZza (primátorov brat?)
    a rozšíri sa parkovisko. Nové ihrisko v nedohľadne

  5. Kto vysádza stromy, mal by ich poznať a vedieť, ako sa rozrastú /ak ich nezničíme/, že aká by mala byť koruna, taký je aj koreňový systém. Sadia ich veľmi blízko seba, ako by mali aj takéto zostať. Každý strom potrebuje svoj priestor a tiež mu zabezpečiť závlahu /nie zabetónovať/. Robia to, ale nevedia to odborne urobiť, robí sa to živelne.

  6. Ktovie či sa zohľadujú aj inžinierske siete pod tými parcelami, kde to sadia. Plynové prípojky, Magio káble, voda…o pár rokov nebude toho, kto by sa staral a kontroloval ako to rastie.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img