ISSN 1337-8481

utorok, 7. mája, 2024

Zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Seredi už zajtra

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

P R I M Á T O R   M E S T A   S E R E Ď

z v o l á v a

v zmysle § 12 ods. 1 zákona č. 369/90 Zb. o obecnom zriadení

v platnom znení zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Seredi na deň

 

10. decembra 2020  o 8,00 hod.

do Veľkej zasadačky Mestského úradu v Seredi.

 

 

 

Návrh programu:

 

1.     Otvorenie a schválenie programu MsZ

 

2.     Voľba návrhovej komisie, mandátovej komisie, stanovenie overovateľov

 

3.     Informatívna  správa o činnosti MsÚ a mesta Sereď od ostatného zasadnutia MsZ

/primátor mesta/

4.     Interpelácie poslancov

 

5.     Správy hlavnej kontrolórky                                                                                    /hlavná kontrolórka/

A.    Správa o kontrole plnenia uznesení

B.    Správy z vykonaných kontrol

C.    Návrh plánu kontrolnej činnosti na I. polrok 2021

 

6.     Informatívna správa o príprave a realizácia projektov                                      /projektový manažér/

 

7.     Návrh VZN mesta Sereď, ktorým sa mení a dopĺňa VZN č. 1/2015 o financovaní základnej umeleckej školy, materských škôl a školských zariadení v meste Sereď v znení neskorších nariadení

/prednosta úradu/

 

8.     Návrh VZN mesta Sereď, ktorým sa mení a dopĺňa VZN č. 7/2019 o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach, ktorých zriaďovateľom je mesto Sereď v znení neskorších nariadení                                                                              /prednosta úradu/

 

9.     Návrh VZN mesta Sereď, ktorým sa mení a dopĺňa VZN č. 9/2018 o miestnom poplatku za

komunálne odpady a drobné stavebné odpady  v znení VZN č. 14/2019         /vedúca odd. ŽP/

 

10.  VII. zmena rozpočtu  mesta Sereď na rok 2020                                            /prednosta úradu/

 

11.  Návrh viacročného rozpočtu mesta Sereď na roky 2021 – 2023               /prednosta úradu/

A.     Stanovisko hlavnej kontrolórky k návrhu rozpočtu mesta Sereď na rok 2021 /hlavná kontrolórka/

 

12.  Návrh rozpočtu mestom založených organizácií na rok 2021                   /konatelia spoločností/

A.    Návrh rozpočtu Mestský bytový podnik Sereď, s.r.o.

B.    Návrh rozpočtu  Správa majetku Sereď, s.r.o.

C.    Návrh rozpočtu Naša domová správa, s.r.o.

 

13.  Harmonogram zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Seredi na rok 2021                    /prednosta úradu/

 

14.  Pravidlá poskytovania jednorazových sociálnych dávok                            /vedúca organizačného odd./

 

15.  Žiadosť o súhlas k obstaraniu urbanistickej štúdie resp. žiadosť o zmenu Územného plánu mesta Sereď (lokalita OV-10)                                                                                          /vedúca odd. ÚP a SP/

 

16.  Nakladanie s majetkom mesta Sereď                                    /vedúca právneho a majetkového referátu/

A.    Zámer nájmu majetku mesta

Pozemok na Dolnočepeňskej ul. – manželia Maronoví

B.    Nájom majetku mesta

1.     Pozemok na Školskej ul. – LSE Life Star Emergency

2.     Pozemok na Šulekovskej ul. – Strabag

3.     Pozemok na Novomestskej ul. – BAU TRADE SK

C.    Prevod majetku mesta

Pozemok na ul. 8. mája – Vaculová

D.    Rozhodnutie o prebytočnosti majetku – Mobilné basketbalové koše              /vedúca odd. ŠRKaŠ/

 

17.  Záver

 

Ing. Martin Tomčányi v.r.

 

Návrh programu zasadnutia mestského zastupiteľstva:
zdroj: sered.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Mlada rodina si chce postavit dom na svojom pozemku. Nevidim dovod preco by im mali branit. Tym, ze je tam povinnost dat vytvorit urbanisticku studiu im mesto brani realizovat stavat dom vo vnútrobloku. Tak ako to dovoluje hocikde inde.

    Uzemny plan tam nedovoluje stavat rodinny dom. Podnikatelia tam chcu mat „zlatu ulicku“. Na minulych zastupitelstvach Grofka obhajovala vlastnika pozemku, ktory chcel dat spravit urbanisticku studiu pre celu lokalitu aj ked pozemky vsetky nevlastnil.

    Stava sa zvykom ze bez suhlasu vadsiny vlastnikov si davaju jednotlivci u Grofky odsúhlasovat urbanisticke studie na lokalitu, a tým obmedzujú práva ostatných vlastníkov.

    Treba sa pozrieť do roku 2016, kedy sa tvoril uzemny plan a jeho regulativy, ci bol tvoreny odborne alebo klientelisticky. Za odbornost pani Grofky hovori fakt ze uzemny plan bol od toho roku meneni xkrat a v priemyselnych uzemiach mozu zrazu stat byty a pri rodinnych domoch mozu postavit sklady.

  2. Treba si vypýtať v zmysle infozákona pripomienky k územnému plánu a možno zistite , že občania sa vôbec nezaujímajú o to, ako sa mení .

  3. Anonym 10. decembra 2020, 4:33 – to ale neznamena, ze poslanci MsZ a vedenie mesta maju byt sluzobnikmi jednotlivcov alebo uzkych zaujmovych skupin, pre ktorych budu UP menit nehladiac na verejny zaujem.

    Obcania sa mozno dozvedia o njektorych krokoch poslancov a vedenia mesta a tak sa naseru, ze skutocne ich pridu vykopat z uradu. Ono to totiz uz zavisi len na tom, aku trpezlivost a ako dlho este budu mat.

    Aj Kocner, jeho opicka, ale aj policajni prezidenti ci mnohi prokuratori a sudcovia stratili pud sebazachovy a mysleli si a konali tak, akoby mohli vsetko.

    Ze nemohli vidime a dnes to vidia aj oni samotni, kedze zmenili otvoreny chov za uzatvoreny a to pred vianocami…

  4. Určite je zodpovednosť aj na poslancoch, ale zažívame argumenty, však nikto nebol proti , nikomu to neprekáža , všetko chcú podložiť písomne , menovite …veď viete , aj ak príde na pripomienky návrh stavebného konania a dáte pripomienku po termíne, tak sa na ňu neprihliada, možno je aj opodstatnená…

  5. a co ked to spravia takto?
    O Z N Á M E N I E
    o začatí stavebného konania a upustenie od ústneho pojednávania
    VEREJNOU VYHLÁŠKOU
    na par dni na nastenke

  6. Súhlasím s Jozefom.
    Bežná prax stavebného úradu.
    A tvrdenia že mladá rodina si chce postaviť rodinný dom? Vážený anonym ten rodinný dom je už postavený! Na čierno ! V rozpore s územným plánom mesta ! A pozor je to trestné!
    Špecialitka stavebného úradu “ odbornosť p. Grófky “ pri dodatočných stavebných povolaniach . Ale musím nechať ohýbať paragrafy vie, len škoda že nie vo verejnom záujme.

  7. Tato osoba rada legalizuje cierne stavby. Taketo cierne stavby zlegalizovala aj Pod hradzou. Tupec stavby samozrejme nedokoncil ale zato tam nacierno prevadzkuje uz asi 30 rokov stolarsku dielnu. Panele co mu ostali jebol o hradzu,tiez uz su tam 30 rokov a nikomu na meste to nevadi. Lebo Grunert sro je kamarat kamarata primatora tak mu boli zlegalizovane cierne hrube stavby ktore tak aj ostali bez dokoncenia a kolaudacie a v ktorych moze beztrestne nacierno podnikat a robit bordel. A to dobre citate uz trva 30 rokov. Toto je vizitka mesta a jeho vedenia

  8. Mame videozaznam sikanovania a perzekuovania obcana pani Halabrinovou za uiestnenie privesneho vozika s billboardom oznamujucim obcanom vysku odmien primatorom Tomcanyim udelenych prednostovi Krajcovicovi.

    Pani Halabrinova (nespochybnujem jej odbornost) umyselne a napriek upozorneniam presadzovala porusenie zakona, ktore sme museli definitivne vyvratit az vlastnymi ziadostami na stavebny urad.

    Sikanovanie obcanov cez legispativu je nebezpecnym konanim verejnych cinitelov a zneuzivanim ich postavenia.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img