ISSN 1337-8481

štvrtok, 2. mája, 2024

Minister školstva Branislav Gröhling sa vyjadril k otváraniu škôl

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prosím, zatiaľ zachovajme pokoj. Na ministerstve robíme všetko pre to, aby sme našli čo najlepšie riešenie, ako dostať žiakov do škôl a súčasne nastaviť aj pravidlá od januára.

Už dva týždne diskutujeme o otvorení škôl. Na krízovom štábe sme presadzovali náš plán: Otvorenie škôl, návrat k semaforom (teda individuálne zatváranie tried či škôl, ak sa objaví pozitívny prípad) a dobrovoľná možnosť testovania pre zamestnancov, žiakov a rodičov (zdôrazňujem slovo „dobrovoľný“).

Semafory boli overené a fungovali, ale UKŠ náš návrh neschválil na základe súčasnej nepriaznivej situácie. Včera nám zadal úlohu priniesť návrh riešenia, ako otvoriť školy a zároveň zabezpečiť aj ochranu zdravia cez testovanie zamestnancov, žiakov či rodičov.

Už dnes som komunikoval so ZMOSom, Úniou miest Slovenska, Asociáciou ZŠ, súkromnými aj cirkevnými zriaďovateľmi a diskutujeme, či je vôbec niečo také možné. Veľakrát sme na ministerstve vedeli nájsť nové riešenia a veľakrát sa aj školy v tomto čase dokázali vynájsť a prispôsobiť. Pokúsime sa o to spoločne opäť.

Áno, vnímam všetky okolnosti. Škola nemôže zabezpečovať testovanie sama. Zriaďovateľ bude musieť zabezpečiť personál. Musíme na to tiež získať financie. Musíme hľadieť aj na možnosť dobrovoľnosti a na množstvo ďalších otázok, ktoré všetci máte. V najbližších dňoch sa pokúsime nájsť čo najlepšie riešenie, ktoré vyhovie všetkým.

Prosím všetkých o pokoj a rozvahu. Tak ako aj doteraz, na ministerstve si zodpovedne budeme plniť svoje povinnosti a budeme sa snažiť nájsť čo najlepšiu cestu von pre všetých.

Branislav Gröhling

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Už dávno mali fungovať v upravenom režime a opatrenia mat nadstavené na 100% ! Sú to deti a Školstvo ! Je smutné koľko zamestnancov má Ministerstvo školstva a ako dlho riešia veci ktoré majú byt vyriešené do pár dni ! Na čo tam sú ? Ozdoba ?

  2. Slovíčko dobrovoľné? Ha musím sa zasmiať. To určite nebude zase tam bude nejaká podmienka a to znamená bud pôjde alebo nepôjde ale pán minister školstva vy si uvedomte že to testovanie nieje v poriadku sú to deti niektore sú aj s diagnóza mi ci ľahkými ci ťažším a stále sú to len deti vo vývine môže sa im niečo stať napríklad môj syn má problém s dutinami naša lekárka vraví ze to môže mať katastrofálne následky a toto chcete dovoliť? Tu už naozaj nikto nerozmýšľa ja som za aby sa išlo do škôl ale nie za cenu zdravia deti pri testovaný vy si poviete nič sa nemôže stať ale uvedomte si ze sú to deti niektore sa pohne a tampón sklznie niekam kde nemá aj dospelý mali stým problém udržať hlavu na mieste a nie ešte deti veľmi dobre zvážte ci si to vezmete na zodpovednosť ja nesúhlasím s testovaním deti na školách a nie som sama

  3. Pokiaľ som tomu dobre rozumel,chcú deti testovať pomocou kloktadla,a to tak,že každá trieda bude ako jedna veličina.Az potom,keď jeden jediný bude pozitívny,budú otestovaní individuálne.To ale neznamená,že s Tým ja súhlasím.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img