ISSN 1337-8481

sobota, 18. mája, 2024

Polícia zastavila kšefty s odpadom z ojazdených áut a autovrakmi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Vyšetrovateľ v Trenčíne spracoval návrh na podanie obžaloby na Radoslava M. /1977/ z Prievidze, za prečin neoprávnené nakladanie s odpadmi podľa § 302 ods. 1 a ods. 3 Trestného zákona.

Ten od roku 2016 do roku 2019 v areáli autovrakoviska v obci Koš, v okrese Prievidza, neoprávnene zhromažďoval a nakladal so starými vozidlami a ich časťami.
V areáli sa nachádzalo 126 kusov starých vozidiel s obsahom nebezpečných prevádzkových kvapalín a nebezpečných dielcov, skoro 41 ton kovového odpadu v podobe demontážnych dielcov, 1,2 tony elektroodpadu, 6,5 tony pneumatík, 3 tony nárazníkov, 2,5 tony demontovaných plastových častí, 1,4 tony skla, ako aj odpadový olej, autobatérie a nafta.

Odbor odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality úradu kriminálnej polície Prezídia PZ sa od konca roku 2018 podieľa na plnení úloh z „Operačnej akcie 7.1 – boj proti online obchodu s vozidlami po životnosti“, ktorá vyplýva z nášho medzinárodného záväzku v rámci EMPACT-u (European Multidisciplinary Cooperation Platform Against Criminal Threats).

Analýzou bezpečnostnej situácie bolo zistené, že najmä na území strednej a východnej Európy, dochádza k masívnemu dovozu ojazdených motorových vozidiel zo západnej Európy, pričom tieto sú tu rozoberané subjektmi, ktoré nemajú vydané potrebné povolenia a autorizácie potrebné na takúto činnosť.

Dávame v tejto súvislosti do pozornosti, že na území Slovenskej republiky je 46 subjektov, ktoré majú vydané potrebné povolenia a autorizácie, pričom tieto musia spĺňať prísne kritériá.

zdroj: Polícia SR

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. takýchto rozpredavačov su na slovensku stovky.ale aj tak uplna genialita je odovzdať svoje staré vozidlo na akože „ekologickú likvidáciu“.zadarmo. A oni to potom môžu veselo rozpredávať. Mali by ste vidieť aké je to „EKO“

  2. Slovensko= zberný dvor a smetisko. My Slováci sme takí hladní po smetiach z cudzích štátov, ako aj po ojazdených a na zošrotovanie súcich aut. Chýba nám sebaúcta a hrdosť. Preto aj v cudzine nás za nič nemajú. Ale to je chyba našej vlády, že takéto veci dopustí.

  3. odpad 16. novembra 2020, 22:42.tieto auta sa používajú ako zdroj lacných náhradných dielov. A su ešte aj na nákladné auta .tam sa to oplatí oveľa viacej. napr. nove servo na Daf Renault alebo Volvo 5000€ repas 2500€.použite 100€(ked sa pustiš do opravy gufera.tak 7€) alebo diferencial oprava 3500€ min. Použitý 300€.ale toto nie je len na SK. funguje to na CELOM svete! ale možno trochu viac eko.

  4. Samozrejme že to funguje všade vo svete. Ale s príslušnými povoleniami, obmedzeniami, normami a možnosťou kontroly. Nie takto nadivoko.

  5. Anonym 17. novembra 2020, 10:18 ale keby si videl ako to vyzerá v originálnych firmách s certifikátom by si sa čudoval že ich ešte nezavreli.

  6. alebo ked pride tak jej zalepia oči.ked som vo februari viezol do spracovateľského miesta 20 ročné auto.(ja už som s nim 10 rokov nejazdil)do Slad …va .tak som počul že od marca im zobrali papiere na likvidáciu vrakov. Inak super biznis.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img