ISSN 1337-8481

streda, 8. mája, 2024

Minister vnútra SR poprosil a vyzval občanov, aby zvážili účasť na zajtrajšom protestnom zhromaždení

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Pred malou chvíľou skončila tlačová beseda Ministra vnútra SR  Romana Mikulca, dočasného policajného prezidenta Petra Kovaříka a vystúpil aj profesor a infektológ Vladimír Krčméry. Spoločne poprosili a vyzvali ľudí, aby sa plánovaného protestu zajtra  17. novembra nezúčastnili.

Roman Mikulec upozorni, že pravidlá musia platiť pre všetkých. Minister sa vyjadril, že organizátori ani nemajú snahu vyjadriť svoj názor, ale ide im o to, aby ničili majetok, ohrozovali zdravie ľudí a na protest sa chystajú prísť aj so zbraňami.

„Snažíme sa chrániť tých najzraniteľnejších, našich príbuzných, tých, ktorí bojujú o ľudské životy v nemocniciach. Aj z tohto dôvodu bol zavedený mimoriadny stav a zákaz zhromažďovania sa. Nemocnice sú preplnené a my robíme všetko preto, aby sa nápor nakazených zastavil,“ dodal Roman Mikulec.

Vyzval občanov: „Chcem poprosiť a vyzvať všetkých občanov, aby zvážili svoju účasť na protestnom zhromaždení“.

Výzva ministra platí aj pre poslancov, ktorí avizovali účasť na protestoch.

Dočasný policajný prezident Peter Kovařík uviedol že polícia je na to, aby chránila verejný poriadok a občanov a tak aj urobí to v utorok 17. novembra. Aké postupy plánuje polícia počas protestu použiť nechcel ani minister ani policajný prezident upresniť, nakoľko ide o bezpečnostnú otázku.

„Uvedomujeme, si, že tam budeme mať ľudí, ktorí sa budú chcieť pobiť s policajtmi. Sme pripravení túto situáciu zvládnuť, ale nemôžeme dovoliť, aby sa to zvrhlo,“ povedal Peter Kovařík.  Zároveň upozornil na vyššiu trestnú sadzbu, kedy v čase núdzového stavu je útok na verejného činiteľa trestaný až do výšky 12 rokov.

Týmto sa vám nevyhrážam, ale nemôžeme dopustiť, aby sa to zvrhlo do násilia a do ulíc,“ povedal policajný prezident Peter Kovařík.

Profesor Vladimír Krčméry poznamenal: „Odložme tú nespokojnosť, vydiskutujme si to, keď tu nebude pandémia. Chcem poprosiť, nepreťažujte náš zdravotnícky systém“.

Zároveň pán profesor varoval, že zvýšená migrácia ľudí z jedného miesta na druhý je to, čo rozširuje nákazu.

Celú tlačovú besedu si môžete pozrieť tu:

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. My Slováci sme fakt takí úbohí, keď ideme protestovať pod Ficovou a Pelegrínovou taktovkou? To sme už fakt zabudli, čo sa tu za tie dlhé roky ich vlády stalo? Ak sa rozšíri vďaka aj tejto migrácii a zajtrajšiemu zoskupeniu ľudí covid -19 a ak budeme musieť trčať cez Vianoce doma, nikam nebudeme môcť ísť, ani k nám nikto nebude môcť prísť, tak sa treba poďakovať za to nie našej vláde

  2. Na vánoce budeš trčat doma to je isté už teraz.Podakovat sa možeš matelkovi a spol.Zajtra vyrážame smer Bratislava.P.S.nevolil som ani smer,ani kotlebu,ani Harabína.

  3. Tipnem si program…ničenie brány úradu vlády, následne vytrhavanie dlažby a hádzanie po policajtoch…“jazykové okienko“ v podobe učenia detí vykrikovať vulgarizmy si po minulej hanbe asi odpustia, ale určite vymyslia niečo nové…zelam zasahujucim zložkám pevne nervy a snáď to prežijú bez ujmy, bez dlažobnej kočky v hlave..

  4. Pre obcana 12:59 – máš pravdu, tí čo majú rodiny, budú na vianoce doma. Nešťastníci ako ty možno tiež, ale sami opustení… Ty si nevolil nikoho, teba nezaujíma politika, ty sa ideš čisto iba pobiť. A ešte jedno slovné spojenie v tvojom príspevku je pravdivé: “vyrážame Smer”

  5. Nech len prosí aj s Matovičom pekne na kolenách….
    Ľudia idú bojovať za svoju slobodu ktorú nám zobral TT blázon a jeho banda.
    Ľudia prišli o prácu a nemajú čo jesť a vláda sa im vyhráža že ich ešte zoberú do viazania na 6 rokov …..SAS, Hlas, Smer, LSNS, PS, Dobrá voľba tam budú a budú tam obyčajní slušní ľudia ktorí chcú dať najavo svoju zúfalsť.

  6. Názor – ty si celý zúfalec, hlavne si tam zabudol vymenovať ultras slovan, ultras katovice a ultras brno – takí obyčajní slušni ľudia

  7. Pre anonym 13:59:tak ty si úplne vedla,ja sa tam pobit nejdem,mám už 64 rokov.A k tomu neštastníkovi len tolko,doma sedet na vánoce určite nebudem,pojdem navštívit svoje deti,4 vnukov a 2 vnučky po celom trnavskom kraji a nejaký psychopat z trnavy my v tom nezabráni.

  8. Tu už ozaj nejaká politická príslušnosť stráca význam,nemá Slovensko ozaj žiadnu inú voľbu,ako Matovica,? Či sprava ,alebo zľava,alebo odkiaľ,tento človek na poste premiéra nemá čo hľadať. e a preto si všetci uvedomte,že takéto skatulkovanie ľudí na slušných a neslušných tentoraz neobstojí.

  9. Anonym 16. novembra 2020, 13:59, ďakujem za názor…môžeš mi napísať čo konkrétne myslíš pod pojmom „títo liberálno-bulvárne sračky“

  10. Mna by len zaujímalo ake riešenie tí ľudia navrhujú, aká je alternatíva? Minulá vláda zaviedla na jar tvrdé opatrenia pri 16 nakazených – takže Smer, Hlas, Sns nepripadá pre protestujúcich do úvahy,…jedine teda to vidím na Kotlebu, ten tu s Miňom a Mizíkom určite daju ekonomiku dokopy a do každej domácnosti pošle vodku s bromhexinom..teda ak sa v strane už dohodnú či tá korona vlastne existuje alebo nie.:-D

  11. Pre 14:14 – aj ja mám vnuka, covid som už prekonal, takže ja si možem povedať, že budem bez problémov chodiť po republike. Presne kvoli takým ako ty to tu všetko podstupujeme, ty skončím s covidom v nemocnici a budeš prosiť, aby s tebou niekto niečo robil, keď bude mať teda kto. Dúfam, že nemáš cez 100 kíl, aby s tebou tie zbytky sestričiek vedeli manipulovať. A daj sa liečiť na demenciu, zakiaľ je čas. Bože, taký starý a taký sprostý

  12. Prostest je občiansky a neni politicky. Smer, Kotleba, SNS atd sa na tom len priživia. Na prvom proteste som nebol, lebo som čakal ako sa to vyvinie, ale na tento idem. Táto vláda je úplne nekompetentná. Su proste tipy ľudí ktoré majú na takéto pozicie a sú tipy ľudí ktorý vedia len ukazovať na chyby ľudí v takýchto pozíciách. A Matovic a spol sú tie druhé typy ľudí. Nemajú na to, ťahať v tejto situacii štát. Denne menia zákony, pravidlá, obmedzenie a nikto ani nevie čo môže, čo nemôže a ostuda je že to niekedy ani oni sami nevedia. Jedine co vedia je sa vyhrážať a sankcionovať.

    Ďakujem, toto ja nechcem pre seba svoje deti a rodinu.

    Vidíme sa v BA

  13. Pre ratafáka:myslím tým markízu,jojku,denník N,nový čas,plus 1 den,denník sme,a samozrejme nesmiem zabudnút na SOL.Mám ešte pokračovat?

  14. Matej a teraz akože čo: vláda sa z takých ako ty poserie, urobí kamikadze, vypíše nové voľby a tie dopadnú úplne koalične rovnako, ako je to teraz, len PS nahradí Za ľudí a bude tam menej kotlebovcov. Alebo túžiš po návrate Smeru ( lebo Hlas=Smer), pustíme všetkých z basy a ideme ďalej?

  15. Pre anonym.

    Jedným, dvoma protestami sa nič nevyrieši. Zas som neni taký naivný.Treba sustavne tlačiť na vládu až kým to sami nepolozia.

    Sám osobne neviem kto by to riadil lepšie, ale vidím , že Matovič to nevie, lebo nikoho nepočúva.

    Evidente si zastanca tejto vlády, ale musíš sám uznať že takýto choas tu nebol nikdy…

    Keď prišla „prvá “ vlna, tiež som nevedel co si myslieť. Ale z odstupom času vidím, že korona je len mediálna bublina. Kde su teraz správy z Číny? Z plných nemocníc po svete? Zrazu je korona len v europe?
    Dokázateľne umiera na koronu malé percento populácie a ja nemienim hrať túto hru.

    Chcem slobodné žiť, cestovať, ísť s deťmi na výlet a dovolenku. Chcem si ísť zahrať futbal, zasportovat si.

  16. Skus si, skor ako zacnes pindat o bubline, najst tie spravy z Ciny. To, proti comu chces ist protestovat tu, je tam nasobne prisnejsie. Pre jeden pozitivny pripad zavreli celu provinciu, otestovali 4,7 mega ludi a na cas im zakazali vsetko. A bolo to len pred par tyzdnami.

  17. Matej ty mas bublinu okolo tvojej hlavy. Male percento populacie? 600 mrtvych mesacne ti je malo? Asi tam zatial chyba niekto z tvojich blizkych. Takyto chaos tu nikdy nebol, ale ani korona tu nebola. A chaos je vsade. Napriklad take Rakusko, ake malo skvele planovanie, kroky naplanovane dopredu a co sa tam deje teraz? UPLNY lockdown a cuduj sa svete idu potom vsetkych pretestovat antigenmi ako my a prosia nas o pomoc pri organizovani. A to maju vsade inde vyrazne lepsie zdravotnictvo ake nam tu zanechala organizovana skupina

  18. Matej, presne jak píše Jozef..v tej Čine kvôli jednému nakazenemu uzavrú doma a protestujú milióny ľudí…ešte k tej úmrtnosti, nenašiel dom data za Slovensko ale v Česku momentálne denne umiera 500 ľudí (nemyslí s tým len tych na Covid, ale celkom počet úmrtí), priemer minulých rokov bol cca 300 úmrtí denne…A ďalšie vec že podobné tvrdé opatrenia sú takmer v celom svete…Rakúšania maju lockdown od dnes napríklad…tiež by som rád cestoval, chodil do reštaurácií a stretával sa…No nemyslím že ma do normálu priblíži demonštrácia, ťa ten stav akurát zhorší a pocítia to všetci…nielen účastníci protestu..

  19. darmo sa tu hadate. Su tu zastancovia vlady ako aj jej odporcovia. Ak je clovek nespokojny treba to ukazat a nie cusat. Vlada je neschopna to vidi kazdy clovek co ma aspon trochu rozumu. Nevidia to len svedkovia Matovicovi a ovce co nemaju na nic nazor. Opatrenia ktore robia su nezmyselne, jeden den daco schvalia, dalsi zmenia. A posledny klinec bolo nutene testovanie ludi. To ludi nastvalo asi najviac. S tym sa preratali. Ak nemaju na vladnutie nech to zabalia. Lebo to co robia je jeden nezmysel za druhym a skodia tak celemu Slovensku. PS: nie som Ficovolic ani Kotlebovec takze hlupakom co by ma tak chceli oznacit to hovorim dopredu.

  20. Anonym.

    600 mŕtvych mesačne? To mas odkiaľ? Ak je to celosvetový údaj tak je to zanedbateľné.

    Rakúsko ide testovať len odvetvia ako zdravotníctvo ,školstvo… takže žiadne celoplošné a nútené.

    A čo sa jedná ohľadom mojej rodiny, tak si predstav že sestranica bola nákazená a? Nikto o tom nevedel, ani ona a ani nikto z jej domácnosti nebol. To mi je taká pandémia, že konec 🤷‍♂️

    V drvivej väčšine zomierajú starý, a vážne chorý. A teraz to poviem tak natvrdo, ale 70+ ročný človek, alebo vážne chorý človek predsa môže zomrieť hocikedy na hocičo.

  21. Seredan, jediné čo sa po tomto protestu môže zmeniť je epidemiológicka situácia…A to k horšiemu, keďže sa tam stretnú a následne vrátia k rodinám stovky, možno tisíce ľudí..nič iné sa nestane,..nové voľby nebudú a aj keby boli tak nás budú stáť desiatky miliónov a šancu zostaviť novú vládu majú len ti čo tu boli posledných 12 rokov a dneska sa pomaly presúvajú do basy alebo ti čo sú tam dnes…A zo sveta vidíme že všetky vlády robia podobné kroky…Či ľavicové alebo pravicové…demonštrácia nemá žiadny pozitívny zmysel

  22. Kto z vas si mysli ze tie testy na covid kde je vraj testovanych niekolko tisic ludi denne sa v skutocnosti aj robia . Vy tomu aj verite?
    Tomu veri asi len debil anonym, co tu vypisuje tie svoje sprostosti.

  23. Jozef.

    Ja tu komunikujem normálne, tak tu nevyskakuj.

    Áno nevedela o tom. Bola v „kontakte s pozitivnou “ a podľa testov to mala. Bola doma 14 dni a išla ďalej. Žiadne príznaky, ostatná rodina „čistá“.

    Mám dosť početnú rodinu a predstav si že aj tí najstarší od nás, teda starý rodičia čo majú 80+ sa na tom len smejú.

  24. Clovece, co sa ti stalo?
    Tvoje komenty sa otocili o 180!
    To ta od marca stihli vygumovat?
    Precitaj si niektore vlastne komentare z minulosti… alebo sa hanbi. Menis nazor ako polrocny vnuk plienky
    Mas aj vlastny, stabilny nazor?

  25. Môžeš byť prosím konkrétnejší aký názor som zmenil? Ľudia často nechápu písaný text, pravdepodobne to bude aj tvoj problém…rád si prečítam konkrétny príklad…ďakujem

  26. Kedysi, ked nevedel citat, alebo pochopit text, bol sprosty a poslali ho opravovat traktory. Dnes je dyslektik, ale hlavne, ze ma nazor a nie je ovca.

  27. Venca Lahev ty si mi dobry oo, aj si stal v tej sore na PCR test alebo si ju aspon videl? Ja som tam zopar krat stal a predsav si, testovalo ma. Neviem co si tym prispevkom chcel vlastne povedat. A ty Matej bud rad, ze tak dopadla ta sesternica alebo kto to bol. Ja som zazil nieco ine a nikdy viac, fakt ti to neprajem. A tych 600, ked sledujes denne cisla mrtvych a krat pocet dni 30, tak si to zrataj. A ze to nie je koniec, to mi ver, mrtvi su oneskoreni 2 tyzdne kvoli pitvam, robim pri tom a este ich pribudne v statistikach pozehnane…

  28. Prečo odsudzujete ľudí kvôli tomu,že sa chcú zúčastniť protestu,ved slobodne vyjadriť svoj názor,patrí k základom demokracie..

  29. Myslis tu pokojnu väscinu,alebo tych par desiatok provokaterov,keby bol Matelko chlap,tak povoli protesty a trepat tu o moznom rozsireni koronavirusu,je mimo mísu,ked sa virus nerozsiruje napr.v Kaufe,ci Lidli,pri oddeleni zeleniny,ovocia,kde je hlava na hlave,takisto v preplnenych spojoch MHD,tak na volnom priestanstve,je mensia pravdepodobnost sirenia virusu

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img