ISSN 1337-8481

utorok, 30. apríla, 2024

Premiér: Ústredný krízový štáb odporučil predĺžiť núdzový stav o 90 dní

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády SR |MM|  Núdzový stav na Slovensku sa môže predĺžiť o ďalších 90 dní. Vláde SR to odporučil ústredný krízový štáb (ÚKŠ) na svojom pondelkovom rokovaní. Informoval o tom premiér Igor Matovič (OĽANO). „ÚKŠ odporúča, aby bol po skončení sa tohto núdzového stavu prijatý núdzový stav na nasledujúcich 90 dní,“ povedal.

Núdzový stav sa mal skončiť 14. novembra rovnako ako zákaz vychádzania. Núdzový stav platí od 1. októbra na 45 dní s viacerými výnimkami. Obmedzenie pohybu neplatí v čase od 1.00 h do 5.00 h, nevzťahuje sa na osoby s negatívnym PCR testom alebo antigénovým testom na ochorenie COVID-19 vykonaným v rámci celoplošného testovania.

V čase núdzového stavu môže štát v zmysle zákona obmedziť základné práva a slobody, a to v nevyhnutnom rozsahu na nevyhnutný čas. Vláda ho môže vyhlásiť, ak došlo alebo bezprostredne hrozí, že dôjde k ohrozeniu života a zdravia osôb, životného prostredia alebo k ohrozeniu značných majetkových hodnôt. Najdlhšie môže v zmysle zákona trvať 90 dní.

Núdzový stav v súvislosti s pandémiou vyhlásila vláda už druhýkrát. Prvýkrát to bolo pri prvej vlne na jar. Kabinet ho vtedy vyhlásil 16. marca, trval do polnoci zo soboty na nedeľu 14. júna. Týkal sa iba zdravotníctva. Mimoriadna situácia, ktorú vláda vyhlásila od 12. marca, trvá naďalej.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Čo robí z ľudí, ktorí sa nedali otestovať rukojemníkov? A on čo? Nechcem sa tu vulgárne na jeho adresu vyjadrovať. Ale to čo robí, to nie je v poriadku. Robí si z ľudí fackovacích panákov.

  2. Matovic dobre ojebal este aj dochodcov. Vyhlasil ze nad 65rokov nemusia na testy a teraz nemozu ist ani k lekarom lebo bez certifikatu ich nechcu zobrat a prave tam musia chodit hodne a nutne. Za tento ojeb nie je schopny sa im ani ospravedlnit alebo im zabezpecit napravu jeho sprostosti. Tento chuj terorizuje este aj dochodcov

  3. Boha núdzový stav jeden za druhým. Potom je ústava na dve veci, keď môže byť v kuse. Tých 90 dní môžu odtiaľ vypustiť.

  4. „…ak došlo alebo bezprostredne hrozí, že dôjde k ohrozeniu života a zdravia osôb, životného prostredia alebo k ohrozeniu značných majetkových hodnôt.“

    Každý deň – niečo bezprostredne hrozí!
    Tak jebemnato, nech vyhlási núdzový stav do nových parlamentných volieb a bude zabezpečený, že ľudia ho vidlami nevyženú. Toto je teror na národ. A čo na to pani prezidentová? Hmmm…nechala sa aj ona odrbkať.

  5. Igimu, tak ako ho ludia katapultovali na 25% tak verim ze mu to ludia spocitaju aj s urokmi a pojde volnym padom az na krasnych 2.9%

  6. Len ma tak napadlo,že lekári každý rok tvrdili,že očkovanie sa vykonať pred začiatkom epidemie a teraz chcú ľudí očkovať počas epidemie Covidu..

  7. Očkovanie počas pandémie má vyššiu účinosť, že skôr ťa natiahne. Alebo ako to je, keď v čase pandémie ťa nainfikuje … Niekto sa asi zbláznil.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img