ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Vďaka kampani: „KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK?“ potešíte seniorov v SEREDI

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? Tak znie názov kampane, ktorej cieľom je obdarovať na Vianoce seniorov v domovoch dôchodcov. Hlavnou myšlienkou je urobiť radosť osamelým, priniesť im niečo výnimočné do často stereotypných dní, postarať sa o milé prekvapenie a potešiť ich maličkosťou. Milé až dojemné podujatie sa koná už tri roky, no tento rok je o niečo výnimočnejšie ako tie predošlé. Seniori v zariadeniach domovov dôchodcov sú odlúčení od rodiny a často nechápu, že pandémia obmedzila ich život. Práve „krabica od topánok“ naplnená milou drobnosťou im môže vyčariť úsmev na tvári.

Kampaň bude prebiehať aj priamo v Seredi. Patrónkou zbierky je Zuzana Barteková, ktorá hovorí: „Ja osobne som sa začala zaoberať myšlienkou priniesť túto zbierku aj do nášho mesta presne pred rokom, keď som bohužiaľ Sereď nenašla v zozname pokrytých zariadení. Je to úžasný projekt a dobré myšlienky treba šíriť ďalej. Preto by sme radi vyčarovali úsmev na tvári minimálne 115-tim ľuďom a spríjemnili im najkrajšie sviatky roku.“

S možnosťou obdarovať seniorov v našom meste bola oslovená riaditeľka DD a DSS v Seredi Milada Floriánová. Tá bola myšlienkou okamžite nadšená, nakoľko ona priamo vidí, ako dnešná ťažká doba vplýva na klientov zariadenia. Absencia sociálneho kontaktu, výletov či podujatí sa podpisuje na psychike seniorov a preto im aj maličkosť urobí obrovskú radosť.

Zuzana Barteková ďalej hovorí: „Samotná zbierka prináša so sebou aj veľa povinností, no to, že išlo o správne rozhodnutie, potvrdila aj radosť pani riaditeľky pri otázke, či súhlasí so zapojením do zbierky. Veľmi pekne ďakujeme aj vedeniu mesta Sereď, ktoré od začiatku hľadalo možnosti, ako túto zbierku podporiť.“

Ak máte záujem zapojiť sa do kampane naplňte krabicu od topánok darčekmi, ktorými by ste seniorov chceli potešiť. Darovať môžete rôzne veci ako sladkosti, čaje, šálku, knihu, krížovky alebo papuče.

Stačí si nájsť vhodnú krabičku, naplniť ju a ozdobne zabaliť. Spodok a vrch krabičky zabaľte zvlášť, aby sa dala z bezpečnostných dôvodov otvoriť. Balíčky sú totiž kontrolované a prípadne aj prerábané, aby boli rovnomerné. Dôvod je jednoduchý: všetci vieme,, že starí ľudia sú ako deti a často si balíčky porovnávajú. Do niektorých sú doložené ešte obrázky od škôlkárov alebo dary od sponzorov.

Čas konania zbierky :

Zbierka trvá od 23.11.-6.12.2020

Zberné miesto:

Mestský úrad Sereď- Kancelária prvého kontaktu – počas úradných hodín

Kontaktné osoby:

Zuzana Barteková- 0908 054 703
Jitka Chatrnúchová – 0905 730 899
Veronika Petrášová- 0902 443 354

Viac informácií:

Oficiálna webová stránka zbierky: www.kolkolasky.sk
Facebook stránka : https://www.facebook.com/groups/259753831309193

A na záver prinášame tipy, čím naplniť krabičku:

Niečo teplé: káva, ovocný čaj, bylinkový čaj, cappuccino, horúca čokoláda, horúci nápoj
Niečo slané: slané kekse, praclíky, kukuričné chrumky, krekery, paštéta Majka, macesy
Niečo sladké: keksík, perníčky, šalviové cukríky, hroznový cukor, DIA kekse, DIA čokoláda, piškóty, plnený croissant, ovocné detské taštičky, detská výživa, krabičkový džúsik, maslové kekse, venčeky, džem, mäkké sušené ovocie, detský nápoj so ,,sosáčikom,, na pitie
Niečo voňavé: sprchový gél, šampón, tekuté mydlo, vlhčené servítky, telové mlieko, sprej, krém na ruky, krém na nohy, krém na tvár, balzam na pery, zubná pasta, corega tablety, toaletná voda, parfum
Niečo na seba: teplé ponožky, papučky, rukavice, čiapka, veselé ponožky, tielko, textilné kapesníky, malý mäkký uteráčik
Niečo na čítanie: krížovky, časopisy ako Slovenka/ Život, Žena a život/ Napísal život/ Zdravie Kniha básní, Duchovná literatúra, Motivačná literatúra, knihy s pozitívnou tematikou, vlastnoručne napísaný list od srdca
Niečo pre potešenie: kresbičky od detí, prázdne pohľadnice s nalepenou známkou ( 1 môže byť aj s Vašou vypísanou adresou ale nemusí), drobnú vianočnú dekoráciu, soška anjelika, malý vankúšik, nahrievaci vankúšik, malý plyšový macko do ruky, náramok na ruku, ruženec, pekná šálka, veselý pohár so slamkou, hrebienok.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img