ISSN 1337-8481

štvrtok, 2. mája, 2024

PÁR REAKCIÍ NA MEDIALIZOVANÉ INFORMÁCIE K TESTOVANIU

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
PÁR REAKCIÍ NA MEDIALIZOVANÉ
INFORMÁCIE K TESTOVANIU
Niekedy sa naozaj nestíham ani čudovať, čo všetko sa dozviem v médiách. V tomto statuse sa vyjadrím k trom veciam:
1) ZMENA ČASU TESTOVANIA ZO 7-22 NA 8-20
Toto rozhodnutie sme urobili vyslovene na základe požiadavky ZMOS a Únie miest Slovenska, čo bolo prezentované jednak cez zástupcov oboch organizácií v ÚKŠ a jednak aj pri videotelekonferencii, ktorú realizujeme ako velenie operácie so zástupcami oboch organizácií. Čiže my sme vyšli v ústrety a zrazu počúvam hovorcu ZMOS pána Kaliňáka, ako vyplakáva v médiách, že obce sú nešťastné lebo meníme pravidlá. Nuž, priatelia v ZMOS, ujednoťte si stanoviská predtým, ako hoci nechtiac, šírite cez hovorcu nepravdy v médiách.
2) OTVORENIE ODBERNÝCH MIEST V ZELENÝCH OKRESOCH
Na základe žiadostí z okresných úradov, a tiež priamo od samospráv v zelených okresoch, sme sa rozhodli, že vyjdeme v ústrety a poskytneme testy, certifikát, dokumentáciu, vojaka a policajta aj v týchto oblastiach na vytvorenie dobrovoľných odberných miest. Keďže ale ide o vyslovene dobrovoľné konanie samospráv (ktoré oceňujeme ako zodpovedné), samosprávy musia poskytnúť zdravotnícky a administratívny personál a už hygienikom schválené odberné miesto, rovnako ako ochranné pomôcky a dezinfekciu. V tomto momente je takto schválených už 21 odberných miest v zelených okresoch. A ja sa dozviem z médií, že vraj chaosíme a nútime samosprávy do vytvárania odberných miest v zelených okresoch. Prosím???! Ide o vyslovené klamstvo a žiadame, aby ZMOS usmernilo všetkých, ktorí vystupujú v jeho mene, nech nešíria nepravdy.
3) ÚDAJNÁ STRATA ČI “LIETANIE VO VZDUCHU” OSOBNÝCH ÚDAJOV Z TESTOVANIA
Dočítali sme sa v niektorých denníkoch, že vraj “nevieme vysvetliť, čo sa udialo s osobnými údajmi 3,6 milióna ľudí z testovania a kde sú…”. 🙄🤦🏼‍♂️
Nuž, drahí priatelia, momentálne sú k dispozícii v jednotlivých RÚVZ a sú postupne nahadzované do informačných systémov. Žiadame férovosť aj od médií a nie strašenie a klamanie ľudí. Stovky vojakov pomáhajú ľuďom v RÚVZ, aby boli údaje čo najskôr online. Taká je pravda!
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Odkedy a na zaklade akeho zakona tento stat a obyvatelatvo riadi a terorizuje RÚVZ? Na zaklade akych zakonov ma taketo pravomoci?

  2. Keby ste nemenili podmirnky a vase blbosti nad zakon, ludia by v tom mali jasno. Takto z nich robite len debilov a cvicite s nimi ako s opicami.
    Ti mozete zo svojim zajacami vojacikmi.
    Len skuste napisat znenie zakona, ktory povysuje premiera nad prezidentku, a vase vyhlasky nad zakon ci ustavu.
    Doteraz som cital len vyhrazky a sankcie.

  3. A toto je problém tejto vlády. Hlavný hygienik obmedzuje práva občanov cez usmernenia. Nonsens. Pritom by stačilo to isté preniesť do právneho predpisu určeného zákonom č. 400/2015 Z. z. a samozrejme vyhlásiť to v zbierke zákonov kvôli záväznosti. Som zvedavý ako budú riešené prípadné žaloby. Skutočné nevidím žiadny dôvod, aby niečo, čo nebolo vyhlásené v zbierke zákonov, malo byť pre mňa záväzné.

    Ďalším problémom je neuveriteľná chaotickost v rozhodovaní. Napríklad len za posledné dni
    – kto nebol na prvom testovaní, nemôže ísť na druhé. Už môže.
    – druhé kolo testovania bude len v červených okresoch. Už to neplatí.
    A dalo by sa toho ešte vymenovať. Proste niečo si zmyslím, vyhlásim to do éteru a zajtra to pozmením. Ľudia sú už unavení z toho všetkého.

  4. Ano cely svet je unaveny z toho vsetkeho. Chod do Ciech, Belgicka, Talianska, Ameriky, Indie, Anglicka, to este len zistis co je chaos. V USA ma kazdy stat svoje pravidla, ktore sa nonstop menia, plus centralne pravidla, plus pravidla kazdeho mesta zvlast. Nikto nebol na toto pripraveny, kazdy robi co moze, aby zachranil svojich obyvatelov. Ale teba zaujima asi iba politika, lebo idete jeden po druhom do basy, nie zdravie a zivoty.

  5. Sak si zacal prispevok prvou vetou: Toto je problem tejto vlady… A to je cooo, ty oot. Lez ty vydas tu tvoju zbierku zakonov, tak bude aj po covide a mozno aj po tebe. Sudne zaloby pridu, ale voci tym, co pandemiu neuznavaju od tych rodinnych prislusnikov, ktorym niekto zomrel na covid. Este aby sa magianko necudoval

  6. Chlape, zbierka zákonov je vydávaná elektronicky. Tak ako vydá hlavný hygienik usmernenie, tak vydá vláda za rovnaký čas v zbierke zákonov nariadenie. Zjavne ti záväznosť nič nehovorí, ty si ochotný asi sa podriadiť aj rozhodnutiu katastrálneho úradu, ktoré sa ťa netýka.

  7. A ešte niečo. Mňa vôbec nezaujíma či majú v tom bordel aj iné štáty? Čo to je za argument? Žijem na Slovensku a čakám odbornosť od tých, ktorí to tu riadia.

  8. Ked uz sa ohanas 400 kou, tak si ju aspon precitaj. Alebo, radsej nechaj vysvetlit. A potom si precitaj uznesenie vlady, na zaklade coho bolo vydane a koho nasledne na co zavazuje a komu co odporuca.

  9. Pozri si posledne body uzneseni, myslim ze C. Je to odporucanie h.hygienikovi. Takze neriadi, ale robi co mu povie uznesenie. Presne ako to hovori paragraf 21 Tvojej 400 vky.

  10. Este raz. Teraz je to ok. Ale predtym to tak nebolo. Hygienik vydal uznesenie, zverejnil to max. na stranke UVZ SR. Nerozumieme sa?

  11. Aj predtym to boli iba usmernenia hl.hygienika a aj na stranke uradu bolo jasne napisane – v pripade rozporu plati to co je vo vestniku ako vyhlaska a tu zverejnil na pokyn vlady. Problem z toho vyrobili az media nepresnymi citaciami aj politikov. A samo ze aj samotni politici.

  12. Už sami nevedia Čo a Ako, Kedy a Kde povedali.
    Jak u zmrdov! Zamotáva a zmotáva, len aby tento národ osprostil?
    Ľudia nie sú hlúpy, ľudia mu to spočítajú!

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img