ISSN 1337-8481

nedeľa, 28. apríla, 2024

Otázky a odpovede k 2. kolu testovania

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MV SR |MM|  TESTOVANIE V DRUHOM KOLE 7. – 8. NOVEMBRA – OTÁZKY A ODPOVEDE

Pri vychádzaní a pohybe v červených okresoch v termíne 9. – 14. novembra bude potrebný aktuálny test. V ostatných stačí negatívny výsledok potvrdený na certifikáte z testovania 29. októbra až 1. novembra.

45 ČERVENÝCH OKRESOV – ABECEDNE:
Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Bardejov, Brezno, Bytča, Čadca, Detva, Dolný Kubín, Dunajská Streda, Gelnica, Humenné, Ilava, Kežmarok, Kysucké Nové Mesto, Levoča, Liptovský Mikuláš, Martin, Medzilaborce, Michalovce, Myjava, Námestovo, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Poprad, Považská Bystrica, Prešov, Prievidza, Púchov, Ružomberok, Sabinov, Senica, Skalica, Snina, Sobrance, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník, Topoľčany, Trenčín, Turčianske Teplice, Tvrdošín, Vranov nad Topľou, Zvolen, Žilina.
___________________________
Pozn.: sú to okresy, kde počet ľudí s pozitívnym výsledkom testov v prvom kole celoplošného testovania dosiahol hranicu 0,7 % a viac.

 

PRE KOHO JE URČENÉ TESTOVANIE?

Pre všetky osoby nad 10 rokov, ktoré sa budú zdržiavať v termíne 9. – 14. novembra v tzv. červených okresoch (viď vyššie). TRVALÝ POBYT NEROZHODUJE!

 

KDE SA DÁ OTESTOVAŤ V DRUHOM KOLE?

Otestovať sa môžete na ľubovoľnom odbernom mieste v červených okresoch, kde bude prebiehať testovanie, nerozhoduje trvalý pobyt. Pripravených je vyše 2700 odberných miest pre asi 1,8 milióna ľudí.
Termín: 7.- 8. november v čase 8:00 – 20:00 hod. (čas sa môže zmeniť vzhľadom na prestávky).

 

AKO PRECHÁDZAŤ Z ČERVENÉHO OKRESU DO ZELENÉHO A OPAČNE TERMÍNE 9. – 14. NOVEMBRA?

Príklad: Ak bývam v červenom okrese, idem sa testovať – buď v plošnom testovaní druhého kola v 45 okresoch (viď vyššie) v dňoch 7.- 8. novembra, alebo RT-PCR testom s dátumom od 7. novembra. S negatívnym výsledkom môžem prechádzať do zeleného okresu a zdržiavať sa v ňom.

Príklad: Ak bývam v zelenom okrese a chcem ísť do červeného okresu v termíne 9.- 14. novembra, potrebujem negatívny výsledok antigénovho testu z druhého kola testovania, alebo negatívny výsledok RT-PCR testu s dátumom od 7. novembra.

Pozn.: Cesta na testovanie patrí medzi výnimky zo zákazu vychádzania.

 

MÔŽEM SA ÍSŤ OTESTOVAŤ V DRUHOM KOLE, KEĎ SOM SA NETESTOVAL V PRVOM KOLE?

Určite áno. Výnimka zo zákazu vychádzania platí aj pre tých, ktorí sa neboli testovať v prvom kole, ale chcú sa ísť otestovať v druhom kole celoplošného testovania na odberných miestach v 45 červených okresoch (abecedný zoznam viď vyššie) v dňoch 7. – 8. novembra, alebo prostredníctvom RT-PCR testu.

 

MAJÚ SA TESTOVAŤ AJ CUDZINCI?


Áno, na testovaní by sa mali zúčastniť aj cudzinci, ktorí sa preukážu pasom. V prípade neúčasti pre nich rovnako bude platiť zákaz vychádzania.

 

PREČO NEMÔŽEM MAŤ CERTIFIKÁT Z TESTOVANIA ODFOTENÝ V MOBILE?

 

Zaregistrovali sme snahy o falšovanie certifikátov z prvého celoplošného testovania, a preto je kontrola ochranných prvkov na mieste. Polícia pri kontrole bude preto uznávať iba originál certifikátu. V prípade, že originálny certifikát pri sebe mať nebudete, hrozí vám pokuta vo výške 1659,- eur.

 

DÔLEŽITÉ – VÝNIMKY ZO ZÁKAZU VYCHÁDZANIA

Výnimka zo zákazu vychádzania platí aj pre tých, ktorí sa neboli testovať v prvom kole, ale chcú sa otestovať v druhom kole. Patrí to do výnimky neodkladného zdravotného vyšetrenia. Ostatné výnimky sú dopodrobna popísané na stránke www.somzodpovedny.sk.

 

UPOZORŇUJEME OBČANOV, ABY SA V PRÍPADE POZITÍVNEHO VÝSLEDKU NECHODILI OPAKOVANE TESTOVAŤ!

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Je to veľmi dobrý výmysel, aby dôchodcovia si mohli ísť nakúpiť od 9.-do 11.hod.
    Po 9. hod. môžete tak odpratať vyprázdnené prepravky, nakoľko tovar vyrabovali tí, ktorí boli ráno -priekupníci a nenažranci. Keď takýto postup p.premiér zaviedol, tak mal aj to z obchodnými reťazcami dohodnúť, aby tovar vykladali priebežne a nie ráno naraz! Napr. karfiol o 10.hod.- ani stopy atď.

  2. Na „odporúčanie“ sa mnoho hlavne dôchodcov nedali otestovať, čím sa im skomplikoval život. Na to tí radcovia nepomysleli, že budú si musieť okrem iného aj vyzdvihnúť dôchodky na pošte, kam ich však samozrejme nepustia bez certifikátu.Ani nikto s tým nepočítal, že pán dôležitý predĺži karanténu. A čo teraz? Poplatky sa zaplatiť musia

  3. Ak sa občania, ktorí si štandardne chodia pre dôchodok na poštu, rozhodnú, že chcú využiť službu výplaty dôchodku doručovateľom priamo domov na adresu, nemusia vypisovať žiadosť, ale stačí, ak telefonicky kontaktujú príslušnú pobočku pošty.

  4. Priekupníci chodia vždy ráno a potom to na trhovisku predávajú,ako svoju úrodu,budú to robiť dovtedy,dokedy im to budú ľudia kupovať..

  5. Nasrat vám … prečo neriešite malé deti ktoré stále niečo potrebujú ale keď chcu ist niečo dokupit tak musia počkať najprv na dochodcov… vysvetlite to malému dieťaťu že najprv dochodci a potom ono… najhoršie na tom že ubehne 11:00 a dochodci stale čumákujú po akciách lebo tento smradlavý štát im dáva za celoživotnú službu minimum

  6. Nasrať tak do tvojej debilnej hlavy. Ty jeden blček, až raz, keď sa ovšem dožiješ, aj ty budeš starý. Ak nechceš byť starý, tak musíš mladý umrieť. Ak budeš mať len dôchodok, aj ty budeš čumákať po akciách, aj na teba sa budú vzťahovať takéto nemiestne poznámky, aké máš teraz ty. Ak odpracuješ viac ako 40 rokov a dostaneš taký dôchodok, aký majú väčšina dôchodcov, inú pieseň budeš spievať. Je to podľa teba normálne, aby jeden človek zobral 10 karfiolov, alebo aby muž so ženou zatarasili prístup k orechom a oni ich všetky zobrali, tak isto mäso berú po celých balíkoch…? O 9.hod. ani stopy. A tie dve hodiny, ktoré sú určené pre dôchodcov, daj návrh aby aj tie pre nich zrušili, aby si ty mohol ísť so svojimi deťmi do obchodu, hoci máš k dispozícii x-hodín. Možno ťa vypočujú a vyhovia tvojmu želaniu.

  7. My, čo sa ponáhľame do roboty a chceme si niečo kúpiť, bohužiaľ lebo je čas per tých, ktorímaju na to celý deň.My sa medzi nimi motať nemôžeme ,aby sme ich nenakazili,aleoni nás nakaziť môžu.Su tam ráno,naobed,večer. Nemali by to dodržiavať tak isto ako my? Čistá diskriminácia z môjho pohľadu,

  8. Čo to tu tárate za nezmysly? Dôchodcovia majú vymeraný čas od 9.-do 11.hod. Nič viac. Vy máte na to celý deň. Tie dve hodiny pre nich určené pokladáte za diskrimináciu? Nechcete mať náhodou, aby boli pre vás 24 hodín? Je to od vás úbohosť, že máte takéto zmýšľanie. Keď chcete o niečom písať, tak si to láskavo najprv overte a až potom sa vyjadrujte!

  9. Niekto tu má asi rozmaznané deti, ktoré keď zapišťia, rodič letí do obchodu. 🤦
    A ešte sa mi páči, že „my čo sa ponáhľame do roboty“, no keď ešte o deviatej nie si v robote, tak sa moc veru neponáhľaš. Nikdy nikomu nevyhoviete, ale čo už len zabudnite dôchodcom vyhradený čas?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img