ISSN 1337-8481

piatok, 3. mája, 2024

Testovanie z pohľadu dobrovoľníkov – poďakovanie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Celoštátne testovanie na ochorenie COVID-19 bola z hľadiska organizácie náročná operácia. Bez pomoci dobrovoľníkov, by testovanie nebolo možné uskutočniť. Mnohé mestá mali problém zohnať ľudí, ktorí by boli ochotní pracovať viac ako 15 hodín denne, v ochranných odevoch a v rizikovom prostredí. V Seredi sme tento problém nemali. Mnoho ľudí bolo ochotných podať pomocnú ruku a prispieť tak k hladkému priebehu oboch dní.. A to aj napriek tomu, že keď ste sa pred nich pri vstupe postavili, nikto v tom momente nevedel, či ste pozitívny alebo negatívny.

Mnohí ich označovali za hrdinov dnešných dní. Kým my sme videli iba ochranné odevy, rúška či okuliare, za nimi sa skrývali konkrétni ľudia, ktorých mená nikto nepoznal. Iba oči mnohokrát naznačovali úsmev, aby povzbudili tých čo mali strach.

Veronika, Peter, Michaela, Matej, Lenka, Monika, Tomáš … to sú iba siedmi z niekoľko desiatok dobrovoľníkov, ktorých ste mohli v odberových miestnostiach stretnúť.

Pochopenie a trpezlivosť

Všetci svorne tvrdili, že ľudia boli naozaj milí a trpezliví. Nezaznamenali jediný prípad, žeby sa niekto predbiehal, niekto nadával alebo bol mrzutý. Naozaj sa naplnili slová, ktoré sme v týchto dňoch počuli snáď stokrát. ŽE SME V TOM SPOLOČNE: „ Ľudia si boli vedomí toho, že my si iba plníme svoju povinnosť a hnev či nespokojnosť s testovaním musia smerovať niekam inam.“

Dlhé rady, človek za človekom

Presne takto vnímali dobrovoľníci ľudí v sobotu. Nebolo čas cítiť únavu, jednoducho každý si robil svoju prácu. Čas ubiehal rýchlo. Všetci robili čo sa dalo, celý proces testovania sa ale urýchliť nedal. V nedeľu už bolo ľudí omnoho menej ale aj čas plynul pomalšie. Dobrovoľníci preto majú pre občanov odkaz: „Keby sa malo testovanie niekedy zopakovať, nechoďte hneď v prvý deň ráno. Chápeme, že ľudia chceli mať testy rýchlo za sebou ale miestnosti boli otvorené v oba dni až do 22:00 hodiny, takže v budúcnosti využite, prosím, možnosť prísť v hociktorú hodinu počas oboch dní.“

Poďakovanie

Mesto Sereď sa o dobrovoľníkov postaralo v každom smere: „Mali sme zabezpečený teplý obed aj večeru. K tomu občerstvenie. Veľmi ďakujeme aj za ohrievače, lebo mnohí z nás dobrovoľníkov pracovali pri otvorených dverách alebo okne.“

Dobrovoľníci na záver ale ĎAKUJÚ hlavne občanom ! Za to, že boli všetci tolerantní, ďakujú aj za povzbudivé slová, ktoré ste im mnohí adresovali. V neposlednom rade ďakujú za super spoluprácu s armádou a políciou. Ťažké dni boli vyvážené perfektným kolektívom takmer na každom odberovom mieste.

Aj do redakcie sme dostávali na jednotlivé kolektívy iba slová chvály.

Preto mi dovoľte v mene občanov mesta vyjadriť každému jednému zdravotníkovi, dobrovoľníkovi, vojakovi, hasičovi, vedeniu mesta, zamestnancom úradu jedno obrovské ĎAKUJEM. Boli ste skvelí a iba vďaka Vám bola operácia SPOLOČNÁ ZODPOVEDNOSŤ úspešná.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img