ISSN 1337-8481

utorok, 7. mája, 2024

Na odberných miestach polícia pomáha ľuďom aj dnes

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM| Mnohé testovacie miesta majú naďalej minimálne alebo žiadne čakacie doby, preto aj situácia v doprave v ich okolí je bez komplikácií.

Naďalej evidujeme prípady, kedy sú občania testovaní pozitívne a namiesto toho, aby šli do karantény, idú na ďalšie odberné miesto znova sa otestovať. Opakujeme, že tak robia napriek jednoznačnému varovaniu, aby išli okamžite do karantény. Takéto konanie je neprípustné a svojím konaním vystavujú nebezpečenstvu ďalších čakajúcich ľudí a členov odberných tímov. Polícia aktívne rieši všetky takéto prípady a konanie občanov vyšetruje ako podozrenie zo spáchania trestného činu šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby.

Na odberné miesto v Detve sa dostavila žena, ktorá si so sebou priniesla svoje doma vytvorené tlačivo a chcela, aby jej zdravotník, ktorý robí odbery, pred odberom toto tlačivo potvrdil pečiatkou a svojím podpisom. Keď jej to odmietol podpísať, tak sa odmietla testovať a odišla preč s tým, že radšej pôjde na PN.

Opakovaného testovania sa zúčastnil aj bezdomovec v Piešťanoch, s pozitívnym výsledkom. Predstavitelia samospráv mysleli aj na takéto prípady a zriadili tzv. karanténne mestečká. V Piešťanoch je prispôsobené v budove bývalého detského domova, kde bude aj tomuto mužovi umožnené absolvovať karanténu.

Všetky testovacie miesta sú zo strany Policajného zboru zabezpečené. Situácia v doprave je pokojná, cesty sú prejazdné.

Odporúčame občanom, aby využili súčasný menší nápor na odberných miestach a prišli sa dať otestovať predpoludním.

Tiež upozorňujeme, aby si občania skontrolovali doklady, ktorými sa preukazujú pre registrácii. Evidujeme totiž prípady straty dokladov, preto odporúčame, po registrácii si ich hneď odložiť na bezpečné miesto, aby si ich tam nezabudli.

Na odbernom mieste  v Považskej Bystrici bola privolaná hliadka polície riešiť incident. Na testovanie prišli tri osoby pod vplyvom alkoholu a jeden bol v takom stave, v ktorom sa nemohol podrobiť testovaniu.

Policajti aj dnes od ranných hodín dohliadajú na verejný poriadok, bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a najmä pomáhajú a usmerňujú ľudí, ktorí sa prichádzajú dať otestovať. Situácia na odberných miestach je zatiaľ pokojná, cesty sú prejazdné, bez narušenia verejného poriadku.

V Trenčianskom kraji v obci Trebichava je odberné miesto zrušené, včera otestovali všetkých obyvateľov. Policajt, ktorí pomáhal na tomto odbernom mieste, zostáva v zálohe.

V Žilinskom kraji boli pred nástupom do služby z testovaných policajtov dvaja s pozitívnym výsledkom. Slúžiť však môžu len v prípade negatívneho testu, preto boli nahradení.

V Košickom kraji bol jeden policajt testovaný s pozitívnym výsledkom, okamžite išiel do karantény a aj tohto vystriedal policajt zo záložného tímu.

 

Polícia mala plné ruky práce aj večer

V Prešove riešili policajti podozrenie zo šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby. Podozrivá je 38 ročná žena, na odbernom mieste bola v Ľuboticiach dva krát testovaná, pričom oba testy mala pozitívne.

V novomestskom okrese v Trenčianskom kraji policajti preverovali  podobný prípad. 45 ročná žena sa podrobila testovaniu v jednej obci s pozitívnym výsledkom, potom sa presunula do inej obce, kde sa dala testovať opäť. Policajti prípad postúpili na ďalšie riešenie na príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva.

V obci Klčové, okres Nové Mesto nad Váhom, pri odbernej miestnosti policajti odhalili 68 ročného vodiča pod vplyvom alkoholu s 0,75 promile alkoholu v dychu. Policajti vodičovi ďalšiu jazdu zakázali a spísali správu o výsledku objasňovania priestupku. To znamená, že bude ďalej riešený v správnom konaní, kde sa rozhodne aj o výške pokuty.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img