ISSN 1337-8481

utorok, 30. apríla, 2024

Výborný, ľudský prístup a profesionalita. Odberovým tímom patrí verejné poďakovanie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Inak popísať osobnú skúsenosť s testovaním na koronavírus nemôžeme.

Keďže Mesto Sereď nedokázalo zabezpečiť už aj pre malé dediny pomerne štandardné videokamery na testovacie miesta, s rodinou sme sa previezli po meste a našli sme testovacie miesto, kde v rade a v danom momente stálo najmenej ľudí. Čakali sme niekoľko minút na ZŠ Komenského ulici.

Prístup zo strany personálu a vlastne všetkých prítomných ako na registrácii, tak pri samotnom testovaní bol výborný a skutočne ľudský. Ľudia trpezlivo čakali v rade a to nielen na samotné testovanie, ale aj následne na výsledky testov.

Samotný test nie je ničím neznesiteľným, aj keď blbý pocit po tenučkej tyčinke v nosnej dierke na niekoľko minút zostáva.

Skutočne nechápem niektorých „politikov“ kritizujúcich tento nenáročný proces pre občana a demagógiu o odbere DNA či čipovaní občanov. Len chorý mozog môže vyprodukovať takéto neskutočné hlúposti.  Alebo „politik“ vedomý si mentálnej úrovne svojich voličov.

Som rád, že drvivá väčšina ľudí stále používa vlastný rozum a nenechá sa ovplyvniť indivíduami, ktoré svoju popularitu dokážu budovať výlučne oblbovaním verejnosti. To, že svojim primitívnym postojom ľuďom škodia, ich obdivovateľov zjavne nezaujíma.

Aj týmto spôsobom si považujeme za povinnosť verejne sa poďakovať všetkým zdravotníkom, dobrovoľníkom, vojakom a policajtom, ale aj všetkým tým, ktorí logisticky pomáhajú pri náročnej celorepublikovej akcii.

Je výborné, že Slovensko otestuje nielen prítomnosť koronavírusu v populácii, ale aj schopnosti a možnosti štátu takúto náročnú akciu zvládnuť.

Ešte raz srdečná vďaka!

    

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. COVID 31. októbra 2020, 19:48 – uboziak Ta splodil.

    Nikto nikoho z nasej rodiny nevydieral a nicomu sme sa nepodriadili. Vyuzili sme moznost poznat svoj zdravotny stav. Ty chudak…

  2. Na Komenského bolo super,zo strany zdravotníkov,aj dobrovoľníkov ozaj veľká profesionalita.Bola som tam o 6.30.h.a dokonca začali o pár minút skôr,žiadne meškanie.Keď tam takto boli celý deň a nikto ich nevymenil, klobúk dole 👍

  3. pre Miloš Majko 31. októbra 2020, 19:50
    Miloš tento tyátr bol akože dobrovoľné testovanie? Vieš čo znamená slovo dobrovoľný? Nie, ľudia tam išli zo strachu pred postihmi v práci a straty zamestnania. Nie dobrovoľne. To si tam bol možno ty a sekta Oľano.

  4. Včera na TA3 bola beseda,kde bol aj vedec,ktorý sa zaoberá vývojom,teda aj validáciou testov,ten povedal,že sám výrobca testov deklaruje 67% uspečnosť testovania,pozrime sa na to matematicky..dajme tomu,že test ma 70% uspešnosť,čiže 30% nezachytí,čo pri dnešnom zatial 800 tisíc pretestovaných ľudí znamená,že 240 tisíc ľudí preklzlo a to potom znamená,že tieto testy fakt nie sú vhodné na celoplošne testovanie..

  5. Ja by som chcel len vediet kolko ludi by bolo na testoch ktori by isli bez toho ze potrebuju ten zdrap papiera koli praci.Predpokladam tak 10%. Takze nehovorme o dobrovolnosti.

  6. Ja by som chcel len vediet kolko ludi by bolo na testoch ktori by isli bez toho ze potrebuju ten zdrap papiera koli praci.Predpokladam tak 10%. Takze nehovorme o dobrovolnosti.

  7. Nie nemyslím si že práve tí uvedomení išli kvôli zdrapu papiera.. to práve tí životom unudeni by nešli a tých je naozaj tak ako píšeš tých 10%.

  8. Vážení, článok je o niečom inom. O výbornom a profesionálnom prístupe. Pripájam sa, taktiež výborná skúsenosť. Odberné miesto Veteran club.

  9. Nechcel som testy a ani nechcem, žiaľ testy sú len pre tých čo pracujú, teda aj tu platí heslo toho koho bičujú treba ešte viac zbičovať…. ale teraz z testov: musím pochvaliť organizáciu na msú to išlo na jednotku 👍👍👍👍👍 pre tento tým palec hore, bol som najprv pred amfikom ale tam to stálo na mieste

  10. Pre Miloš Majko 31. októbra 2020, 19:50

    Vážený profesionál.
    Nemám najmenší pocit, že by som Vás niekde vo svojom príspevku spomínal, adresoval Vám ho, alebo Vás urážal. To, že ste môj príspevok zobral osobne je čisto Vaša vec, tak prečo tá arogancia? Verím, že zlosť plynúca z Vášho príspevku sa Vám spravodlivo vráti. Nepokazte si to.

  11. Pani prezidentka bola včera aká skeptická. Tí generáli jej zle našepkávali, svojho ministra Naďa veľmi nepodržali, ale ten stále bojuje ako lev. Myslím si, že celá operácia nebude fiasko ako by si mnohí želali.

  12. Testovanie perfektné a bezproblémové . proti testovaniu môže byť len drbnutá hlava. Aj 70%-ná úspešnosť testu vyradí za jediný deň zo spoločnosti desaťtisíce chorých ľudí, ktorí by túto nákazu šíriť ďalej. A o to ide. Byť rýchly. Tak ako bez rúška nemôžeš ísť do obchodu, tak ani bez testov nemôžeš do roboty. Ten kto ťa platí, tak ten rozhoduje a keď sa ti neľúbi, chod na úrad práce jebko.

  13. O ziadnej dobrovolnosti sa tu hovorit neda. Bez testu by vela ludi nedokazalo uzivit rodinu takze moc na vyber nebolo. Plne suhlas s nazorom COVID 31.októbra 2020, 19:48

  14. Testovaniu som sa nechcel zucastnit. Citim sa dobre a ziadnenpriznaky nemam.
    Na zaklade „dobrovolnosti“ po vcerajsom nariadeni UVZ som sa „dobrovolne“ MUSEL, aby som mal ten po jeba ny certifikat a neprisiel o robotu!
    Tak ake dobrovolne?!
    Matovic je diktator a ak ho samotna vlada nezastavi, vsetko zavedie na nasilnu „dobrobolnost“!

  15. Ty si vážne myslíš že ľudia keby nemuseli tak nejdú? Myslíš že všetkým je to jedno čo sa deje? Nie nieje im to jedno, to len vy najmúdrejší máte ten pocit, popritom s nadávkami na vládu 😁

  16. Od polovice týždňa nás v robote upozorňovali, že máme ísť dobrovoľne na testy.:-) Hneď po víkende ich budú chcieť vidieť. Kto nepôjde, ten má zostať 10 dní na dovolenke doma alebo na neplatenom volne. Bodka.

  17. Keby sa po Slovensku nepohybovali dezoláti, ktorí hltajú každé Kotlebove či Harabinove slovo, mohlo byť testovanie aj dobrovoľné. Ale keďže tu ľudia radšej uveria demagogii a úplným nezmyslom bez akékoľvek medicínskeho, právneho či iného poznania museli to vymyslieť v záujme ochrany zdravia takto. A vymysleli to super!
    Chcem poďakovať všetkým ktorý vynaložili úprimne snahu a obetovali mnohokrát aj vlastne zdravie pre druhých, ktorí si to žiaľ mnohi ani nevážia.
    Ďakujeme!

  18. Simi – tlieskam.. dnes sme mali „dobrovolne“ testy co to bude nabuduce? Vidia ze hlupa pracovona Slovac pristupi na vsetko aby mohla pracovat tak sa mame na co tesit.

  19. Gulak, preklznuť preklzne. Ale logicky komu ukaže Pozitiv je iste že to už má a postupne tý okolo neho to možu čakať že to majú.

    Ach. Toto je tažké takým to ludom hovoriť do nemoty.

    My alebo Vy čo ste boli na tých testoch sme niečo spravili.

    Tý čo seru nato a sračkuju niečo spraviť pre seba a okolie je už vaša vec.

    A či tu bude vládnuť aj premier Superman, Covid je priorita ako ho uzemniť.

    Možete navrhnuť riešenia ako si to predctavujete a bude asi lepšie.

  20. Otestovať som sa chcel a aj sa tak stalo…ale Matelko na to doplatí aj s celou vládou,ako to s národom“vybavili“.. tá jeho „dobrovoľnost „ho raz dobehne,a to čoskoro

  21. Ale naozaj, my sme čakali pred Knižnicou DK asi 1,5 hodiny v rade ale nikto nefrflal. A to aj zafúkalo aj spŕchlo. ZŤP boli vpúšťaní dopredu a išlo to rýchlo, nikto nemal záujem to naťahovať. A koncentrácia ľudí bola menšia, kedže boli dodržané odstupy, ako napr. zažívam ja vo vlakoch a v bratislavskej MHD cestou do práce – kde som sa od marca nenakazil. Takže hoaxom, že teraz budú všetci zúčastnení nakazení sa len smejem.

  22. Teraz sa korporaciam cez vladu vas nahnat na testy pod hrozbou straty prace, ochvilu to bude nutena vakcinacia pod hrozbou straty prace. Vie niekto co budu tie vakcíny robit s nasim telom a DNA pre nase dalsie generacie? To naozaj sme take sproste ovce a toto chceme???
    Na rakovinu denne zomiera 38 ludi vcetne detí. A su testy na vcasny zachyt rakoviny. Co znamena zachrana zivota vcasnou liecbou. Tak preco nas na rakovinu netestuju?

    Nespravajme sa ako ovce. To vam v tv neukazu

    https://scontent.fbts2-1.fna.fbcdn.net/v/t66.36281-6/10000000_180624366953766_8573357867353293755_n.mp4?_nc_cat=109&ccb=2&_nc_sid=985c63&efg=eyJ2ZW5jb2RlX3RhZyI6Im9lcF9zZCJ9&_nc_ohc=ZTVoZTGKS18AX8hwsON&tn=MiLS2j4GfIG0ufCm&_nc_ht=scontent.fbts2-1.fna&oh=d116563045b97bd764c49d62203cf2b1&oe=5FC36889

  23. Ovečka aku stratu práce? Nikde s to nezachytil že by som v prípade neabsolvovania testu prišiel o prácu..inak vakcín predpokladám objednajú toľko, koľko ľudí príde na mass testing. Čiže pre teba nie a nemusíš sa ísť očkovať..a ešte, rakovinou nenakazis ľudí okolo seba

  24. Môžem len pochváliť, super zvládnuté. Boli sme na štadióne a za 50 min sme mali výsledky v rukách. Ďakujem všetkým zdravotníkom, vojakom, dobrovoľníkom a všetkým ktorí namiesto nadávania radšej prispeli k tomu aby sme znížili budúce počty hospitalizovaných.

  25. Obyvatel 31. októbra 2020, 21:48

    Bacha na Viry v Počítači. NEKLIKAJTE NA HOCI ČO.

    Taketo dlhéééééé WWW adresy keď vidím je už samo osebe PODOZRIVE.

  26. Slováci sú pracovití. To uznáva každý.
    Viete čo ma serie?
    Keby tie testy mali účinnosť 99.99% , tak nepoviem ani prd a súhlasím s tým celoplošným testovaním a aby zistení pozitívni začali karanténu. A za 10 dní to máme vyčistené ako s férimultra.

    ALE, testy sú na necelých 70% !! Takmer tretinu prepustí do negatívnych.
    Čo myslíte, prečo Matovič vyhlásil, že ak máte negatívny test, neznamená že ste negatívny! Tak myslite. Cca tretina si kludne ešte behá a šíri ďalej. TOTO je čistá pračka, obchod ako vyšitý. To ma serie!

  27. Pre Rr, to ze si ovca neriesim ale ze este aj tupa ovca je tvoj problem. Tu mas nieco aby si si aspon trosku rozsiril svoju vedomost a obmedzil svoju tupost ktora nastastie nieje infekcna a prenosna.

    Nádory hlavy, jater…
    „S virovou či bakteriální infekcí souvisí celosvětově více než osmnáct procent všech nádorů. Z toho téměř třetina připadá na papilomaviry,“ uvádí Eva Hamšíková z Národní referenční laboratoře pro papilomaviry Ústavu hematologie a krevní transfuze, která zkoumá tyto viry již přes dvacet let.

    „Papilomaviry se podílejí nejen na vzniku karcinomu děložního hrdla, ale i nádorů v oblasti konečníku a genitálií a také přibližně čtvrtiny karcinomů hlavy a krku,“ dodává doktorka Hamšíková. „A jsou stokrát nakažlivější než virus HIV.“ Jiné typy papilomavirů stojí i za vznikem některých kožních nádorů.

    Nejsou to jediné viry, které zanechávají stopu u zhoubných nádorů. Viry, které jsou původcem hepatitidy (žloutenky) typu B a C, mohou vyvolat nádory jater. U lidí, kteří se nevyléčí z akutní fáze a u nichž nemoc přejde do chronického stadia, se může časem projevit cirhóza či rozvinout nádorové bujení.

    Jeden z herpetických virů – virus Epstein-Barrové – je spojen i s nádory v oblasti nosohltanu, což mimochodem rovněž prokázal profesor Harald zur Hausen. Stejný virus je podezřelý, že může vyvolat některé typy nádorů lymfatických uzlin.

    Infekční původ může mít i rakovina žaludku, jak prokázaly výzkumy posledních desetiletí. Žaludek a dvanácterník osidluje bakterie Helicobacter pylori, způsobuje chronický zánět žaludeční sliznice a vyvolává i žaludeční vředy a karcinom žaludku. Je přítomen zhusta u osob jak s nádorem žaludku, tak i lymfatické tkáně. V roce 1994 označila Světová zdravotnická organizace (WHO) Helicobacter pylori jako kancerogen nejsilnější, I. třídy.

  28. Obyvateľ ešte že ten internet funguje a dá sa kopírovať..😁😁
    Nebwriem, ale čo to má spoločné s rýchlo sa siriacim sa covid..
    A ovca Tupá, tak ta volajú?

  29. tiež som tam nechcel ist a musel som, lebo by ma vyhodili z prace. Ale tak uvidím o týžden na dalsom testovani ci som si to od niekoho tam dneska nevzal

  30. Chvála Bohu,že je nás dosť, ktorí išli pre pokoj svoj a ohľaduplnosť k iným.O Tom,že potrebujeme certifikát,sme ani nerozmýšľali.Velka vďaka všetkým, a naša spokojnosť.

  31. Boli sme na MU perfektne zvladnuté !
    A samotny odber nič čo by sa nedalo prežiť.
    Žiadny prepichnutý mozog ,čip ani stopu po naklonovani som nezaznamenala.

  32. Na niektore rakoviny su preventivky (zadarmo), chodis na ne? Ci aj tam ti zmenia DNA? Na tie preventivky nechodia presne ti isti, co nejdu ani na testovanie. A rakovinou nenakazis x cudzich nevinnych ludi, chapes to ty konspiracna ovca?

  33. Ako si to krásne všetci chváliťe.Ale že žiadne odstupy neboli to nikomu nevadilo. A že chytali každému občiansky do ruky xxx ľuďom to tiež nikomu nevadí.A keby som nebol donútený tak nejdem. Nerozumiem co tu vychvalujete že si niekdo plní vačky z Vašich daní.Nekvalitné testy tu podporujete. Sebe pani politici také nedajú ani s vojim rodinam
    A ze zdravotníci nemajú v tejto situácii materiál aby sa dostatočne chránili a majú ho šetriť a drbu vás ak si vymeníte rukavice to nikdo nepovie

  34. Tiež som sa veľmi bála testovania. Ďakujem za perfektný odber. Je to to najmenej čo som mohla urobiť pre moje zdravie, zdravie mojich blízkych a mojich kolegov v práci. Tiež sa teším že to tiež bez komentárov urobili pre mňa aj moji kolegovia. A ďakujem že testami sa mohli odhaliť dve tretiny pozitívnych. Určite by to malo zmysel aj keby tie testy mali úspešnosť 50%…..

  35. Skutočne veľká vďaka ľuďom, ktorý sa zúčastnili, organizátorom, ale najmä primátorovi a prednostovi T. Krajčovičovi za vyborne zvládnutú úlohu!
    Vážený je treba urobiť “všetko” čo pomôže zbaviť nás Covid 19.

  36. Škoda len ze v lete neboli zatvorené hranice, mohlo to teraz inak vyzerať, tiez si myslím ze aj teraz keby boli hranice zatvorené, ale ľudia by sa pohybovali po Sk, bez problémov a hlavne menej nakazených. Ale 150 poslancov sa nikdy nedohodne iba na svojich platoch. A pekne nech sa opäť zavedie vojenská služba aby tu neboli všetci len mudrlanti.

  37. Trnavsky trtko bude hovorit o tom, kolko zivotov zachranil.
    Pockam si na jeho slova, kolko rodin zostalo bez prijmu, kolko nedokazalo splacat hypoteku a prislo o barak, kolki maju exekucie, ako na dlazbu dopadla ekonomika a podniky, ze nemocnice nebudu schopne vykonavat bezne operacne ukony a ludia budu skapinat na banalne choroby, ale hlavne, ako nezabezpecil hranicne pred pendlermi a inymi, ktori su nosicmi vyrusu.

    A kedy zavedie „dan z prava na zivot“. Certifikat C19 je prieskum?

  38. Samozrejme ze o dobrovolnosti sa hovorit neda, ale skor o terore a tyranii
    Dobrovolne je ked idem napriklad darovat krv a nie aby niekto pytal nejaky papierik ako za komunistov ked nebol niekto 3dni v praci.
    Stredna vrstva ludi zmizla a ta spodna vrstva co je financne podvizivena, je takymto mechanizmom vydiarana…

  39. Pre toho co napisal tie 2 prispevky nadomnou: Aj za to, ze pada na hubu kvoli pandemii ekonomika celeho sveta, moze Matovic? Ty zijes v akej kotlebovovskej bubline?

  40. pre Anonym 1. novembra 2020, 10:56
    Nie, Matovičova vláda je zodpovedná, že na hubu padá domáca ekonomika. Načo sa všetko zatvorilo? Teda pardon, oni nechali obchody aj prevádzky veľkodušne otvorené, len ľudia tam nemohli prísť. To je asi svetový unikát.

  41. Ak si anonym mysli ze to tu riadi Matovic, tak je na velkom omyle, to je len taky panacik hovorca. Jednoducho vypnutie celosvetovej ekonomiky je skratka neodvratny proces…
    Odporucam nepozerat nase media Mar. joj. ta3..
    Odporucam. Info vojna, rusia today, alebo David Icke..

  42. Perfektne zvládnuté,bola som na ZŠ KOMENSKÉHO.. . ČAKANIE V POHODE, DOBRÁ ATMOSFÉRA , NIEKTO Z TESTOVANÝCH “ NEREMCAL“,za 1h 20min som mala aj výsledok a zdravotníci ,zapisovateľka aj policajtka boli fantastický ,všem vďaka a dúfam ,že to neodmarodia,lebo sedieť tam v takomto počasí toľko hodín a niektorí aj v riadnom prievane,to by som teda ja nezvládla!!!OPRAVDU SMEKÁM A EŠTE RAZ VEĽKÁ VĎAKA….lebo v pondelok pôjde určite väčšina z nich do roboty po takomto náročnom víkende🍀🌞🍀🌞🍀🌞🍀🌞🍀🌞🍀

  43. One time 1. novembra 2020, 12:08 – drzim palce a odporucam este WC live, All Magoro, Blaha to dal a samozrejme nejeke perly od Ha ra bi na.

    A nasledne vysetrenie u odbornika, kedze tolko pravdy zmeni geneticky kod nepochybne kazdemu inofilovi.

  44. Lenka nechceš aj Matoviča pochváliť za toto krásne vydieranie
    Tieto kraviny Vaše o chvale sa už ani nedajú čítať. Zo buďte sa už

  45. Sú aj takí zdravotníci, ktorí testovali do večera, v noci mali šichtu v nemocnici, v nedeľu zasa testujú a v pondelok znova do roboty. Extrémne heroický výkon. Ale sú aj takí a je ich dosť, ktorí sedeli doma od strachu na riti a sedia na nej aj cez týždeň, lebo ordinujú cez telefón. Kde boli šéfovci SLA a ambulantných, dr. Kollár a ten druhý pajác? Organizovať štrajky vedia, ale pomáhať nie.

  46. koľko peňazí dostali niektoré média za propagáciu premiéra a jeho vlády.
    O niektorých rádiách sa vie. Jedno dostalo 250tis.€ a aby ostatné držali hubu, dostali tiež. Rovnakú sumu, aj keď si ju delili piati.
    V poslednom čase sa mi zdá, že mnohí sa pchajú vajtajmovi do zadnice. Dostali média motivačné €? Ako zdravotníci, …, č.?
    Krok za krokom, počkám si, kedy súčasnú vládu Kto prvý nazve: Zmrdi.

  47. Sledujem vyvoj nielen v celej spolocnosti, ale aj v diskusii. Tu vidim, ze mame diskutujuceho, ktory je schopny ANONYMNE vlozit kludne 30 prispevkov pod roznymi nickami pod prakticky vsetky clanky a vsetky tvrdo zamerane proti vlade, urazky a ponizovanie Matovica, prezidentky, ministrov…

    Verejne ANONYMNE kritizuje a ponizuje zdravotnikov, vojakov, dobrovolnikov a este ma tu aroganciu pytat sa, kolko penazi kto za svoju pracu dostal.

    Verejne tu tvrdim, ze psychopati a zdegenerovani jedinci – trolovia a anonymne amoralne hovada bez stipky moralky a etiky zastavajuci zaujmy ani netusim koho konkretne, budu pre nase deti vacsim problemom, ako hospodarska kriza, ci samotny koronyvirus.

    Kriza, korona a vsetko okolo je totiz relativne lahko identifikovatelne, no tito amoralni jedinci sa nechaju kupit pre cokolvek.
    A to je prave to skutocne nebezpecenstvo pre spolocnost. Nepozname totiz dna ani hodiny, kedy sa nechaju kupit za alebo proti niecomu, co ohrozi skutocne bezpecnost statu ako takeho. Maju totiz dostatok skusenosti a motivaciu, ako konat.

    Problemom je, ze takyto ludia nieco vypustia von a pre normalne mysliacich ludi zjavne nepravdiva informacia ma velky naskok pred opravou, vyvratenim informacie a to hlavne vtedy, ked je informacia lahko citatelna a verejnost by taku informaciu rada prijala, lebo by urcitym sposobom „riesila“ aktualny problem. Ale neriesi. A argumentami sa vyvracia tazko.

    V zasade je asi pomerne jasne, ze ked niekto ANONYMNE systematicky siri nezmysly, verjejnost ich hodnote dava podstatne nizsiu vyhu a akceptovatelnost prave preto, ze su podavane anonymne.

    Ak pisem pravdu podlozenu faktami, nemam najmensi problem pod prispevok sa podpisat a nasledne za jeho obsah aj niest pripadnu zodpovednost. Snad prevladne rozum a logika u vacsiny ludi aj v buducnosti…

  48. A nastal vybuch.
    Co je zle na tom, ze som vyjadril moj nazor? To, ze radia dostali peniaze, ved to je pravda. Ci nie?
    A ze som si o tom pomyslel svoje a vyjadril sa navonok, je to trestne?
    Vy ste vybuchol, ako keby som pravdu povedal a nie nazor, co si myslim.
    Uz len protiotazka – kolko ludi si to mysli a nenapise?

  49. Zle je na tom to, ze vypisujes mnozstvo prispevkov pod kazdy clanok pod roznymi nickami a iba klames a vulgarne nadavas a stale iba na sucasnu vladu. A niekde dokonca pritakavas v dalsom prispevku sam sebe a vytvaras dojem, ze su vas takychto akoze strasne nastvanych cele mraky. Venuj sa radsej rodine, aj ked ta je asi rada, ze ma od teba pokoj…

  50. vlozim este jeden 1. novembra 2020, 14:06 – ale ved to je uplne v poriadku.

    Dokonca sa treba pytat (len to nie tu v diskusii a anonymne), kolko ake medium, firma c ktokolvek iny z verejnych zdrojov dostal a zaco.
    Osobne to robim roky, zverejnujem tie udaje a tak sa verejnost dozvedela aj o 60 000 Eurach odmeny udelenej primatorom Tomcanyim prednostovi, nezakonnom vyplacani odmien/platu viceprimatorovi za takmer 150 000 Eur a pod.

    Transparentnost je cesta. Ked budete mat relevantne informacie, kludne ich posunte a my ich zverejnime.

  51. Anonym 1. novembra 2020, 14:14 – ano, je to tak. Pytat sa ma pravo. Aj vecne kritizovat. Ale v desiatkach prispevkov ANONYMNE urazat, ponizovat a utocit na konkretne menovane osoby, to je podle chrapunske a amoralne.

    Nemam problem napisat pravdu pod svojim menom aj ked viem, ze tym skodim svojmu podnikaniu a robim si dalsich nepriatelov. Lebo stale verim, ze len pravda je cesta dopredu. A ucelove skodenie, podpalenie auta a ostatne perzekucie postupne riesime pravnou cestou.

    Problem vidim u kompetentnych (poslancov), ktori skladali slub obcanom a v zaujme ochrany svojich zaujmov drzia hubu a krok.

    A to je obdobne vo velkej, ako aj malej politike.

  52. Pán Majko,isté uznáte,a sám to dnes potvrdil aj pán premiér,že nás donútil ísť na tie testy..aj keď sa ospravedlnil..to je diktátorský spôsob..keby to spravil normálnym, ľudským prístupom,nemusel prísť o veľa hlasov..to mu ľudia nezabudnú

  53. Miro 1. novembra 2020, 14:51 – ja neriesim premiera. Nasa rodina bola uplne dobrovolne a isli by sme, keby bola moznost kedykolvek.

  54. Väčšina nadáva a uráža p.Matoviča,no pri čítaní niektorých príspevkov ste ho dávno tromfli.Nestačím sa čudovať čo je toto za národ.A keď nie Matovič,tak p.Majko. Keď nie som s niečím spokojný,prečítam si a myslím svoje,no toto je už priveľa

  55. Teraz trošku tápem..sobotnajšie ag testovanie zachytilo asi 1% pozitívnych..sobotnajšie PCR testovanie zachytilo 10% pozitívnych..znamená to,že ag test je 10x menej citivejší,ako PCR test? Teda ak by sa 2,5 miliona ľudí prestovalo PCR testom..pozitívnych by bolo 250 000 ľudí..

  56. Boli sme dobrovoľne ešte včera na Jesenského celá rodina,čakali sme okolo 1hodiny ale išlo to rýchlo a prístup perfektný,milý,ochotný-dobre zorganizované.To bolo to najmenej čo sme mohli pre svoje zdravie urobiť.

  57. Presne tak.Teraz budu behat falosne negativni a sirit nakazu dalej.Taketo testovanie nema zmysel.Ak by sa testovalo PCR testami,tak by malo zmysel…

  58. Ja som bol dnes v Cepeni, personal uzasny, Policajt a Vojak so mnou v pohode pokecali, vysvetlili mi veci, Zdravotnici uplne Top, dobra Nalada, cas cakanie 25 minut, neni o com, ziadny problem. Ludia neplacte nad vsetkym boze a ze diktatorstvo, nemate ani ponatie co je to zit v krajine kde je diktator!Trosku si to naatudujte a uvidite ako sa mylite, nebudme na seba zly ludia, pomahajme si, majme sa radi, spolu vsetko zvladneme, zlo je na svete viac nez dost.

  59. Podľa predchádzajúcich Matovičových vyhlásení,kde tvrdil,že ak prve kolo testovania bude úspešné,tak druhe kolo testovania nie je potrebné a začne sa uvoľnovanie.. teda ak máme 1% pozitívnych,čo je úspešné tak druhe kolo testovania nie je potrebné.Matovičovo testovanie vlastne nechcene ukázalo,že nejaká pandemia tu nie je a kvôli 1% pozitívnych ľudí,zase robiť predražene manévre je nezmysel,alebo si priznať,že nakúpil nezmyselne hračkárske testy a niesť zodpovednosť za to,že Slovensko ožobráčil o miliony Eur..

  60. Pán Majko, veľa rodín bolo na test dobrovoľne, určite,ale veľa rodín bolo aj z donútenia, pretože by prišli o polovičný príjem a museli by odviesť min.zdravotne odvody..a vieme,koľko rodín žije od výplaty do výplaty… samotný test neni vôbec problém,aj keď je dosť nepresný,ale ten spôsob,ako to ľuďom nanútil

  61. Pre Gulak: na PCR testy idu ludia s priznakmi a dohladane kontakty pozitivnych, teda ludia s vysokou pravdepodobnostou, ze su nakazeni. Navyse PCR test objavi pozitivneho aj takeho, ktory je uz pozitivny aj 2-3 tyzdne, ale nie je infekcny, to znamena, ze od neho sa uz nikto nenakazi. Antigen objavi hlavne tych, ktori su vysoko infekcni. Preto aj to jedno percento je obrovske cislo, lebo pri ich infekcnosti by to bolo viac percent nakazenych v buducnosti a o navale na nemocnice a pocte mrtvych ani nehovorim.

  62. Ešte raz..na svete neexistuje nijaký test,ktorý potvrdí,že je človek infekčný,PCR test pozitívny,nevie rozlíšiť,či ten človek má v sebe mrtvy,alebo živý vírus..niekolkokrat to na TA3 prezentovali rôzny virologovia..čiže pozitívne testovaný človek neznamená,že je infekčný..treba veriť odborníkom a nie politikom..

  63. Ďakujem za veľkú ochotu zdravotníkov a všetkých čo sa podieľali na všetkom tomto.Boli sikovny a k ľuďom ohľaduplný ,príjemný dúfam že sú v poriadku a všetko to zvládli.

  64. pre Miloš Majko
    Miloš, problém nie je v tom, žeby ľudia odmietali testy ako také, ale ide o prezentáciu celej akcie a najmä fakt, že sa testovanie začalo zneužívať. Na nete veľa ľudí zverejnilo výzvy, či skôr hrozby zamestnávateľov, dokonca aj majiteľov nájomných domov a to už nie je sranda. Jedna vec je vyzvať ľudí aby boli zodpovedný, aspoň voči blízkym, no druhé je hroziť im existenčnými postihmi. Čo má toto spoločné so zodpovednosťou? Nestačí, že kopec ľudí už vďaka nepremysleným opatreniam prišlo o živobytie a o prácu? Kam ešte treba zájsť?

  65. Mám viac ako 70 rokov a išla som sa otestovať na Covid, aj keď viem, že som v kategórii keď som nemusela ísť. Išla som aj s manželom a dobrovoľne, najmä kvôli sebe sme išli. Mnohí píšete kraviny, nebolo to nič také nepríjemné ako to kde kto vypisuje. Organizácia bezchybná, boli sme dnes – v nedeľu, a ani ľudí nebolo veľa, prišli sme do poradia 3-4. Vďaka všetkým zložkám a ľudom, ktorí boli za organizáciou tohto projektu.

  66. Mam vazne vyhrady voci sposobu pomoci firmam, ktore su postihnute nie neschopnostou podnikat, ale opatreniami, ktore im v podnikani zabranili. Opatrenia povazujem za mimoriadne slabe a nedostatocne a to aj tam, kde peniaze vo forme pomoci dosli.

    Nepovazujem za riesenie vysku pomoci, kedze firmy maju nastavene vydavky na zaklade investicii, uverov a lizingov do technologii. Tieto vykonali v case, kedy opatrenia neboli a dnes mozu byt a budu vazne postihovani ti, ktori obmedzenia ovplyvnit nemohli.

    Som za vyrazne upravy pomoci a to sposobom, aby firmy neprepadali cez sito bez naroku na nu.

    Mam vyhrady voci nedostatocnej pomoci ludom, ktori sa dostali do zlej situacie opatreniami.

    Ale nemozem s vyhradami voci tomuto spajat testovanie a sancu v ramci moznosti odhalit maximum infikovanych a ich izolovanie v zaujme eliminacie sirenia virusu.

    Ano, mam vyhrady voci urcitym krokom premiera, jeho vystupovaniu a konaniu v niektorych konkretnych pripadoch. Nevieme ale, ako by konali na jeho mieste ini, kde by sme boli keby tu este stale Kicura namiesto plnenia skladv hmotnych rezerv plnil vlastny trezor zlatymi tehlickami a to vsetko s podporou SMERu a jeho nominantov na poziciach aj v mestskych hajzloch.

    Nie je sucasna vlada idealna, lebo stav v krajine a dokonca vo svete je vyrazne iny, ako za poslednych 100 rokov.

    Sucasna koalicia je podla mojho nazoru takmer fajn, len na mieste jej vedenia by som povedal, ze by mal byt clovek s vacsimi politickymi skusenostami a vacsim respektom u kolegov.

    Dnes je stav, kedy v mnohych pripadoch dobre riesenia nie su. Su len zle a velmi zle. No to neznamena, ze vlada na cele s premierom sa nemusi rozhodnut a niektore z nich prijat.

    Za najvacsi problem povazujem sustavne rozsirovanie sa mnozstva ludi rozmyslajucich v skratkach, obzerajucich sa po rieseniach jednoduchych a hltajucich navody Harabina a inych chudakov, ktori zodpovednost nenesu, ale kritizuju vsetko a riadne nahlas. Samozrejme len za ucelom ziskania osobnej pozornosti v medialnom priestore a na socialnych sietach.

    Tadialto cesta nevedie urcite.

  67. Anina
    Všetci tu vychvaľujete testovacie týmy. Krajčí aj Naď ďakujú zdravotníkom a vojakom za profesionálne zvládnutie testov a za ich prístup. Naď by sa ale mal asi poďakovať aj Dankovi a Gajdošovi. Alebo chce tvrdiť že tú profesionalitu „zdecimovanej“ armády dosiahol on za tých pár mesiacov čo je vo vláde? To isté platí aj o zdravotníctve.

  68. Čo to tu tliachaš o zdravotníctve? To máme akože ficovi a pupušovi ďakovať za to v akom stave ho zanechal? Tu sa ďakuje zdravotníkom, ktorí napriek odhováraniu a vyhrážkam ich šéfov, išli testovať, niektorí aj tajne, aby sa to ich doktorský boss nedozvedel. Aj zdravotníctvo je ešte stále plné ficovych poskokov, bude to chvíľu trvať, kým sa to vyplevelí.

  69. Anonym 1. novembra 2020, 17:19
    Nemyl si zdravotnicky rozkradnuty system s personalom. To su dva rozne pojmy. Pretoze to rozflákané zdravotnictvo tu funguje hlavne vdaka vybornemu personalu.

  70. Vojak musí splniť rozkaz.
    Ak sa nazdáva, že by rozkazom páchal trestný čin, môže tento rozkaz odmietnuť a ohlásiť.

    Tak to platilo niekedy, keď ste mnohí z vás diskutérov ešte len cikali do plienok.

    Ale stále platí – rozkaz.
    A naši vojaci to dostali ROZKAZOM.
    Ozaj, kto z vás bol na dvojročnej VZS?

  71. uz nemoze byt ani reci o tom ze toto su nezavisle noviny a spravodajstvo… trapne clanky o budajovi, viskupicovi a spol, co zo seredou nema spolocne nic, za kazdu cenu vyvolat senzaciu, chodit po meste a len kritizovat a za iny nazor “ ulozenie prispevku do archivu“

  72. Veru treba hlboko skloniť hlavu pred nasadením zdravotníkov,tí ľudia sú fakt hodný obdivu…Nie je to úspech vlády,tá iba pod pláštikom rôznych príkazov nahnala ľudí na testovanie a mimochodom..Luxembursko v máji testovalo obyvateľov PCR testami a tiež majú nárast pozitívne testovaných ľudí..ešte taký dodatok,nepatrí to k tejto téme..to,že na cintorín sa môže až od utorka..tak to mi pripadá,úmyselné robenie priekov pre obyvateľstvo…Matovičizmus v plnej kráse..ale ako dokladajú dejiny..každý izmus je škodlivý

  73. Anonym2,1.novembra,8:17, občiansky preukaz som si držala v ruke a dobrovoľníčka si z neho opisovala údaje, takže sa môjho OP nikto nedotkol,aspoň na Komenského to tak bolo.

  74. Za komunistov stále niečo chýbalo. Raz to bol toaletný, potom prášky na pranie, horčica a podobne. Takže ľudia to brali tak, že keď bol toaletný, tak si nakúpili aj do zásoby, lebo na budúce nebude. Tak to bolo aj s ovocím. Keď boli jabĺčka tak si ich nakúpili na celú zimu. Ale vždy sa stalo, že niektoré začínali hniť. Preto ich domáci pán pravidelne preberal a vyberal tie nahnilé, aby sa od nich nenakazili aj ostatné. Takže ak sme sa boli testovať snažili sme sa vyradiť “ z obehu“ tie nahnilé jabĺčka. Každý rozumný človek to tak urobí. A že testy nezachytia všetkých. Áno nezachytia. Ale určite zmenšia riziko nakazenia pre zdravých. A či to bolo dobrovolné? Viac menej nebolo, ak existovala šanca na nejaký postih, či už zo strany zaestnávateľa či štátu. Ale v konečnom dôsledku, je to pre spoločné dobro nás všetkých. Voľakedy bola povinná vojenská služba. Tiež to nebolo dobrovoľné, bolo to vynucovanie. Ak ste nenastúpil tak vás zavreli. Zaujímave, okrem Jehovistov, nikto neprotestoval. Obrana vlasti či obrana zdravých je vo svojej podstate v princípe to isté.
    Nadávate na Matoviča. Ak by táto vláda neurobila nič iné, len by pozatvárala skorumpovaných sudcov, politikov, prokurátorov, policajtov a ostatných zlodejov, tak urobí viac, ako všetký predchádzajúce vlády dokopy. Keby testovanie bolo nebezpečné, alebo dokonnca škodlivé pre zdravie, hrozili by z neho trvalé následky rozumel by som strachu, obavám a odmietaniu. Ale nič také nehrozí. V rodine mám prípad, kedy osoba je už dva týždne v nemocnici s covidom, a je na tom veľmi zle. Takže buďme zodpovední a nesabotujme snahu zachrániť čo sa dá.

  75. Jozef..ked som čakal na výsledok testu,okolo13:15h..volal mi známy,že Matovič na TA3 v tom čase mal nejaký príhovor,či tlačovku a povedal,že ten zarach pre negatívnych končí až v utorok,hľadam nejaké jeho aktualne vyjadrenia a nič nove som nezistil..

  76. Aha, odtial fuka. Uz som to dnes aj inde zachytil, ale plati to co je napisane v uzneseni. Zajtra rano o 5.
    Mna brnklo nieco ine – dokladovanie od zajtra neg.testom. Ked napr. Sbskarovi v obchode ukazem cudzi test. Samo negativny, ako sa presvedci, ze je moj? Test moze pytat, ale obciansky uz nie.

  77. To je tiež pravda,niekto by to mohol využiť,či zneužiť a ešte taká otázočka,ten negatívny test si môže pýtať napr. aj šofér autobusu? Ja si návštevu cintorína nechám pre istotu na utorok,nechcem prísť o euráče..najprv som myslel,že to nechám na víkend,ale asi bude zase testovanie,uvidíme ako vláda v pondelok rozhodne..

  78. Rozumni isli na testovanie dobrovolne..

    Hlupakov museli nahnat nasilu…lebo nevedeli posudit zavaznost epidemiologickej situacie

    Tak sa velmi nechvalte tym ze ste museli ist na testovanie
    nedobrovolne nie je to dobra vizitka vasho rozumu

    Uzasne taka moznost

  79. Tato arogancia a diktatura politikov Matovica mi pripomina fasizmus. Tiez zacali ludi kategorizovat na zidov a nezidov. Zidom obmedzovali pohyb a neskor ich oznacili samonasitim hviezdy a kam sa to az zvrtlo? Teraz certifikaty a potom? Matovic je pre mna velke sklamanie

  80. Obyvatel 1. novembra 2020, 20:53 – kazdemu moze pripominat nieco ine, co vsak neznamena, ze to je pravda.

    V Tvojom tvrdeni – aj keby bolo pravdive, je jeden zasadny rozdiel.

    Nemci a kolaboranti Slovaci ked Zidov v arizaciach obrali o majetok ktory si prisvojili, Zidov oznacili a nasledne poslali do plynu. Na smrt.

    V Tebou menovanom pripade dostal KAZDY ROVNAKY certifikat, len na nom ma napisane, ci je pozitivny, alebo negativny. A podla toho je obcan povinny spravat sa. Teda pozitivny je povinny bezodkladne ist do karanteny, aby chranil svojich blizkych, okolie a ostatnych zatial negativnych ludi.

    Zjednodusene – Nemci ludi oznacovali preto, aby vyclenili tych, ktori zomru, resp. ktorych popravia od tych, ktori dostali sancu prezit.

    Tu doslo k pokusu o zachranu vsetkych.

    Takze ziadne nasilne arizacie a plyn, ale karantena (inak osetruje zakon) a zivot pre vsetkych.

  81. Ja som tiez na test nemusela a isla som dobrovolne a som rada ze som to spravila. Ludom sa nic nepaci, nadavaju na matovica nadavaju na vsetko, ale verim tomu, ze keby toto spravil iny stat pred nami napr. cesi alebo madari tak zase budu ludia nadavat ze nasa vlada na cele s matovicom zaspali na vavrinoch. A to si nechcem Matovica zastavat , ani som ho nevolila. A teraz k teme , naozaj velka vdaka vsetkym co sa do akcie v Seredi zapojili a taktiez organizacnemu vyboru. Ja som bola osobne na MU a skveli ludia, pohoda, ziadna nervozita tam nevladla. Takze velke DAKUJEM

  82. Milos 50% az 70% obyvatelstva je nakazene virusmi ktore nam napadaju organizmus a zapricinuju smrt. Covid udajne zatial podla neoverenych testov 1% podla doterajsich vysledkov. Co je male cislo oproti umrtnosti ostatných virusov a naslednych chorôb. Samozrejme to nepodcenujem a spravam sa zodpovedne. Ale doreraz bolo deklarovane ako dostatocne rúško. Uz je nutene a obmedzujuce testovanie a to nie jedno ale zatial minimalne dve. Oznacovanie nie žltou hviezdou ale modrým papierom. Priepustka pohybu. Nasledne obmedzeny pohyb a zaroven segregacia obyvatelstva a obmedzovanie ludskych prav. A uz sa chysta povinne ockovanie. Nasledne este vecsie obmedzenie pohybu a este tvrdsia segregacia obyvatelstva a okliestenie ludskych prav. Nasledne covid pas. Kurva kam az toto chcu politici dohnad. Rafinivane si najskôr schvalili akoze núdzový stav aby mohli takto beztrestne terorizovat obyvatelstvo. Matovic je pre mna ako cloveka ktory ho volil velke moralne sklamanie. Najskor podvodna rigorozna praca, nasledne netransparentny nakup neschvalenych testov cez nejaku nastrcenu zadlzenu firmu a o tomto marazme testonia neinformoval najskôr najvyššieho ustavneho predstavitela cize prezidentku ale kancelarku nemecka Merkelovu. Myslim ze toto je vrchol jeho arogancie a totalne moralne sklamanie.

  83. Urobili to dobre…keby to bolo na úplnej dobrovoľnosti tak sa nikdy neoddeli zrno od pliev… Mne osobne nie je jedno ci sú v mojej prítomnosti chori ľudia… Nechcem ten bordel priniesť domov, rozšíriť po celej rodine… Nakaziť starých rodičov, deti a pod…myslim, že odmietajú len ľudia, ktorí sa o svoje zdravie nestaraju. Co niekomu ublíži hodina na vzduchu a potom si kľudne môže povedať…som zdravý, som OK…
    A vôbec si neviem predstaviť ako by to vyzeralo keby bol pri kormidle Fico!!! A to mi je Matovic ukradnutý.

  84. Toto testovanie je,len politicke rozhodnutie,z medicínskeho hľadiska nemá význam,aspoň trošku si naštudujte používanie antigénového testu…Rozhovor s riaditeľkou Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv(máj 2020)..antigénové testy sú založene na stanovení bielkoviny,ktorá sa nachádza v obale vírusu.Sú citlivé v čase ,ked je množstvo vírusu v sliznici nosa a hrdla najvyššie,t.j. 3-5 dní od nástupu prejavu ochorenia.Vykonávanie testu ag bez prejavov ochorenia nemá zmysel a okrem toho existuje riziko falošných negatívnych,či pozitívnych výsledkov.Snád si nemyslite,že táto riaditeľka šíri konšpirácie,alebo hoaxy.

  85. presne to bolo povedane takto:
    Rýchlotesty (profesionálne použitie)

    Protilátkové

    Pri týchto testoch sa nestanovuje priamo vírus v odobratej vzorke ako pri teste PCR, ale protilátky proti vírusu, ktoré vytvára imunitný systém organizmu v rámci obrannej reakcie na prítomnosť vírusu v tele. Spustenie obrany organizmu trvá istý čas, preto protilátky (najskôr IgM, neskôr IgG) je možné stanoviť až po niekoľkých dňoch od prvých príznakov ochorenia. Protilátkové testy nemá zmysel vykonávať na začiatku ochorenia. Je dôležité upozorniť, že negatívny výsledok testu nemusí byť dôkazom, že vírus sa v tele nenachádza.

    Antigénové

    Tento typ testov je založený na stanovení bielkoviny, ktorá sa nachádza v obale vírusu. Sú citlivé v čase, keď je množstvo vírusu v sliznici nosa a hrdla najvyššie, t.j. 3-5 dní od nástupu prejavov ochorenia (3).

  86. Jemine uz nekonspirujte a nepiste co ste si precitali alebo pozreli. Je to tak ako to je tak uz neplacte kurnik vsetci mate len prava a nikto povinnosti, to je chore. Tak chodte radsej zivit rodinu a starat sa o seba.

  87. a to si myslím, že tí s tými príznakmi na test nešli, lebo mali podozrenie, že to majú, aby náhodou nemuseli nahlasovať kontakty. Radšej budú 10 dní doma a budú to obhajovať tým, že sú slobodní a že preto nešli, lebo nechceli.

  88. Testy neodchytia žiadnych infikovaných,lebo take testy ešte neexistujú…a preto pozitívne testovaný človek neznamená,že je infikovaný,donekonečna to v mediach vysvetľujú odborníci ale ľudia tu stále rozprávajú o infikovanosti..Anonym..ved sami odborníci vyzývali ľudí,ktorí majú príznaky,aby na testovanie nechodili,aby svojou prítomnosťou neohrozovali tých,ktorí nemajú príznaky..

  89. Nad niektorymi ludmi nejde nic ine, len vyjadrit polutovanie. Ich postoje su mimo, nakolko stale operuju svojim pravom na slobodne rozhodnutie napr. pohybovat sa bez ruska, netestovat sa a pod.

    Ignoruju vsak pravo mojej rodiny, moje a kazdeho ineho cloveka, ktory sa domaha ochrany pred nakazenim od potencialne infikovanej osoby.

    Inak, ako eliminaciou infikovanych sa to neda. Preto zakon pozna aj opatrenia nevyhnutne v pripadoch pandemie. Aj nasilne vtedy, kedy nevyhnutne musi ist o ochranu verejneho zdravia.

    Som demokratom od kosti, inak nerelaxujem ako pri cestovani, no prave teraz v novembri uplynie rok, kedy som bol naposledy v zahranici – 2 X na Ukrajine. Kedze za standardnych okolnosti som cestoval do zahranicia aspon na kratku dobu minimalne 1X mesacne, ide pre mna o vazny zasah do sposobu zivota.
    Akceptujem ho ale ako nevyhnutny v zaujme zdravia nielen mna, ale celej rodiny.
    Ano, stve ma to a trpim tym hodne. Na miske vah mam ale priority a tie su zdravie.

    Myslim si, ze stat zlyhava dlhodobo v nerieseni siritelov hoaxov, nezmyselnych bludov vydavanych za altenranivne pravdy a dlhodobo zlyhavala aj policia a prokuratura v nerieseni rasovo motivovanych vyrokov na socialnych sietach a v diskusiach.

    Niektori politici nerespektuju zakony, primatori a starostovia si z legislativy robia trhaci kalendar a cele toto nepochopitelne amoralne konanie sa prirodzene prenasa aj na obcanov so zmensenou schopnostou rozlisovat fakty od fikcie.

    Svoj podiel na tom nesu aj ludia ako Harabin, ktori dnes uz nemaju sancu inak zaujat, ako spochybnovanim kazdeho a vsetkeho okolo seba. Najskor vysledkov volieb na post prezidenta, nasledne vysledkov parlamentnych volieb a teraz testovania.

    Uz skor som napisal, ze nasa rodina bola na testoch DOBROVOLNE a keby bola moznost testovania kazdy tyzden aspon do ocakavanej vakciny, testovanie by sme vyuzili.

    Nemam uz zaujem riesit pomylene existencie placajuce nezmysly o cipovani celej populacie a pod. Nech sa zgrupuju samostatne so svojimi vodcami, ja rad zostanem tam kde som s nazormi, ktore povazujem za spravne a vychadzajuce z dostupnych faktov.

  90. …a najvacsia sranda na tych nadavacoch je to, ze vsetci placu ze nemohli ist na hroby lebo zly matelko a pritom pamiatka zosnulych je dnes.

  91. Troska viac som si zacal vsimat prispevky majka. Kazdeho kto napise svoj nazor, ktory mu je proti srsti, zacne ohovarat , spochybnovat a urazat. Nech si kazdy spravi svoj usudok na tohoto pisalka.
    Pocitam pri vakcine bude stat ako prvy v rade aby mal priepustku na cestovanie a keby mal byt zavrety tyz. doma umrel by taktiez ako prvy

  92. Milos nezabudaj ze prave taki cestovatelia ako si ty ktori bez testovania behali krizom krazom po svete tento virus doviekli sem a nakazili zodpovedných obyvatelov . Cestoval si aj ked uz bolo avizo virusu po celom svete. Tak teraz sa tu nerob ze si najspravodlivejsi a domahas sa teroru a diktatu na to obyvatelstvo ktore si mozno ciastocne mohol nakazit aj ty kedze si cestoval bez testovania a karanteny po navrate. Ja len ze ked povies A tak potom treba povedat aj B

  93. Jozef..veľa ľudí cez týžden chodí na týždnovky,chodí na smeny a rodina je niekedy pokope,len cez víkend..tak asi preto ľudia väčšinou to v minulosti riešili cez víkendy,netreba si z nich robiť srandu..

  94. Dennik Sme 13:02 hod..Konzílium odborníkov neodporúča druhe kolo celoplošneho testovania na Slovensku…testovanie odporúčajú v okresoch,kde sa potvrdila pozitivita 1,5% a vyššie..

  95. Ano viem, aj ja som prec z domu. Ide o tych, ktori tvrdili, ze musime just teraz, lebo to potom aj vianoce mozeme robit az na jar.

  96. obyvatel 2. novembra 2020, 13:08 – mylis sa, mozno si to Ty, kto to sem zavliekol v lete, ak si bol na dovolenke napr. v oblubenom Chorvatsku.

    Slovensko doplatilo prave na ludi, ktori cestuju po marci 2020. Ja som stopol cesty v januari 2020 s tym, ze poslednu cestu som mal v novembri 2019. Ja totiz poznam rizika sirenia pandemie hlavne na medzinarodnych tranzitnych letiskach.

    Jasne ze ma hneva nasledne rusenie leteniek Libanon Beirut, Rusko Petrohrad s cestou za Polarny kruh, ci Oslo. A to nehovorim o dalsich planoch na tento rok ako Vorkuta a byvale Sovietske gulagy a pod.

    V casopise Zivot som uz tyzden pred prvym odhalenym pripadom na Sloveensku povedal, ze treba byt opatrny, no bez paniky. To plati aj dnes. Ze to nedodrziava stale vela ludi, obmedzuje aj tych, ktori to dodrziavaju. Zial.

  97. Sorry.
    Píšete:
    „…poslednu cestu som mal v novembri 2019. Ja totiz poznam rizika sirenia pandemie hlavne na medzinarodnych tranzitnych letiskach.“

    Vy ste to vedel ako prvý? Všetko viete skôr ako sa to stane. Už v novembri 2019 a nič ste nepovedal? Prepáčte, poznáte riziká pandémie už od novembra…prečo ste nebol ako poradca pre MZ SR?
    Či ako ste to myslel s poznaním rizika šírenia pandémie.

  98. pre tomas 13.03
    ty debil keby som mal skúsenosti pána majka poďakoval by som sa bohu.sa vôbec čudujem že tu reaguje na blbosti čo niektorý vyplodíte.má svätú trpezlivosť a on by mohol prednášať o tom.čítam hlavne príspevky pána majka a zatiaľ mal vždy pravdu a píše pod menom.preto mu verím a nie anonymom

  99. november 2019? 2. novembra 2020, 15:36 – citajte cely text a nevyberajte si jeho casti.

    Na december 2019 sme nemali ziadne zahranicne cesty a planovali sme cesty na 2020. Ako som pisal Libanon, Za Polarny kruh, Vorkutu a Sibir… Kupovali sme postupne letenky, planovali trasy a rezervovali ubytovania.

    Planovanie expedicie cez pol Ruska autom nie je ta dovolenky v Chorvatsku…

    Cestovanie som obmedzil az niekedy koncom januara, ci v prvych dnoch februara, ked sme uz mali prve informacie a videa z Ciny.

    Nasledne nam postupne letecke spolocnosti zrusili vsetky lety – letenky nemame refundovane dodnes a s najvacsou pravdepodobnostou uz ani nebudu.

    Niekolko mesiacov sme rusili objednane sluzby v zahranici.

    Keby som bol Nostradamus, koncom roka by som nevyplazil za 6 leteniek peniaze. 😉

    Vidim, ze cestovanie Vas zaujima, no ubezpecujem Vas, ze do aprila 2021 z neho nebude nic zmysluplne a nasledne to bude velmi narocne.

    Vzhladom na vyvoj a nasledky pre letecke spolocnosti mam obavy, ze do relativneho normalu sa veci dostanu tak niekedy za dva az tri roky. Do stavu z minuleho roka mozno na 5 az 10 rokov. Jedine, ze by staty vyrazne podporili dopravu a opatrenia by neboli velmi narocne.

    Jednoznacne vazny problem sposobili ludia vracajuci sa z letnych dovoleniek a cudzinci, ktori sa vdaka benevolencii nasej legislativy rychlo naucili, ako zakony a nariadenia obist a testy si bud kupili, alebo im agentury nezabezpecili karantenu a nechali to na nich.

    Vysledok vidime vsetci.

    Vdaka za toho ministra zdravotnictva, no to, ze som mal niekedy na zakladke zlomenu ruku mi nevytvara predpoklady na poradenstvo. 😉

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img