ISSN 1337-8481

pondelok, 29. apríla, 2024

Cez zarosené čelné sklo vodič zle videl a zrazil chodkyňu v Seredi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dnes v ranných hodinách po 7,00 hod. zasahovala polícia a záchranári v Seredi na Hviezdoslavovej ulici, pri odbočke na ulicu Fraňa Kráľa.

O viac informácií sme požiadali hovorkyňu KR PZ Trnava Máriu Linkešovú:

„K dopravnej nehode došlo medzi autom Opel Corsa a chodkyňou. 32 ročný vodič mal zlé výhľadové pomery cez zarosené čelné sklo a nevidel na ceste chodkyňu. Pri náraze utrpela žena vážnejšie zranenia, s ktorými bola prevezená do nemocnice. Polícia alkohol u vodiča po nehode nezistila. Poverený policajt už začal vo veci trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví z nedbanlivosti. Presné príčiny nehody polícia naďalej vyšetruje“.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Mali tam dat prechod pre chodcov, ako pri kauflande kde sú 4ks zasebou a dochodci skáču na cestu aj mimo nich. Z toho konštatujem že tých priechodov je na cestách príliš málo

  2. Nebudem riešiť teraz vodiča. Ale chodci sú samostatná kapitola. To je neskutočné ako sa dokážu vrhať na prechode pre chodcov po kolesá áut. Zvlášť v uplynulých dňoch, keď pekne pršalo a jazda po tme s rozsvietenými svetlometmi znamená pre vodiča mať oči na stopkách, lebo všetko svetlo sa odráža od mokrej vozovky, oslepuje, no des. Skoro som sejmul chlapíka na prechode. To si ti chodci naozaj neuvedomujú, že v takom počasí sú fakt ťažko viditeľní, zvlášť ešte v tmavom oblečení? Naozaj nadobudnú pocit nesmrteľnosti a stačí im vedomie, že sú „v práve“?
    Ja vždy tvrdím, že chodca na vozovke zrazí auto len vtedy, keď sa zraziť dá. Stačí sledovať či približujúce auto brzdí.

  3. minule ráno pred ôsmou ráno:ul.A.Hlinku-jeden prechod pre chodcov od Detského domova k trafike,druhý prechod o pár metrov ďalej od starej lekárne k panelákom,baba s deckom prechádzala presne medzi prechodmi rovno krížom cez križovatku,čo sa dá na to povedať…

  4. Áno, to sklo si mohol utrieť. Ale aj keby išiel s námrazou na skle, s 3 promile v krvi a ešte k tomu na červenú, tak sa zraziť nenechám, lebo sa čo..? Pozriem doľava, doprava a sledujem ho či brzdí alebo nebrzdí. 👍

  5. preco aj Makovic nadava slovenskemu narodu do hlupakov. Je logicke, ze ked nevidi vodic, tak vidi chodec. To plati aj opacne. Ak su obaja slepi a sprosti, tak je pruser na ceste. A ked volili, boli tiez slepi…

  6. Podľa týchto komentárov treba v Seredi zrušiť pravidlá premávky.
    Iba zbytočne rozptyľujé káždého bezohľadného Seredčana.

  7. Vodic nemal s takymi oknami chodit nikam. Mal vyckat. Cize, je to jeho chyba. Na druhej strane chodci chodia casto ako zajace. Hlava nehlava. A v takomto pocasi bez reflex prvkov je to fakt riziko. Ludia dajte si pozor. A budme k sebe ohladuplni…

  8. pre obyvateľ – pravidlá sú v poriadku. Ale ak to chodcovi stačí, že má prednosť a neunúva sa presvedčiť o bezpečnom prejdení, tak nech sa potom nečuduje. Na nemocničnom lôžku alebo na druhom svete sa môže utešovať, že vinný je vodič, ak mu to teda pomôže… Naozaj si niektorí ľudia nedokážu uvedomiť, že je lepšie sa radšej pozrieť na prichádzajúce auto? Vieš koľkým kolíziám (nielen) na prechode by sa dalo týmto zabrániť? Veď to nie je námaha.

  9. @ anonym. Veď ja sa Ťa zastávam. Ale načo pravidlá. Veď nech sa deti naučia rýchlo byť opatrné. Ak dožijú. A Vodiči na hlavnej budú tiež sakra opatrní pri každej križovatke. Čo ak pôjde z vedľajšej domiešavač. Načo by dával pozor. Veď nech si dá pozor osobák na hlavnej. Ak chce prežiť.
    Videl som takýto štýl jazdenia. Tam sa na nič sa nemusí obzerať tank. V poradí za ním kamion, električka, autobus, osobák, motorka, cyklista, kolobežkár, chodec. Takže chodec by sa mal z mesta odsťahovať na samotu. Mestá boli predsa zbudované pre autá.

  10. Neviem čo riešite..
    Áno, chodci sú horší ako stádo oviec a neviem prečo, majú bezvýhradný pocit nesmrteľnosti na prechodoch.
    Ale…, ak jedinou výhovorku vodiča bolo „že mal zarosené okno“, tak je to dement a chyba je jednoznačne na jeho strane.
    To sa rovno mohol vyhovoriť, že som naje*aný, nevidel som.. 😉

  11. Aj vodič je niekedy chodec. Sebakritika. Dobre. Môže byť. Ale nie je dobré podľa seba súdiť všetkých ostatných chodcov na svete. Skôr asi platí ako agresívny vodič, taký agresívny chodec, taký agresívny človek.

  12. Polícia by si mala všímať aj viac chodcov ako vchádzajú na prechod neberú ohľad na auta keď su alebo je už kolo 50 m. a menej pred prechodom a chodec sa bezhlavo rúti na prechod keď vodiča prinúti niekedy až do bežného smiku čest vinimkam chodcom ktorý pred vstupom na prechod sa zastavia a počkajú čo urobí blížiace sa auto ku prechodu či postoji a mavne mu rukov nech prejde alebo chodec nechá auto prejsť cez prechod

  13. Ja koľkokrát stojím pred priechodom a čakám, kým sa uvoľní rad áut, mám čas. No oni mi nasilu dávajú prednosť. Takže ako dôchodkyňa sa pod autá nevrhám, ako to tu niekto predo mnou napísal. Viem, že oni sa asi viacej ponáhľajú – veď majú 4 kolesá.

  14. Chodec nesmie obmedziť premávku na ceste či vozovke. Môže vstúpiť na prechod pre chodcov, len ak mu to umožní vodič zastavením, potom je vodič prichádzajúci z pravej strany vozovky, urobiť to isté dat prednosť chodcom. Vozidlá dávajúce prednosť chodcom nesmú byť predchadzané musia zastaviť za vozidlom ktoré dáva prednosť chodcom na priechode pre chodcov.

  15. Anonym 19. októbra 2020, 23:55 – vyborne podane. Plati vsak vtedy, ked na ceste priechod pre chodcov je vyznaceny…

  16. V Seredi treba zrušiť pravidlá. Minimálne § 4 odsek 1 písmeno f zákona č. 8/2009 Z. z. Je predsa nepredstaviteľné aby niečo tak významné, ako „Anonym“ autor príspevku o 23:55 „, bol obmedzovaný,

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img