ISSN 1337-8481

utorok, 7. mája, 2024

„Mimo ponuky pani Zity z FB som osobne žiadnu pomoc zo strany obce nepostrehla.“ – píše pani Viera

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Do pozornosti starostke obce  Šintava  Bc. Stanislave Režňákovej a poslancom OZ dávame správu zverejnenú na FB Obec Šintava, od obyvateľky  Viery Krištofovej.
Obyvateľka má konkrétne návrhy, čo obec má pre starých ľudí urobiť, čo potrebujú.
Požiadame starostku obce o zaujatie stanoviska k podnetu občianky, ktoré uverejníme.
Dobrý deň, chcem Vás osloviť s požiadavkami občanov aj mojimi návrhmi na zlepšenie činnosti našej samosprávy.
Občania sa pýtajú prečo boli zrušené pravidelne zvozy nábytku, elektro aj odvozy zeleného odpadu na požiadanie občana. Elekroodpad chodí zvážať nejaké auto, ktoré nie je obcou vopred vyhlásené a ja osobne v mojom veku nemôžem vpustiť do dvora cudziu osobu a sama povedzme pokazenú chladničku pre bránu nevyložim.
V obci je veľa starých občanov, ktorí majú problém udržiavať zelené plochy patriace obci pred svojim domom.
Navrhujem , aby sa na komisiách spracovali návrhy , ktoré zlepšia životné aj sociálne podmienky starých a zdravotne odkázaných občanov pre poslancov na prejednanie na obecnom zastupiteľstve.
V rámci volebných sľubov boli úľavy pre občanov starších ako 65 rokov a zatiaľ sa nič nestalo. Treba pripomenúť , že aj v súvislosti s pandémiou Covid 19 sa jedná o rizikovú skupinu . Mimo ponuky pani Zity z FB som osobne žiadnu pomoc zo strany obce nepostrehla.
Bola krátko na stránke správa o nákupe pre tých , ktorým nemajú príbuzných.
Pri všetkých návrhoch bude podstatné , aby ich iniciovala obec a poslanci podľa svojich obvodov nahlásili odkázaných občanov a obec obec im formu pomoci jednoducho oznámila napríklad počas mesiaca úcty k starším.
Už našej mentality si nerád priznávame, že niečo nezvládame , ale poteší nás pomoc od obce.
S úctou
Krištofová

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pán Majko, pani starostka o mojom návrhu vie, ale bol zmätený zo stola ako nepotrebný nakoľko v obci všetko na zavolanie funguje . Po konzultácii s pani verejnou ochrankyňou práv som zistila, že som sa domáhala niektorých činností, ktoré obci vyplývajú zo zákona o obecnom zriadení.

  2. Mnoho ľudí ani nevie, aké práva majú a čo môžu od mesta alebo obce požadovať. Potom na vlastné náklady si dávajú nejaké služby urobiť, za ktoré zaplatia aj dosť vysoké čiastky, čo by mohli mať urobené bezplatne. Niektorí zase naopak, využívajú všetko čo sa len dá.

  3. Aj v ostatných dedinách , by sa mohli zamyslieť nad tým , ako pomáhať , starším občanom , a nie len vyhlásiť a hotovo.

  4. Pracovala som v komisii, vždy som si prešla materiály predkladané komisii, zaujala som stanovisko , iniciatívne pripravila podklady pre plán opráv ciest a chodníkov, prešla som celú obec k zisteniu ich stavu, ale hlavne som dbala o dodržiavanie zákonnosti obcou.
    Viete, ale lepšie by moju činnosť zhodnotila predsedníčka komisie.
    Určite by som vedela vymenovať aj ďalšie konkrétne veci, ale nemám rada samochvalu.
    Prešla som štvorročnou torturov molochu verejnej správy a chcela som takýmto konaniam zabrániť …
    Viete každý môže urobiť chybu, ale treba si ju priznať a pokiaľ sa dá napraviť

    Osobne som nevydržala hlavne psychický nátlak a tak som z komisie odstúpila, je mi to ľúto…

  5. pani Vierka má kopu super nápadov. Navrhla vysadiť materinu dúšku na spevnenie svahu so sklonom 85 stupňov aj rozmiestniť po celej obci smetné koše ako aj zaviesť odvoz odpadu na požiadanie . Už pripravuje aj návrh nech všetci dvaja zamestnanci okrem udržiavania celej obce chodia osamelým občanom ráno nakúpiť a a opatriť im hospodárske zvieratá

  6. Sledujte obecnú FB stránku a dozviete sa všetko. Aj o vysadení svahu, kam sa premiestnili koše, kde obec upratuje, len nič o tých nákupoch. Ak budete sledovať aj oficiálnu stránka obce , tak sa dozviete, že obec má cca 24 zamestnancov a tiež môže mať robotníkov na verejnoprospešné služby z úradu práce …

  7. Pani Viera sa podpísala , pod to čo napísala a dala návrh. A čo si spravil ty ? Občan má právo kritizovať , obec a dávať návrhy doštuduj si zákon o obecnom zriadený.

  8. Ako autor statusu na FB stránke Šintava som nežiadala pána Majka o zverejnenie tu na Seredonline. Status bol verejný a mohli ste tam diskutovať.

  9. Seredan sa zobouď naleteli sme starostke a nie Majkovi.Majko jediný nič nechce.Jeho videá,ukážky Mirovej blbosti a Majková odvaha dali Sláve šancu vyhrať.Pani Krištofová urobila dobre keď napísala sem lebo Sláva vymaže ľudí čo ju kritizujú.Len napíšme čo nefungfuje aby Sláva nebola stále aj tri razy za deň v lodenici.sa stará len o svojho synčeka!!!!Len Majko má skúsenosti a povie nahlas.Som TO VIDela na zastupitelstve si pozrite videá!!!!!

  10. netrep -aká Majkova odvaha, však to je parazit. Vždy sa snaží nájsť tému, ktorá vyvolá emotívne reakcie a tým vyššiu návštevnosť jeho stránky. V Seredi už na jeho články nereagujú, tak hľadá odozvu v okolitých dedinách. Stále robí zo seba jediného Spravodlivého, jediného čestného, no jeho zásahy nič neriešia , iba prilieva olej do ohňa, rozdúcháva negatívne vášne a tým ešte zvyšuje nenávisť medzi ľuďmi. Tiež si občas pozriem nejaké video a podľa toho v Šintave je hlavný boss zastupiteľstva pán titulov

  11. pre šintavanka 23. septembra 2020, 16:30 : Pán Majko nemusí parazitovať , ako si to napísal (a) a spraviť nič , pretože starostka Šintavy aj bývalí starosta si to spravili aj sami. Pán Majko len poukazuje na chyby. Ak , by samospráva fungovala ako mala nemá o čom písať . Nič proti starostke , len by si mala dávať pozor , aby nedopadla , ako bývalí starosta. Ona tu má byť , pre občanov , a nie ony pre ňu . To by si mala uvedomiť. A nie len ona aj ostatný volený zástupcovia aj v okolitých mestách a obciach.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img