ISSN 1337-8481

sobota, 4. mája, 2024

Letisko Piešťany uspelo s odvolaním voči vyplateniu nemorálnych odmien

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

TT SK |MM|  Krajský súd v Trnave 21. júla 2020 rozhodol v prospech Letiska Piešťany, a. s.. Odmena vo výške viac ako 38 tis. € bývalému členovi vedenia letiska Vladimírovi Krátkemu teda vyplatená nebude. V odôvodnení krajský súd poukázal na to, že  Okresný súd v Piešťanoch sa nedostatočne vysporiadal s argumentáciou letiska týkajúcej sa najmä „dobrých mravov“ a vec mu vrátil na ďalšie konanie a nové rozhodnutie.

„Trváme na stanovisku, že vyplatenie odmien ľuďom, ktorí priviedli letisko na pokraj zániku, je nemorálne, a preto nenárokovateľné. Považujeme za nehoráznosť, že pán Krátky si za to pýta viac ako 38 tisíc eur. Je to podľa nás jednoznačne v rozpore s verejným záujmom, a preto sme ďalej odhodlaní brániť majetok župy,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Bývalý manažment letiska zanechal spoločnosť s celkovým dlhom 2,3 mil. € a dnes si niektorí jeho členovia súdnou cestou vymáhajú za svoje pôsobenie obrovské finančné odmeny. Celková výška nevyplatených odmien bývalým členom vedenia letiska, aj s úrokmi z omeškania, prekračuje čiastku pol milióna eur.

Vladimír Krátky sa ako člen predstavenstva zúčastnil 22 zasadnutí, v prepočte teda jedna jeho účasť vychádza na sumu viac ako 1 700 €. Nie je jasné, čo vlastne za tie obrovské peniaze robil, keďže letisku žiadnym spôsobom nepomohol, naopak letisko smerovalo k totálnemu úpadku.

V kontraste s minulosťou, súčasní nominanti TTSK v orgánoch letiskovej spoločnosti pracujú bez nároku na odmenu. Nové vedenie župy, za aktívnej spolupráce ďalších akcionárov, Mesta Piešťany a Ministerstva dopravy a výstavby SR, začalo letisko manažérsky riadiť a modernizovať. Letisku sa za niečo vyše dva a pol roka podarilo získať historicky prvé charterové lety a na letisko sa vrátili aj letecké dni – Festival letectva Piešťany.

V tomto roku ďalší rozvoj letiska – vrátane zavedenia plánovaného spojenia s izraelským Tel Avivom – pribrzdila pandémia ochorenia Covid-19. Letisko však tento čas využilo na vstup do Oblastnej organizácie cestovného ruchu Rezort Piešťany a pracuje na ďalších rozvojových aktivitách.

Riaditeľ Letiska Piešťany Bohumil Klečák povedal, že „vstup do OOCR je ďalším krokom, ktorým sa približujeme k cieľu stať sa úspešným regionálnym letiskom. Letisko tak rozšíri svoje aktivity smerujúce k systémovej podpore rozvoja cestovného ruchu, v rámci ktorých nedávno nadviazalo strategické partnerstvo s piešťanskými kúpeľmi.“

 

Jozef Viskupič, trnavský župan

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img