ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

582 Eur na hodinu za právne služby pre štát, oproti mesačnej mzde občana, ktorý to celé platí

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Do dvoch týždňov musia ministri premierovi Igorovi Matovičovi predložiť zmluvy, ktoré majú uzatvorené na služby ako právne zastupovanie a podobne.

Dnes popoludni na tlačovej besede premier Igor Matovič spolu s ministrom Životného prostredia  Jánom Budajom verejnosti predložili šokujúce informácie o zmluvách uzatvorených na vlády  Petre Pellegriniho, kde za hodinu právnych služieb je stanovená taxa až  580 Euro.

Matovič hodinovú mzdu názorne prirovnal k mesačnej minimálnej mzde stanovenej v Slovenskej republike a rýchlou matematikou sa pri bežnom pracovnom mesiaci dopracoval k odmene vo finančnom vyčíslení  cca  100 000 Eur.

Spolu s ministrom Budajom takéto plytvanie verejnými financiami označili za neprijateľné a Ján Budaj verejnosti predstavil aj návrh, ako štátu ušetriť na poistnom, právnych službách a drahej bezpečnostnej službe stovky miliónov Euro.

Aj takto môže vyzerať názorné odhaľovanie nehospodárneho nakladania s financiami štátu, ktoré následne v jednotlivých rezortoch chýbajú.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. To ešte niekto žerie to čo predvadza Matelko ? Už aj deti na základnej sa vďaka nemu naučili čo znamená demagóg.
    Súhlasím so Smečkom že jeho tlačovka bola čistá trapošina pre jednoduchých

  2. Rybička sa chytila na nahodenú návnadu,Majo si trocha oddýchne od káuz tejto vlády,treba ihneď vycapiť niečo proti Pellemu.Ale treba odhalovať všetkých zlodejov,nie iba tých bývalých,ale aj veľa rodiacich sa terajších,no to by musel byť novinár objektívny,čo sa v jeho prípade javí ako fikcia.

  3. A o čom ešte nevieme? Všetci sú jednakí, jeden za osemnásť, druhý bez dvoch za dvadsať. Všetci nás 30 rokov okrádajú. Jeden na druhého poukazuje prstom, ale všetci sú rovnakí. Ich neschopnosť vytvárať pracovné miesta, lákajú sem tzv. zahraničných investorov, ktorí tu tiež rabujú, komu sa nechce robiť, vytvorí novú politickú stranu, nové ministerstvo… Aj p. Matovič, naozaj nemá nič, tak ako Mečiar? Len sa divím tomuto národu, že ešte nevytriezvil a volia takýchto ľudí, tlčhuby.

  4. názor 18. augusta 2020, 10:31 – dnes Ministerstvo zivotneho prostredia VEREJNE poukazalo na nehospodarne vynalozenie viac ako 5 MILIONOV Eur.

    Kazdy den nove odhalenia, kazdy den nova kauza. Nakupy sa uskutocnili v NOVEMBRI 2019, teda necely pol rok pred volbami. NIC nie je funkcne, ziadna technika nie je pouzitelna. Byvaly riaditel odstupil hned , ako ministerstvo pod vedenim Jana Budaja podalo trestne oznamenie.

    Napiste, co radite ministrovi, ako ma este konat? Co ma urobit? Priamo upozornuje na zlodejiny, cisti Slovensko. Dokedy budu kauzy bavit ludi?

    Nebolo ucelom kradnut a tunelovat tak velmi vela, aby to ludi skutocne prestalo bavit? Ale co bude potom? Je tak tazke prijat fakty a zacat sa systematicky vysporiadavat s realitou, v ktorej sa vdaka 12 rokom rabovania nachadzame?

  5. Pán Majko,mýlite sa .Tu sa nerabuje 12 rokov,ale 30.od tzv.prevratu.Ale čo sme chceli to máme,toto je ten vysnívaný kapitalizmus.

  6. ako kotolnik ho zamoroval dlhe roky az do novembra 89,…
    Teraz ho ide cistit?
    Ako politik, co doteraz cistil?
    Zatial vidim len TOTO by sme mali, TOTO by sme chceli, …a len mikrofony.
    Jasne, do volieb vydrzi a potom zasluzeny dôchodok 😉

  7. Len kto ocisti budaja a tu jeho stb minulost? 30 rokov straší v parlamente, teraz konecne dostal za svoje sluzby flek. A pytam sa znova. Co urobi s luzencom, pri ktorom tak pozoval?

  8. Čisti slovensko… 18. augusta 2020, 12:51 – pod vedenim ministra Budaja kontrolne organy ministerstva odhaluju nezakonnosti, plytvanie s verejnymi peniazmi, nehospodarne nakupy v spolocnostiach patriacich pod MZP a nevyhodne zmluvy pre stat.

    Minsterstvo pod vedenim Budaja podava trestne oznamenia. Dnes na tlacovke oznamil vyplytvanie viac ako 5 200 000 Eur.

    Co by podla Vas konkretne mal minister Budaj este urobit ?

  9. Co som nejaky veduci, aby som daval rady? Len by som sa opytal, co urobil za 30 rokov v politike a doteraz nic, NIC neriesil. Zrazu ElaaHop? Hrdina?
    Skuste to Vy. Ako dobremu kamosovi date urcite dobru radu.

  10. „Ministerstvo hospodárstva v minulom volebnom období nikdy zmluvu na právne služby za hodinovú sadzbu vo výške 500 eur za hodinu neuzavrelo. Spoločnosť MH Manažment len prijala takúto cenovú ponuku od jednej právnickej kancelárie a aj podľa verejne dostupných informácií nikdy žiadnu takúto sumu nezaplatilo,“ uviedol Žiga v stanovisku, ktoré zaslal jeho asistent Maroš Stano. „Vtipné na tom celom je, že slová Igora Matoviča verejne poprel ešte aj nominant tejto vlády na čele MH manažmentu Ľuboš Lopatka,“ dodal Žiga.
    Matovič podľa neho už „úplne bežne používa klamstvo ako pracovnú metódu“, pričom sa podľa neho snaží prekryť obrovský „škandál“ okolo advokátskej kancelárie Michala Miškoviča, ktorý je poradcom ministra financií Eduarda Hegera (OĽANO). „To, že Igor Matovič je obyčajný klamár, ukázal v priamom prenose jeho vlastný koaličný partner,“ dodal exminister.
    https://www.topky.sk/cl/10/1954549/Ziga-sa-pustil-do-Matovica–Odmieta-tvrdenia-o-uzatvarani-zmluv-na-predrazene-pravne-sluzby

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img