ISSN 1337-8481

piatok, 3. mája, 2024

Fazuľová ulica v Šoporni je ako tankodrom, no starosta sa na ňu nemá čas ísť pozrieť

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Šoporňa /  Nepochybne aj obyvatelia obce Šoporňa na kanalizáciu čakajú už dlhú dobu a teda jej realizáciu neodmietajú. Ťažko je ale veriť, že akceptujú stav, kedy buď svojim rodinným domom sa autami nedostanú vôbec, alebo ak sa dostanú, tak za cenu ich poškodenia.

Obyvateľ Fazuľovej ulice nám napísal tento e-mail:

Dobrý pán Majko, 

Fazuľová ulica Šoporňa. Tankodrom. A pán starosta po telefonáte, nemá čas sa ísť pozrieť. Keď som sa ho pytal či prípadne škody na autách bude hradiť obec, tak že to je vyšší záujem. My nemáme jednoducho tadiaľ jazdiť teraz, aj keď tam byvame. 

Viktor Hofer

 

K e-mailu priložil aj fotografie dokomentujúce ním popísané a telefonicky dovysvetľované fakty týkajúce sa odfrézovania asfaltu vozovky no jeho neodpratania tak, aby bola cesta zjazdná. Aj keď s problémami, ale zjazdná.

Zo samotného e-mailu nám úplne nebolo jasné k akej komunikácii so starostom obce Šoporňa Machom zo strany občana došlo, no v telefonickom rozhovore nám obyvateľ Viktor Hofer potvrdíl, že starosta nemal záujem problém bližšie rozoberať, povedal že nemá čas ísť sa na ulicu pozrieť a keď sa spýtal na náhradu škôd na aute, starosta mu mal povedať, že sa jedná o vyšší záujem a obyvatelia ulice jednoducho nemajú teraz k svojim domom jazdiť.

Ide o veľmi zaujímavý prístup starostu, ktorý sa inak ako aroganciou moci nazvať nedá. Podľa slov pána Hofera, asfalt bol odfrézovaný v pondelok a odvtedy v prácach nikto nepokračuje. Znamená to teda, že obyvatelia domov v tejto ulici sú stavbou postihnutí viac, ako by pri efektívnej organizácii byť mohli. Pán Hofer nedisponuje informáciou, kedy bude odfrézovaný asfalt z ulice odstránený, kedy prebehnú samotné práce a ako dlho budú trvať. Pri takejto komunikácii so starostom obce sa to s najväčšou pravdepodobnosťou od neho ani nedozvie. Majú sa snáď obyvatelia stotožniť s tým, že pri väčšej rozkopávke nebudú mať zabezpečený žiadny prístup k svojim domom, nákupy a to i väčšieho rozsahu budú vláčiť v rukách a to po dobu, kedy bude ukončenie prác vyhovovať samotnému dodávateľovi?

Pravdepodobne na základe podnetu obyvateľa ulice Viktora Hofera  firma čiastočne terén upravila ťažkým mechanizmom, no asfalt z ulice odstránený nebol a na osobné autá sú na vozovke stále veľké kusy asfaltu, ktorý môže autá poškodiť.

Každá stavba by mala byť viditeľne označená tabuľou, na ktorej by sa všetky tieto informácie mali nachádzať. Na tabuli by sa ďalej mali nachádzať kontakty na kompetentné osoby, ktoré by si z obyvateľov a občanov dotknutých stavbou nemali robiť srandu, ale mali by sa snažiť stavbu vykonávanú z verejných finančných zdrojov, teda peňazí samotných občanov urobiť v čo najkratšom termíne a s minimálnym obťažovaním občanov.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. A preco nikto neriesi rómov bývajúcich v tejto ulicke ktorý tam predávaju drogy??? Lebo si myslia ze ked sa tam aj podaktorý rómovia nasáčkovali zo Serede ze nikto o nich nevie + aj co tam bývaju roky.

  2. Vypocul som si nechtiac rozhovor dvoch osob v krcme ako sa rozpravali , spominali ze Machoveho drzi pod krkom Rosipany ktoreho pobocnikom je neaky GUMA . Machovovemu sa zadarilo zbavit zodpovednosti hodovej zabave ktoru ponukol za prenajom cert vie iba kolko ? pobocnikovy Gumovi Rosipanemu , Vygumovany ako organizator dobil mladeho chalana z Paty ktory pochadza zo skromnych pomerov nestastie smrtou ich uz raz v rodine postihlo uz 4 den lezi na kapackach , este som zapocul ako hovoria o svadobnych akciach karov oslav ktore cez nikoho neurobite ak neprejdete cez vygumovaneho vsetko mu dohadzuje Machac , kuchynu zariadila obec za obecne peniaze zarab na tom sukromna osoba ktora odvadza najom iba cert vie kolko ?

  3. Machac vykrikuje ze tymto sposobom pomaha domacim podnikatelom no preco iba jemu blizkym ? ostatnych sleduje cez kamery dava platobne rozkazy udelenie pokut za nepozametnie chodniku odlozenie vedla plneho kontajneru z papierom karton odlozenie pllastu vedla zberneho dvora brany nakolko bola zatvorena ale kameri svietia siroko daleko , polovnikom ktory nasiel plast v lese bola udelena pokuta , taketo veci som pocul nechtiac od obcanov neznamych zo Soporne , Nezavana Vam to tu mocou aroganciou zopar osob ako je rosipany z travicky zelenej .Hovorili ze im to tu zavana organizovanou skupinou pripominjuc 90 roky len v inej forme ekonomickeho charakteru

  4. Každy rozumný človek vie, že ak sa vykonávajú nejaké práce, tak z istého hľadiska by mal rešpektovat a aj strpieť nejaké obmedzenia k jeho osobe.
    Obec dlhé roky čakala na začatie prác na dokončení kanalizácie. Konečne sa práce začali a popdľa toho, ako práce pokračujú, vyjkonávajú ju dobre a rýchlo.
    Žiaľ, Fazuľová ulička je špecifická. Je úzka a takí ako Vy sa tam s autami snažia napratať až pred dvere do domu. Čo tak trocha strpenia? Mimochodom, ak by tam bola vykopaná jama, aj tak za každú cenu by ste sa chceli dostať k domu? Prepáčte, ale je to z vašej strany choré. Samozrejme, že vy ste ten, ktorému sa nepáči čokoľvek, čo by vás na nejakú chvíľku obmedzilo. Neviem čím to je, ale ak ste až tak čistotný, prečo obecní zamestnanci musia z Fazuľovej uličky vypratávať haldy vriec s odpadom, ktorý tam obyvatelia uličky, vaši susedia a možno aj vy sami vyhadzujete?
    Skúste trocha sebareflexie. Skúste pochopiť, že ak sú nejaké práce, že sa jedná zo strany firmy ktorá práce vykonáva o stavenisko a VY a každy jeden by mal rešpektovať, že vstup na pracovisko, stavenisko je v istom zmysle obmedzený.
    Alebo Vám ide o niečo iné?
    Mne ako obyvateľovi obce ide v prvom rade o kanalizáciu, nie o to, či vy sa dostanete s autom rovno pred dvere domu aj za cenu poškodenia. Viete aký je stav vozovky a že sa jedná o stavenisko, tak sa podľa toho snažte aj zariadiť. Týždeň? Dva?
    P.S.: Máte tam bordel celé roky, to by vám malo vadiť.

  5. Ked uz toto je len problem…tak ludom sa niektorym ani neda rozumiet…hlavne,ze na samospravu kydaju,,,,,dnes som predmetnu ulicku presiel bez nejakych problemov osobnym autom…..

  6. Neverim ze si ulicku presiel bez problemov.
    A preco neverim?

    Mal si volny jazdny pruh tak ako zakon pise?
    Mal si volny prejazd v sirke 3m? (!!!)

    Ti, co tam parkuju svoje auta, seru na to, aby presli ine auta. Bozechran, aby tam museli ist hasici…
    Na to nemysli ani pan Hofer.

  7. Chcela by som vedieť keď ste zobrali tú informáciu že obecný pracovníci vypratavali niekedy z Fazulovej ulice odpad ? Lebo tá informácia je mylná.Pan starosta nerieši nič čo sa týka odpadu na ulicu ,na skladkach ktoré tam vznikliani!

  8. Čítam tu názor nejakého pána zo Soporne, čítam tu vás subjektívny a evidentne zaujatý názor na starostu Soporne ale nikde tu nevidím názor druhej strany , rada starostu . Či na čo ? Netreba ? Čo je to za pána ? Ako dlho tam býva ? Platí si všetko čo ma ? Nemá voči obci žiadne neuhradené záväzky ? Alebi Vám stačí len niečo, čím môžem rýpať a útočiť na starostu bez toho aby som si overil informácie nejakého pána , aby som dal priestor aj druhej strane . Fakt objektívny novinársky prístup.

  9. Čítam tu názor nejakého pána zo Soporne, čítam tu vás subjektívny a evidentne zaujatý názor na starostu Soporne ale nikde tu nevidím názor druhej strany , strany starostu . Či na čo ? Netreba ? Čo je to za pána ? Ako dlho tam býva ? Platí si všetko čo ma ? Nemá voči obci žiadne neuhradené záväzky ? Alebo Vám stačí len niečo, čím môžem rýpať a útočiť na starostu bez toho aby som si overil informácie nejakého pána , aby som dal priestor aj druhej strane . Fakt objektívny novinársky prístup.

  10. Fakt objektívny novinár 13. augusta 2020, 23:42 – v prvom rade – staci prispevok do novin vlozit raz. Chapem, ze niekedy to nestaci – mozno hlupi rodicia a zvlast potrebuje tata a zvlast pre mamu, mozno samotny autor prispevku je mimo a potrebuje preduplovat a preto opakovanie je nutne, ale nie tu na SOL.

    Ked sme si vysvetlili zakladne pojmy, tak mozeme postupit dalej.

    Podnet obcana smeroval starostovi obce a ten nereagoval obcanovi. Starosta nereaguje ani nam a to ani podla zakona 211/2000 Z.z.

    Starosta ignoroval aj prokuraturu a preto sa za to zodpoveda pred Okresnym sudom v Galante a to sediac na lavici obzalovaneho.

    Ja osobne viem, ze v prvom rade si neplni zavazky obec vedena starostom a jej statutarom. Preukazatelne. Viem tiez, ze dokonca chce podviest aj sud a tym marit spravodlivost. Ale to uz je sudu zname. Nasledne bude oznamene aj obcanom.

    A teraz k samotnej Soporni. Ide o zapas obcanov s aroganciou moci zo strany volenych zastupcov. Ziaden novinar s tymto zapasom nema nic spolocne, ak nie je obyvatelom obce.

    SOL teda informuje. A obec ak bude chciet vyjadrit sa ci uz cestou starostu alebo niekoho ineho, pozna kontakty. Na vyjadrenie caka poskodeny obyvatel – ten na neho ma narok.

  11. Je sranda, aké všelijaké veci sa riešia, čo ani so samotným článkom nesúvisia. Faktom je, stavenisko označené nie je, žiadne číslo stav. povolenia, zhotoviteľ, investor, kontakty pre prípad potreby, ako bolo aj zjavne nutné. No preto aj pán Hofer asi kontaktoval starostu. Aj pre mňa, v tom okamihu jediný logicky kontakt. Možno keby tam bol kontakt na stavbyveduceho ???
    Ako ďalšie, pokiaľ viem, je tam prejazd zakázaný, tak tí čo sa tam boli previezt, nemáte tam čo hľadať, nie náhodou? No a okrem toho, netýka sa to len Fazuľovej, frézovali v pondelok a vcera, vo štvrtok sa ešte stále nič ďalej nerobilo. Načo sa to teda frezovalo? A skúsme sa zamyslieť či by sa nám páčilo, keby nam je oznámené, že šak parkujte inde, neviem kde a nejazdite si KU VLASTNEMU DOMU. To fakt by ste s tým ako som to tu cítal nemali problém? Sa smejem.

  12. Skuste odpovedat.
    1.bolo by lepsie, ak by stavebnik uzavrel ulicu, nebol by zieden prejazd az k domu a stavebnik by mal volnu ulicu k vykonu prac?

    alebo

    2.aj ked su prace na kanalizacii a ulica je z casti narusena ale prejazdna, este vam to vyhovuje?

    Fakt neviem, co vam vyhovuje. Asi NIC. Lebo Macho?
    Naozaj sa zamyslite a trocha strpania by vam skutocne neuskodilo.
    P.S. Ked robili kanalizaciu na hornom konci, vykopali 2,5m jarok, hlinu nechali na okraji a …trvalo to do aprila kym zasypali.
    Prepacte, drzte laskavo hubu. Raz sa to musi urobit, ci sa vam to paci alebo nie.
    Potom si mozete vase sracky splachovat a nenechavat vo vreciach na susednych neobyvanych pozemkoch. Ci mylim sa?

  13. Stačí pozorne čítať a zistite rozdiel v príspevkoch a že sa nejedna o duplikát . Ale to by musel niekto chcieť a preveriť si to . Ale to sme si uz všetci zvykli, že stačí len povrchný pohlad na vec a už Vám to stačí na útok . Tak a teraz keď sme si vysvetlili veci ako sa majú a pán novinár našiel dôvod opakovania príspevku a môžme prehodnotiť svoj útok na prispievateľa a jeho rodinu

  14. Podstata problému je nekvalitná práca verejného činiteľa, obecného úradu a realizačnej firmy. S týmto sa stretáme aj v iných obciach.
    Asi v roku 1999 robili kanalizáciu na Trnavskej ceste v Seredi. Každý deň vykopali úsek , vložili potrubie, zahrnuli a pozametali chodník. Nebolo to však po celý čas, vymenili stavbyvedúceho a potom to vypadalo ako rozkopavky optiky v Šintave. To že sa to dá robiť dobre aj zle je holá skutočnosť …

  15. Ty si kontrolor?
    Ked sa s tymto stretavas aj v inych obciach, alebo Si len nejaky kybic, ktory vsetko vie, vsade bol a ma titul za 20.000€ ?

  16. Netreba byť kontrolór , stačí sledovať internet a dianie v obciach. Minule bolo, ako v Šurovciach presekli plynové potrubie… Dobré správy sa šíria rýchlosť zvuku a zlé rýchlosťou svetla.

  17. Kto nic nerobi, nic nepokazi.
    Je uplne super, ked vsetko funguje a nie su ziadne problemy pri praci.
    Tebe sa vzdy a vsetko podari?
    Ak si myslis ze si sikovnejsi, vymen ich.

    K tomu internetu. Ak su to take informacie, ako komentare na socialnych sietach a sukromnych novinach, tak je to pekny vyber zo stoky.
    Napisu A, ini z toho urobia abecedu.
    Prdnes si a noviny napisu, ze si sa po*ral.
    Pozri sa do reality, bez internetu 😉

  18. Určite každý môže urobiť aj chyby, ale musí ich priznať a pokiaľ sa dá napraviť.
    Informácie si vyberám z overených zdrojov, napríklad zo stránky obce, ktorú adminuje starosta. Verím, že ak tam je viackrát pochybenie k jednej veci , že to už nemôže byť náhodná chyba, ale že je to buď nedbalosť alebo neschopnosť.
    A to čo z toho urobí novinár, je zase jeho záujem prilákať na stránku veľa čitateľov .Ja si informácie selektujem, no môže sa stať , že niečo prehliadnem.

  19. Ked si nezil, nepodnikal v Soporni nesledoval zastup.este pred Machom bolo to pripravovanie si pody do buducna teda do dneska . Dnes sa pozeram sledujem ako tu po tichu vznikaju strukturi tahajuc za jednu nit dohadzovanie si biznisu svojim blizkym. Machovi chyba sebarefleksia ktora mu je neznama otupena z byvaleho zamestania . Cas ukaze koho si obcania Soporne v buducich volbach zvolia .Mal by zacat nasluchat obcanov vsetkych socialnych vrstiev, Mal by sa odosobnit od byvalich predajcov travi od osob ktore ho manipuluju v prospech svojho zisku ktory si haja svoju podnikatelsku cinnost cez ine firmi

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img