ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

„Taká monštrózna korupcia u nás nemá obdoby“, povedal sudca v kauze Dobytkár.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prepojenia zločinu s politikou robia zo Slovenska mafiánsky štát. Andrej Kiska.

Desať dní po päťdesiatom druhom výročí okupácie Československa barbarmi z východu si poniektorí pripomenú štvrťstoročie položenia základov „Demokracie tragédií“. Občanov.
Staviteľom Vladimírom Mečiarom podľa „projektu“ Únos syna prezidenta republiky“.

Stavbu mafiánskeho štátu mocných a demokracie tragédií občanov dovŕšila chorá moc Roberta Fica pred dvoma rokmi.

Mafiánskou popravou novinára a jeho snúbenice.

V momente, keď do tohto koloritu vložíme najmocnejší motív v dejinách ľudstva, korisť a bohatstvo, tragédia občanov Slovenska má rozmer optiky hľadajúcej cestu k hodnote rozlohy vesmíru. 13 a pol miliárd svetelných rokov.

Lúpežníci Slovenska boli skromnejší, „vystačili“ si so sumou prevyšujúcou 50 miliárd. Od kupónovej privatizácie Mečiara a po bezbrehé lúpenie Fica.

Dnes, necelé tri roky pred tridsiatym výročím „zbavenia sa útlaku Maďarov i Čechov“, má mnoho palácov moci i prepychových víl nemocných no mocnejších moci problém mravný i etický.

Vykonávať funkciu generálneho prokurátora „riadne, čestne, nezávisle a nestranne“.

Vrátane prezidentky, Zuzany Čaputovej.

Možno by si spoločnosť naďalej vystačila s (ne)riadnou, (ne)čestnou, závislou a strániacou štatistikou špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika 64 : 1 za dvanásť rokov a jeho príjmu prevyšujúcim jeden milión eur.

Možno by sa časť pýtala na „právny suterén“ Vladimíra Mečiara a jeho amnestie. Zrušené po 19 rokoch. Beztrestne.
Možno by kládli otázku, ako je možné, že ani po dvadsiatich piatich rokoch neboli páchatelia únosu syna prezidenta odsúdení.

Možno by sa pýtali na Majského, Trnku, Bödöra, Kvietika, Sklenku či Jankovskej a tisíce dnes neznámych páchateľov, ktorým prezidentka vetom zákona o cnostiach generálneho i špeciálneho prokurátora poskytla čas.

Priestor, ktorý dá odpoveď na zásadné v spore tých, čo sú za mafiu verzus bojovníci proti nej.

Lebo, ako povedala v toto štádium sporu spoločnosti „nie je len o tých, čo sú za a proti mafií“.

Benátska komisia prijala v decembri 2010 „Európske štandardy nezávislého súdnictva a v ňom v bode 21. Hovorí :
Existujú dva druhy zneužitia právomoci prokurátora, V prvom sa začne konanie aj keď naň nebol dôvod.

Druhým zradnejší, kedy by mal začať konať a nekoná.
Presne tak, ako Dušan Kováčik za posledných 12 rokov.
Právo, v právnom štáte, musí mať možnosť presadiť sa voči tomu, kto pácha neprávosť.

Ktorá z dvoch skupín spoločnosti dostane priestor pre spoločenský vývin, tá, ktorá je za mafiu, či tá, čo ju odmieta ?

V inauguračnom prejave Zuzana Čaputová vyslovila obraz spoločnosti :
„Hoci od novembra 1989 uplynulo už takmer tridsať rokov a v republike sa veľa zmenilo k lepšiemu, dôstojnosť občanov ešte stále nie je prvým, ani hlavným prikázaním verejného života“.

Po roku od prejavu prezidentky, dal sudca „dôstojnosti občanov v demokracií tragédie“ plastický obraz posledných tridsiatich rokov, keď poslal Norberta Bödöra za mreže. Slovami.

„Taká monštrózna korupcia u nás nemá obdoby“, povedal sudca v kauze Dobytkár.

Fotka Pavla Vargu.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Som len obyčajný človek, nie ani sudca, ani prokurátor a ani nadriadený p. Dušana Kováčika, ale svoj podiel viny má i jeho nadriadený, pretože jeho nečinnosť toleroval a nevyvodzoval dôsledky. Za tých 12 rokov koľko odčerpal z našich daní za jeho nečinnosť? Podľa mňa by mal za tie roky vrátiť vyplatené mzdy a nepočítať tieto roky ako odpracované. Možno, že by sa mal na tom aj podieľať aj jeho šéf. Byť prokurátorom je výnosný džob. Bude tvrdiť, že pre nedostatok dôkazov je obvinený prepustený, alebo jedna zázračná veta: dohoda o vine a treste. Nuž, čo sa čudujeme?

  2. Status znehodnotený hneď na začiatku výrokom Kisku ktorý má videá s iným mafiánom kde rozoberajú biznis.
    Keď bude na SVK spravodlivosť tak Kiska si pôjde posedieť na pár rokov.
    A pridá sa k nemu premiér a jeho koaličný partner Boris.
    #slusneSlovensko

  3. Neviem, či toto dá niekto niekdy do poriadky. Načo sú nám súdy a ešte chcú ďalší? Už pomaly každý občan bude mať svojho sudcu. Len živíme tých darmožráčov /česť výnimkám/. Opakovaná veta „neporušil zákon“. Ale aký? Mali by tieto súdy zrušiť, lebo obyčajný človek sa práva nedočká, len samé rozčarovanie a smútok. Odkiaľ má napr. aj Kvietik taký obrovský, takmer nevyčísliteľný majetok? Celý majetok nášho štátu vlastnia žráči, ktorí boli už pri prvej privatizácie /presnejšie rozkrádanie/ a cudzinci. My ostatní, obyčajní ľudia holý zadok.

  4. Výpredaj Slovenska pokračuje..nová vláda Matoviča,konkretne Sulík nevyužili prekúpne právo a dovolili predaj VSE do rúk nemeckeho E.ONu. dostali sme zato sice 35 milionov Eur avšak VSE mala za 5 rokov zisk 197 milionov Eur..to už zavána pojmom vlastizrada..su to agenti v službách cudzích korporácii,agenti,čo rozkrádajú národne bohatstvo..teraz je vidieť prečo plagiatorstvo v zahraničí až tak nevadí..

  5. citam, ze americania ponukli dolaare a Naď sa do nich chce vrhnut…
    Taze, kolko uzemia SR preda amikom, aby si agresori mohli rozlozit svoje „mierive“ jednotky nato?

  6. Vidím že zase nestranný članok, takže Čaputová a Matovič sú nezaujatý a nestranny? Smiešne, položiť ekonomiku na 20 rokov, to sa nepodarí hocikomu, A svoju krajinu a suverenitu špiniť v medzinárodných vodách to vie len Čaputova a liberálny psychopati. A kto financoval pred prezidentskymi volbami Čaputovú ako bábku Penta a J&T. Zaujmy Valla v Bratislave, zaujmy vo Vysokych Tatrach. Budte prosim Vas nezavislý !!!

  7. Anonym 3. augusta 2020, 10:06 – nie, v Gulagom popisanom pripade si nemyslim, ze ide o vlastizradu. Ja podavam TO v pripadoch, pri ktorych vidim jasne porusenie zakona. Takze v menovanom pripade nie.
    On ale jasne a zrozumitelne definoval svoje vedomosti, tak on by mal. Obcianska povinnost. 😉

  8. Vtom s gulakom suhlasim. Co sa nepodarilo nemcom a hitlerovej agresii a vojnou to sa im teraz darí natlačenym pepierom €. A usa-ci sa len pridavaju si co najviac uchmatnut. A zapredana tupa skorumpovana politicka slovač im to umožňuje. Tiez to vnimam ako vlastizradu voci tomuto zbedacenemu narodu.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img