ISSN 1337-8481

piatok, 3. mája, 2024

„všetci, ktorí tu žijeme sme očakávali pochopenie od našich zvolených zástupcov, ale toho sa tu asi nedožijeme“ – píše obyvateľka Šintavy

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Šintava | Včera nám do redakčnej e-mailovej pošty obyvateľka Šintavy zaslala tento e-mail a požiadala nás o jeho uverejnenie. Zverejňujeme ho bez akýchkoľvek úprav:

Občania Mierového námestia

Píšem v mene spoluobčanov Mierového námestia – jedná sa o dlhodobý problém prevádzky našej obce GM CAFFE, s.r.o. na Mierovom námestí.
Táto kaviareň je tu otvorená už niekoľko rokov. Boli tu vystriedaní viacerí prevádzkovatelia, ale to, čo sa tu deje v poslednom čase nemá obdobu. Spomeniem len posledný prípad, keď dňa 28.3.2020 od 3,15 do 4,45 hod. ráno pred mojim domom zaparkovalo auto a spustilo klaksóny, trúbenie, divokú hudbu. Za pár minút pravdepodobne šofér z toho auta išiel do kaviarne zadným vchodom , pootváral dvere a o chvíľu prišiel do auta pre pasažierov – pohľad na nich bol otrasný – 1 žena a 1 muž v katastrofálnom nestabilnom stave, asi o desať minút sa od hasičskej zbrojnice ťahali ďalší dvaja muži, ale bolo ich tam viac, pretože vo vnútri boli v tme, ale okolo 4. hodiny vyšli von a tam sa zabávali. Podotýkam, že to bolo v čase prísnej karantény. Dňa 29.3.2020 som upozornila vedúceho tejto prevádzky, že pohár trpezlivosti aj u mňa už pretiekol a povedala som mu, že to, čo sa tu v noci deje pôjdem v mene všetkých občanov, ktorí tu žijeme oznámiť na OÚ. Ja som v pondelok 30.3.2020 v popoludňajších hodinách telefonovala p. starostke a som ju informovala, ale ona už mala informácie údajne od majiteľov, že to bolo inak – ako to bolo som sa nedozvedela. Napísala som aj email poslancovi Obecného zastupiteľstva za naše námestie, prisľúbil, že sa s nami stretne, ale zatiaľ k tomu neprišlo. Preto som si dovolila Vám napísať, nakoľko všetci, ktorí tu žijeme sme očakávali pochopenie od našich zvolených zástupcov, ale toho sa tu asi nedožijeme. Spomenula som len jeden konkrétny prípad, ale podobné scenáre sa opakovali každý víkend pred karanténou, no a teraz mám najnovšiu informáciu od spoluobčanov, keď od stredy 20.5.2020 sa už uvoľnili opatrenia karantény – tak najnovšie 23.5.2020 sa konal rozruch pred kaviarňou o 3,45 hod. ráno a zobudil niektorých občanov našej ulice. Verím, že už niekto pochopí tento problém a že život na našom peknom námestí sa dostane do normálnych koľají, že tu budeme žiť v kľude, pretože my – občania tu žijeme, ale návštevníci kaviarne si tu užívajú.

Ing. Silvia Adamčová, Mierové námestie 242, Šintava

 

– – –

E-mailová komunikácia obyvateľky Ing. Silvie Adamčovej s poslancom OZ Ing. Jánom Kavoňom:

Od: „Silvia Adamcova“ <sadamcova@atlas.sk>
> Komu: kavon@sintava.sk
> Dátum: 01.04.2020 15:50
> Predmet: Obyvatelia Mierového námestia
>

Vážený p. inžinier

      Prepáčte, že som si dovolila Vás vyrušiť, ale v tejto hektickej dobe nie je možné sa spolu stretávať, preto  som zvolila toto riešenie a napísať Vám problém, ktorý už niekoľko rokov pretrváva na Mierovom námestí.

      No ale najprv by som sa chcela predstaviť – som Silvia Adamčová, bývam na č. domu 242 Mierového nám. – podotýkam, že  v tomto dome som sa aj narodila, takže toto miesto som nikdy neopustila, som silný lokálpatriot Šintavy, ako i mojich ďalších 5 súrodencov.. Žije sa tu krásne a vždy zvíťazilo v mojom živote zostat bývať tu, i keď návrhov a ponúk na zmenu pobytu sa za život naskytne. Ale to čo sa deje momentálne v okolí našich domov /píšem aj za ostatných spoluobčanov/ to nemá v Šintave obdobu.

Jedná sa o  prevádzku obce GM CAFFE, s.r.o., ktorú momentáne prevádzkuje – prepáčte, ale nevieme kto.

      Je toho veľmi veľa, ale spomeniem len posledný prípad, ktorý sa odohral minulý víkend. Všetci v tejto republike momentálne prežívame ťažké situácie, jeden to znáša ľahko, iný ťažšie. Keď môžem povedať za seba, som tvrdá, veľa znesiem, ale to čo sa odohralo pred mojim domom v sobotu 28.3.2020 od 3,15 hod. do 4,45 hod. /ráno/ to bolo trošku veľa aj na mňa. V piatok navečer som pozerala prenos pápeža z Vatikánu , nemusíme to rozoberať, ale bolo to veľmi silné dovolím si povedať pre každého. O tretej hodine som išla na taoletu, pozriem cez okno, u brata, ktorý býva vedľa sa svieti, ale nevenovala som tomu nejakú veľkú pozornoosť. Išla som naspäť do spálne a v tom to začalo, klaksóny , trúbenie, divoká hudba. Vyskočila som z postele, pretože som sa zľakla, či nie je niečo u brata, má chorú manželku, no chvala p. Bohu to bolo v poriadku, ale čo sa dialo pred mojim domom – za chvíľu som videla pohyb osoby (muža) v parku smerom ku kaviani,  pootváral zozadu dvere, potom prišiel naspäť, z auta vyzdvihol ďalších dvoch pasažierov- pohľad bol na nich otrasný – 1 žena a 1 muž v katastrofálnom nestabilnom stave, asi o desať minút sa z Dlhej ulice priblížili ďalší dvaja, no a už som to nepočítala, ale bolo ich tam dosť. A to v období, keď je prísna karanténa. A volať políciu ? Veď po celej Šintave sa hovorí, že volať políciu zo Seredi, resp. Galanty do Šintavy je veľká zbytočnosť….. A podobné scenáre sa tu dejú každý víkend. Naše námestie je krásne vysvietené – to je asi jediná dobrá investícia za posledné obdobie…..

      Ešte by som chcela pripomenúť, že ja som v tejto našej ulici asi bola jediná, ktorá som vždy hovorila, že mne sa to páči, že je tu tá kaviareň,  je tu iný život, no ale asi som sa sklamala sama v sebe. Ešte nebohá p. Joli Novanská ma vždy nabádala, že aby sme spísali petíciu a ja som sa jej vždy smiala.    

      V pondelok (30.3.2020) som zatelefonovala na OÚ, hovorila som so starostkou, no ale ona už bola informovaná, lebo ráno ako išla do roboty ju vraj čakali už Strýček a Javor Tomáš /ja som s Javorom hovorila v nedeľu, že či vie čo sa tu dialo cez víkend a že pôjdem na OÚ/ a povedala, že ju informovali   inak –  nepovedala ako. Ale mi povedala, že bude veľmi rada, keď jej budem nápomocná a zavolám jej hocikedy, keď aj o polnoci …. atď – lenže ona asi zabudla, že žijeme už inú dobu –  PS VB bola dávno zrušená (to len moje vtipné oživenie minulosti).  Tak som sa jej len spýtala, že či môžem vidieť ako občan Šintavy zmluvu na toto zariadenie a nasmerovala ma na stránku obce. Nemám problémy s orientáciou na   stránke obce, ale žiadnu zmluvu o súčasných prevádzkovateľoch tejto prevádzky som nenašla. Je tam iba zmluva zo dňa 10.8.2017 s GM CAFFE s.r.o. Šoporňa, Červenej armády 774 – zmluva o nájme, s mesačným nájomným 497,50 EUR.

      Preto p. inžinier som sa v mene mojich „spoluuličanov“ obrátila s prosbou na Vás ako poslanca za našu ulicu. Volila som túto formu, naši spoluuličania sa už viackrát ústne sťažovali na tento problém, ale vždy to dopadlo ako hádzanie hrachu na stenu . Vlani v lete, keď boli vysoké horúčavy  p. starostke môj brat Silvester, ktorý býva vedľa mňa hovoril – bola som toho svedkom, že či vie čo sa tu odohráva v noci, človek musí mať v takých veľkých horúčavách, keď sa chce vyspať zatvorené okná a odpoveď znela – To Holička urobil zmluvu – dokedy budeme v Šintave používať to Holička, to Miro ….?

V mojom živote sa riadim mnohými výrokmi a jedným z nich je „Kto chce hľadá spôsoby, kto nechce, hľadá dôvody“ a v Šintave sa hľadajú len 

d ô v o d y.

      Preto som volila tento postup, pretože pohár trpezlivosti aj u mňa už je preplnený. Je mi jasné, že teraz sa stretávať nemôžeme, ale akonáhle to situácia dovolí, by som Vás chcela poprosiť o stretnutie občanov našej ulice – námestia a začať tento problém riešiť. Mám možnosť aj iného riešenia, ale idem postupne, tak ako sa patrí, neobchádzať žiadny stupeň. Ale pevne verím, že v Obecnom zastupiteľstve sú takmer všetci vysoko vzdelaní ľudia, že konečne sa pochopí v Šintave tento problém, že mnohí z nich majú deti a chcú ich vychovať čo najlepšie a nie tak, ako sú tí, ktorí sa tu stretávajú každý víkend a ich rodičia ani nevedia, čo sa tu deje. Myslím, že som tým naznačila dosť, pretože sme susedia Serede.

      No a ešte jeden postreh – raz v lete ma istá pani na ulici oslovila – išla s vnučkou na toto detské ihrisko – Nezdá sa Vám, že tento bar vytláča deti z detského ihriska? Mala pravdu – bola tam akcia podnikateľov  – stoly prestreté až po pieskovisko,  bola to sobota a na ihrisku nebolo ani jedno dieťa,

ani jeden rodič, starý rodič

      Omlúvam sa za Váš čas, ktorý ste strávili čítaním, verím že nás chápete a že pokiaľ to bude možné sa aj s nami stretnete

      Prajem príjemný deň

      S pozdravom

                                             Silvia Adamčová, Šintava 242      .

V Šintave 1.4.2020

 

– – –

Od: „jan.kavon@avsystems.sk“ <jan.kavon@avsystems.sk>
> Komu: „Silvia Adamcova“ <sadamcova@atlas.sk>
> Dátum: 02.04.2020 12:29
> Predmet: Re: Obyvatelia Mierového námestia
>

Dobry den p.Adamcova

Dakujem Vam velmi pekne za informacie, vazim si to ze ste napisala. O popisanych problemoch som nebol informovany. Napriek tomu ze teraz skutocne nie je mozne hromadne stretnutie  s dotknutymi obcanmi, rad sa s vami stretnem ked to bude mozne, môzeme sa o tom porozpravat a spolocne hladat riesenie.

Budem to konzultovat teraz so starostkou, aby sa taketo situacie neopakovali. Na najblizsom stretnuti budeme o tom rozpravat aj s ostatnymi poslancami, prijmeme nejake opatrenia, ak ma kaviaren sluzit verejnosti, aby to bolo na dobre ucely.

Ak sa bude nadalej diat nieco kontaktujte ma aj na tel. 0905222787.

Dakujem pekne

Prajem pevne zdravie a vsetko dobre.

Jan Kavoň

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Presne tak treba volať políciu aj v tu noc keď Vám pod oknami trubila nemenovaná osoba s GM CAFFEE to nemalo nič spoločne my dodrzujeme otváracie hodiny a keď už ide o včerajšok o ôsmej večer bolo zatvorené peknú nedeľu

  2. Volať políciu a opakovane, aj niekoľko krát za noc. Nič iné Vám nepomôže. Viem, je to nepríjemné, normálny človek sa hambí zavolať políciu veď majú iné veci riešiť. Ale nič iné Vám nepomôže. Ak nebudete volat políciu, bude to tvrdenie proti tvrdenie, a sila peňazí znova zvíťazí!
    Držím Vám palce, chce to veľa síl, pretože aj od volených zástupcov od ktorých očakávate pomoc sa asi nedostaví.

  3. V Sintave vsetko….kaviaren, krcmu, vsetky aktivity pre ludi,nepodporujte rozvoj obce, zamedzte moznost vystavby byvania ci bytov alebo novych obytnych zon…aby postupne mlady neprisli resp. poodchadzali. A potom uz zatvorte aj skolu a skolku….. 😖

  4. O kamerové záznamy sme už požiadali takze nebojte sa my máme štít čistý to len niekto čo nevie čo so sebou tak to potom takto dopadne 😀

  5. V Sintave je to cele zle… Neoplati sa tu nic nove otvarat, stavat atd…. Najlepsie by bolo aby sa tu vsetko zavrelo nic nove nerobilo a boli by spokojny…Pani kt napisala tento list musi byt velmi zly a zakomplexovany clovek… Konecne mame kam chodit s detmi kde si rodicia oddychnu pri kavicke a deti sa zahraju…Neverim tomu co tu pise tato pani nakolko majitelia vsetko dodrzuju snazia sa vymyslat rozne akcie aj pre deti…. Nech si uvedomi ze tu ziju aj mladi ludia kt sa chcu stretavat a ak ma problem ze jej tam niekto vytrubuje treba zavolat policiu a nie obvinovat automaticky majitelov kt maju uz davno zavrete a nemaju s tim nic spolocne…Najlepsie by bolo celu Sintavu zavriet pred svetom!!!

  6. vela krat ked som siel okolo v noci tak v parku sedeli nejaki chlapci a robili hluk, ale kaviaren bola zavreta, alebo na namesti na lavickach v lete posedavaju a pustaju si hudbu z mobilov a kaviaren je zavreta. Teraz to nechapem, cele namestie a park spada pod kaviaren? — a to aj ked je zavreta?? Prosim vysvetlite mi to niekto. Takze to je GM namestie?

  7. Netreba si z toho nic robiť tu pani poznám aká je zlá a zatrpknuta bývam v blízkosti toho podniku a nikdy som nepostrehol že by sa tam diali take veci ako opisuje ta pani.konecne pekný podnik kde sa nefajčí,kde vam mozu deti behať po ihrisku a vy ich máte na dohľad,takze navrhujem majiteľom aby sa nerozculovali takých ľudí ako je tá pani je v každej dedine a meste plno prajem veľa síl ľuďom ktorý sa tam starajú o naše pohodlie a dobru stravu

  8. Dodo kaviareň je kaviareň a park je park sú to dve rozdielne veci takze majitelia kaviarne nemôžu za to že do parku si niekto sadne a robí hluk

  9. Evidentne pre tuto pani je to to iste.Takze navrhujem zavriet aj park aj namestie.Alebo majitelia nech su tam aj v noci a davaju pozor aby nahodou niekto nerobil hluk aby pani bola spokojna…Ludia vedia byt velmi zli.

  10. Bože to sa tu rieši nejaký hluk ktorý mala pani vyriešiť ako narušenie nočného kľudu a boli by vedeli kto to bol keď bola dotyčná prevádzka zatvorená.nam tu v lete vyhrávajú festivali od kempingu a nemôžme nic povedať čo by sme dali za jedno trúbenie ako počúvať celu noc pankove vrieskance.

  11. kto je ta žena?co spravila pre dedinu?ako prispela k rozvoju obce?
    V kaviarni super varia,prijemne sa tam sedí a hlavne sa slušne k Vám správajú ako ku zakaznikovi

  12. Toto urcite nepísala dotyčná osoba Adamcova,jej vyjadrovanie poznám takze koľko zaplatila za tento bezceler vymysleny

  13. Ako sa rodí querulant
    Napíšete na úrad sťažnosť, kde presne popíšete problém a z úradu vám príde odpoveď my máme všetko dobre.

  14. A ešte k tomu rozvoju. Ak si niekto myslí, že stačí stavať byty, je na veľkom omyle. V obci chýbajú iné verejnoprospešné stavby. Pozrite sa na nedávnu minulosť, koľko bolo domov a koľko detí v škole. Na každý ročník dve triedy . Teraz máme v dedine jeden obchod a minulosti tu boli štyri. V neposlednom rade sa zhoršuje infraštruktúra. Nestačí výzdoba , ak sú chodníky a cesty poškodené a nefungujú základné potreby napríklad kanalizácia.
    Určite sa ma niekto opýta, čo pre obec robím, odpoviem poctivo platím dane a čakám za ne služby obce na patričnej úrovni.

  15. V minulosti 4 obchody teraz len jeden?
    Myslím že to je zapríčinené veľkými obchodmi ktoré zničili tie malé nemyslíš………

  16. Je zaujímavé, že obecné dokumenty vypracované odborníkmi práveže konštatujú absenciu týchto obchodov

  17. Treba si otvoriť v dedine maly obchod buď u seba doma alebo v prenajme v dedine a potom dotyčný pochopí že malé obchody nemajú šancu keď sú neni ľudia možno že keď neni rozvoj dediny v tom že mlady budú bývať v nových domoch či bytoch nemôže byt ani iný rozvoj

  18. p.Adamčová patrí k ľuďom,ktorí v tejto dedine snahu a akýkoľvek náznak úspechu neodpúšťajú, a to s vekom nemá nič spoločné.Nie raz, keď sme sa večer cez dedinu vracali domov v pozdných hodinách, sedeli mladí chlapci a aj dievčatá úplne spité na múriku pri Merkure a robili neskutočný hurhaj, takže zavrieme Merkúr? V parku v noci bežne sedia výrastkovia a vrieskajú.Ano, zavrime kaviareň.Pred Jednotou ležal nedávno opitý človek.Zavrime Jednotu. Nedovoľme stavať nové domy, veď v tých starých sa tak krásne vyníma burina. Nadávajme p.starostke do sprostých, ako si to dovolila vo vedľajšej diskusii o zastupiteľstve akási občianka našej dediny, veď kto je viac, ako občan, ktorý v živote pre dedinu neurobil absolútne nič. Najľahšie je kritizovať, hádzať pod nohy polená ľuďom,ktorí tu chcú niečo vybudovať a potom sa z toho vytešovať. My normálni, ktorí chceme ,aby sa dedina pohla dopredu súhlasíme s prevádzkou GM kafe, pretože mladé mamičky majú kam ísť na kávičku a koláč aj s deťmi, na pizzu, ktorú by mohla p.Adamčová ochutnať. Radšej by som oslovila rodičov, ktorým ráno o 2.00 nechýbajú deti doma v posteli a robia bordel po uliciach. Súhlasíme so stavbou nových domov, pretože len výstavba pritiahne do dediny nových ľudí, ktorí verím,že budú prínosom pre dedinu. Kiež by sa v dedine otvorila ešte jedna kaviareň, kaderníctvo,pekáreň,hocaký ďalší obchod. Možno však, ak človek pozná mentalitu tejto dediny, dobre by si rozmyslel, či bude niečo podnikať na rozvoj obce. Buďme vďační za čokoľvek, čo niekto pre obec urobí. Inak tu o 20 rokov budeme len doma zatrpknuto sedieť a čakať na poštárku,ktorá nám prinesie dôchodok.Tak ako p.Adamčová. Pekný deň, Šintava

  19. No a sme pri tom , mladí ľudia sa nemajú kde schádzať, ten obchod by mohol byť aj jeden so širším sortimentom. No kde ho teraz dať , v pláne je aj kultúrny dom a iné verejnoprospešné stavby .

  20. Senk na senku…ma p.Adamcova pravdu.ja mam napriklad takych susedov co sa tam sedi griluje kupe a hudba a aj v noci….nezavidim im tam…

  21. No mali by ste sa stazovat co si to dovoluju sa kupat a grilovat cez leto.Toto ja uz nechapem ludia preboha ved trochu zacnite zit!! Nie len doma zatrpknuto sediet a hladat co vam vadi.Asi by mala starostka vyhlasit povinnu vecierku o 19.00 😂🙈

  22. Pán anonym sťažovať sa nie je zakázané, dokonca je na to aj postup . Nesmieme zabúdať, že kde končí právo jedného, začína právo druhého.

  23. Občan! Keď ta sused nezavolá grilovať tak je chyba asi v tebe ja suseda vždy volám ale ty by si asi jeden z tých čo závidia aj vôňu grilovaného masa

  24. Kazdy ma pravo sa stazova,ale opodstatnene.Ked tu ludom vadi,ze sa kupu a griluju cez leto,kaviaren kde sa deti aj rodicia citia dobre tak je to len cista zavist a zloba!Asi by sme mali byt vsetci zalezeny vnutri a potichu sediet.

  25. Kaviaren pokial viem je otvorena podla otvaracich hodin.A vecer si tam mozu prist posediet rodicia neni to kaviaren len pre deti.

  26. Navrhujem majiteľovi spraviť tam ubytovaci priestor pre sociálne slabšiu skupinu ľudí po vecer tam budú sedieť a hučať a bude to asi lepšie aspoň bude postarané o nich

  27. V Šintave ani v okolí nieje takáto kaviareň ktorá sa o vás postará sú tam príjemné služby a príjemná obsluha bývam v blízkosti kaviarne takisto a vždy ešte nikdy som nemal takýto problém takže pani Vyhnite sa vážmu komplexu A nesratajte sa o iných ľudí

  28. Podla mna je Sintava zaostala. Ked sa pozriete na ine dediny, vsade nove vystavby novych domov, uliciek, krasne nove bytovky, bungalovy…. ved v sintave je vsetko stary dom na dome co nechce nikto predat lebo tam pestuju burinku. Nic vzlom ale nechcel by som tam byvat. Stara zaprdena dedina,no teda maly pokrok bol, mate novu krasnu bytovku. Ste prekvapili 🙂

  29. Komentujúci v našej ulici sa skoro každý rok zrekonštruuje jeden dom a tie čínske štvrte čo sa inde vytvárajú len z dôvodu nízkych zárobkov občanov ma nelákajú…

  30. Prizivuje sa na Seredi, namiesto toho aby sa rozvijala sama, pritom ma taku dobru polohu na pritiahnutie novych mladYch ludi. Skoda. Zruste si aj kaviaren a uplne zavrite hranice asi to tak chcu ludia tam. A pritom dedinka s velkym potencialom, no skoda jej

  31. Pani Adamčová,nezasahujže do vecí do ktorých Vás nič nieje Je vidieť že bývate sama a zjavne sa nudíte a riešite život mladých ľudí ktorý chcú napredovať a robiť niečo pre túto obec majitelia kaviarne sa fakt snažia a vymýšľajú pre ľudí a rodiny z deťmi akcie napr.den detí kde dostali kopu cien alebo vyrezávanie tekvíc a mnoho dalších akcii pokial viem nočný kľud je po 22:00hod a to čo sa deje v tejto obci potom už nikoho nezaujíma pretože je to mimo kaviarne a tak treba po každé volať políciu ak Vám niekto bude narúšať nočný kľud alebo trúbit pod oknami ja vždy rad chodím do kaviarne aj z deťmi je tu veľmi milá obsluha moje deti sa tu môžu zahrať pod mojim dozorom veď aj vymažte prísť ochutnať nejaké dobroty alebo drink pekný deň

  32. V okolí mosta a záhradiek sa Vám tam pohybuje veľa podozrivých ľudí a áut z iných okresov, ktorí tam nechodia určite obdivovať krásy lužných lesov. Takéto veci si riešte…

  33. Takáto zloba,hnev,zatrpknutost je pre našu obec typické,jeden má,druhý nemá,tak budeme závidieť a robiť zlo.Aj ja tam chodim so synom, a nevidim,že by sa dialo také strašné.Konečne normálna reštaurácia aj s majiteľmi, taká tu už dlho nebola.Snad si nemyslite,že Janka s Tomášom pridu v noci pred Váš dom a rbia tam hluk,ozaj smiešne.V druhom rade volajte políciu, je to Vaše právo, a nie hneď vypisovat kade tade, aby Vám niekto pomohol.Byvam takisto na hlucnej ulici, pridite si na par nocí pospať k nám,az potom uvidite, co je hluk. A krik deti, ten tu bol , je a bude, s tým sa treba naucit fungovat,je to uplne prenormalna vec. Nikdy nedam na GMC dopustiť.prajem pekný deň

  34. Mnohí komentujúci akoby si ani neprečítali , čo píše pani. Nikto zatiaľ nezistoval ako to bolo. Dohľad nad dodržiavaním otváracích hodín má starostka alebo ňou poverená osoba.
    Počkajte na ich záver.

  35. Práve som si to prečítala viackrát a dospela som k názoru že je to dobre zahrané na city občanov.podla mna sa to malo riešiť spolu a rozumne nie hneď napisat a uverejniť článok kde sa hádže vsetko na tu kaviaren.toto je len pohľad jednej osoby ktorá nemusí mat vždy pravdu ale nie je ani správne takto sa snažiť očierniť tu prevádzku má sa to vydiskutovať pozrieť kamery a potom urobiť záver toto je podľa mna dost jednostranne od tej pani a čo potom keď sa príde po kamerách nato že nemá ten podnik nic s tým čo potom ta pani urobí?ludia pomáhajme si diskutujme hľadajme riešenie nie hneď takto útočiť a snažiť sa o to aby si človek ktorý si toto prečíta a nevie o ničom urobil záver že Šintava je bláznivá dedina.drzim palce obom stranám

  36. Výborne, konečne slušný záver. Pokiaľ mnohí chápu ako kritiku len reštaurácie, je to aj kritika postupu starostky, čo predznamenáva názov príspevku.

  37. Niekto doštudoval v 18 rokoch, ale čakal 5 rokov na dobrú prácu.
    Niekto ukončil štúdium v 30 rokov, ale vo svojej oblasti pracoval už od svojich 18 rokov.
    Niekto začal podnikať vo veku 25 rokov a zomrel keď mal 50 rokov.
    Kým iný sa stal majiteľom svojej firmy vo veku 50 rokov a žil do 90 rokov.
    Niekto je vo veku 40 rokov slobodný, zatiaľ čo niekto iný sa oženil veľmi mladý
    Každý na svete sa nachádza vo svojom časovom pásme.
    Ľudia okolo vás sa môžu objaviť pred vami, niektorí sa môžu zdať byť za vami.
    Každý však beží svoj vlastný závod, vo svojom čase, takže nezáviďme im a ani si z nich nerobme žarty.
    Sú vo svojom časovom pásme a my sme vo svojom.
    Život sa deje v tom správnom čase.
    Takže sa uvolni.
    Nepredbiehaš.
    Nemeškáš.
    Si v správnom čase.
    Si vo svojom čase ….

  38. Niekomu jebe inému zase nie niekto klame iný zase nie ale táto pani to má v hlave riadne pomiešané (tén začiatok neni na teba Fero z paty)

  39. Tato pani vsetko co napisala je klamstvo a dnes to ukazala aj na zastupitelstve.Zatrpknuta zena ktora obvinuje nepravom a mysli si ze moze hovorit co chce a vsetci budu ticho, ale nebudu…Ide im len o jedno aby sa vsetko zavrelo.

  40. Som s tebou máš pravdu.a počul som že sa bude premenovávat dedina
    Dufam že pán majko si spravil sám názor na tých ľudí dnes.vsetko bolo už povedané idem si ľahnúť do parku teraz a dávať pozor aby tam nebol neporiadok.

  41. Tarali jedno cez druhe.Klamali a obvinovali dotycne osoby z veci kt sa vobec nestali a akonahle sa ozvali,ze klamu uz bolo zle a mali byt ticho.Starsich ludi si treba vazit ale nemozu mat pocit, ze mozu hocico povedat.Potom nech sa necuduju,ze ludia sa brania.A o tom premenovani radsej pomlcim….

  42. p.súdruh Adamča, ktorý sa pochopiteľne zastával svojej sestry, by mal konečne pochopiť,že doba v ktorej sa mohlo hocičo zakázať, prikázať, zrušiť, je dávno preč. ľudia,ktorí v komunizme boli pánmi a momentálne sú už len obyčajnými seniormi, to musia znášať veľmi ťažko.Občas si zrejme potrebujú ukázať formou, jááá som volakdo a jáááá toto nedovolím, jááá to poriešim ináč, mne nebude nikdo rozkazuvat. Ja som tiež z tých skôr narodených, ale napriek tomu fandím mladým ľuďom,ktorí chcú niečo pre našu obec vybudovať, aj napriek tomu, že vo väčšine prípadov sa stretávajú s odporom, závisťou a zlobou.Držím im palce, a to veľmi silno.Kiež by bolo Takých akých sú Tvarožkovci, Molnárovci, Zindrovci,Hracho a teraz aj Javorovci vŠintave viac. A takých,ktorí sú ako p.Adamčová a jej podobní menej. Nedajte sa odradiť, tí, ktorí svoju obec máte radi a chcete aby napredovala, aby sa opeknila, aby sa tu niečo budovalo, aby keď niekto povie názov našej dediny bolo to spojené s myšlienkou, že máme tu super kaviareň s dobrou kávou a pizzou, máme tu dobré pivo, máme tu krásne námestie s novou bytovkou, najlepšie svadby sa robia na Lodenici a najlepšie strechy robí ten ze Šintavy.Verím , že každý rozumný človek bude takýmto ľuďom fandiť.A tých ostatných nech zožerie závisť a zatrpknutosť. Pekný deň.

  43. p.súdruh Adamča, ktorý sa pochopiteľne zastával svojej sestry, by mal konečne pochopiť,že doba v ktorej sa mohlo hocičo zakázať, prikázať, zrušiť, je dávno preč. ľudia,ktorí v komunizme boli pánmi a momentálne sú už len obyčajnými seniormi, to musia znášať veľmi ťažko.Občas si zrejme potrebujú ukázať formou, jááá som volakdo a jáááá toto nedovolím, jááá to poriešim ináč, mne nebude nikdo rozkazuvat,že ešte majú tú moc o niečom rozhodovať. . Ja som tiež z tých skôr narodených, ale napriek tomu fandím mladým ľuďom,ktorí chcú niečo pre našu obec vybudovať, aj napriek tomu, že vo väčšine prípadov sa stretávajú s odporom, závisťou a zlobou.Držím im palce, a to veľmi silno.Kiež by bolo Takých akých sú Tvarožkovci, Molnárovci, Zindrovci,Hracho a teraz aj Javorovci vŠintave viac. A takých,ktorí sú ako p.Adamčová a jej podobní menej. Nedajte sa odradiť, tí, ktorí svoju obec máte radi a chcete aby napredovala, aby sa opeknila, aby sa tu niečo budovalo, aby keď niekto povie názov našej dediny bolo to spojené s myšlienkou, že máme tu super kaviareň s dobrou kávou a pizzou, máme tu dobré pivo, máme tu krásne námestie s novou bytovkou, najlepšie svadby sa robia na Lodenici a najlepšie strechy robí ten ze Šintavy.Verím , že každý rozumný človek bude takýmto ľuďom fandiť.A tých ostatných nech zožerie závisť a zatrpknutosť. Pekný deň.

  44. Milosovi Sintava moze ruky nohy bozkavat. To co spravil on pre svoju obec, kde zije v podstate cely zivot, spravil malokto. Zamestanava prevazne domacich ludi, je aktivny v pomoci obci , skole a hocikomu kto pomoc potrebuje. Vypracoval sa sam a od nuly. A za jeho uspesnou firmou zostavaju vysledky v podobe kvalitnych stavieb a desiatok spokojnych zakaznikov a Sintavanov. Do obce v daka aj nim postavenej bytovke prisli novi obyvatelia prevazne mladi ludia a mlade rodiny s detmi.
    Je jedno ako sa obec vola , ale kto v nej zije a ako ma vedenie a obyvatelov a ako sa vsetci pricinia o jej rozvoj…
    Intrigi,zavist a zloba ku rozvoju urcite neprispeje.
    Pekny den vsetkym 😃🌞🌷

  45. každá minca má dve strany. nikomu netreba ruky a nohy bozkávať. zvolili sme starostku, tak by mala ukázať, že má na to, aby ňou aj bola.

  46. Kto pozorne sledoval zastupiteľstvo, musel postrehnúť, že zariadenie bolo v tú noc otvorené údajne čašníkom a pani má v podstate pravdu.

  47. občan, vaše , jasne, že to tam je pravidelne, treba dokázať.Inak ste obyčajný klamár, ako budem aj ja, keď napíšem, že ten hluk tam robíte vy. Pokiaľ to nedokážem, je to klamstvo.A takto sa robí zloba v dedine, niečo poviem, čo na tom,že to nie je pravda. Ak sa dokáže, že naozaj Javorovci nerešpektujú nočný kľud, majú otvorené aj po 22,00 a do rána tam sedia pri alkohole ludia, ktorí hulákajú na pol dediny, nech sú sankcionovaní.Ale pokiaľ to bude len neoverené tvrdenie takých, čo bývajú o 3 ulice ďalej a ani nevedia, že nejaká kaviareň existuje, je to bohapustá lož s cieľom ublížiť. Ale to je v Šintave viac ako bežné.

  48. Pre Marí
    Veď na tom zastupiteľstve sami priznali svoju chybu svojim konaním v nasledujúcich dňoch . To či bol niekto len pre fľaše s alkoholom nijako nepreukázali

  49. pre Anonym, reagovala som na informáciu od Občana, ktorý tvrdí, že sa to tam deje pravidelne…! Na zastupiteľstve bolo vysvetlené, že čašník šiel po fľašu alkoholu, dievča , ktoré ho čakalo v aute vytrubovalo..vedia aj jej meno, je to teda dokázateľné. Čiže ak chceme byť spravodliví,informácia, že sa to tam deje pravidelne je lživá, pokiaľ to diskutujúci nedokáže. A ak pubertiaci, ktorí v noci sedia v tom parku oproti domu p.Adamčovej na stoličkách patriacich ku kaviarni a robia ,sprepytujem, bordel a orgie, ako za to môžu byť zodpovední Javorovci??

  50. Dnes o polnoci budem trubit pred zbrojnicou a kto bude navine vy mudrlanti na koho budete útočiť na hasičov na zindera či na kaviaren.neni zákaz zhromažďovania nikde keď niekomu vadí hluk treba volať 158

  51. kto je bez viny nech prvý hodí kameňom to je sveta pravda takze každý sa opýtajte seba či je vo vašich domácnostiach vsetko podľa tak ako chcete aby bolo inde!

  52. Johan 27. mája 2020, 16:08 – zaujimava uvaha na dnesny vecer.

    Zabudol si na jednu dolezitu vec – kazdeho z nas, teda Teba, ineho obcana, ale rovnako aj mna, je uplne hovno do toho, co je vo domacnosti ineho obcana a je uplne nepodstatne, co je v domacnosti mojej.

    Zato je VECOU VEREJNOU, co sa deje pri sprave veci verejnych v obci, meste a state.
    Dokonca aj denny program, rokovania, stretnutia a telefonaty starostu ci primatora su vecou verejnou. Rovnako aj dlzka obednej pauzy zamestnancov, vyuzivanie sluzobnych aut, plytvanie elektrinou, teplom ci nadmerne opotrebovavanie zariadenia kancelarii alebo minanie papiera v kopirke ci atramentu v tlaciarni.

    Povedane zjednodusene, to, co chcem alebo tolerujem u seba doma nema NIC SPOLOCNE s tym, co chcem, alebo som ochotny tolerovat pri sprave veci verejnych.

    Pochopil?

  53. Kto pozorne sledoval zastupitelstvo musel pocut,ze p.Adamcova klame a zamotala sa sama do toho…Jedna vec je,ze chlapec isiel pre flasu a hned odisiel,ale tak tiez hovorila o minulom piatku ked bolo od 10 zavrete.Akonahle sa p.Javorova na ten piatok opytala p. Adamcova zacala utocit a koktat a bolo vidiet, ze klame.Lebo v ten den tam ani len pre tu flasu nikto neisiel!Tak kde je pravda? Su to ludia kt by vadilo vsetko…A to ze niekto sedi v parku a bude sa rozpravat aj o 3 rano to nikto neovplivni a neznamena to hned, ze porusuju nocny klud…P.Adamca jednoznacne povedal ze vsetko zavret… Zabudol ze sme uz neni v komunizme a je demokracia a o problemoch sa diskutuje!!

  54. P.Adamčová klamala a p.Adamča kázal o tom ako sa má kto chovat, spomínal orgie a prítomnych mladých ĺudí nazval čvargou.Zrejme už zabudol, že nežijeme v minulom tisícročí, ked ako hrdý komunista si mohol dovoliť všetko, zrejme aj rozhodovať o tom, koĺko bude v dedine krčiem. O morálke, ktorou sa oháňal by mal radšej pomlčat.Ĺudia,ktorí ho poznajú sa musia pousmiať.

  55. Ucta k starsim neznamena,ze oni si mozu dovolit obvinovat,klamat a nadavat ludom.V tom pripade ide ucta bokom.Lebo aj to aby si clovek niekoho vazil a mal uctu si musi zasluzit!!

  56. pre …. , prepáčte, ale vek neoprávňuje žiadneho človeka osočovať, klamať, zavádzať a chovať sa viac ako arogantne. Úctu a vážnosť si človek zaslúži len svojím chovaním. Nikto nie je viac ako ostatní.

  57. Tak sme sa pobavili. Sudruh A. si este nestihol vsimnut, ze je novy rezim a ze uz chodenie s kufrikom do blavy nikoho neohuri. A k slecne A. sa asi nema cenu ani vyjadrovat. Vadi vam kaviaren? Povedzte to priamo a nemusite sa strapnovat svojimi klamstvami. A este k majkovi.. Nesklamal, ako vacsinou.. Slovnik hulvata, článok hlupaka. Pardon.. Učili ma hovorit pravdu

  58. Váš názor vám nikto neberie, však po prehliadnuti videa so zasadnutia obecného zastupiteľstva mám dojem , že slušní občania sa musia obávať neanonymne a verejne vysloviť svoj názor …

  59. Vzdy ide o to, kto a na zaklade coho sa povazuje za slusneho a na zaklade akych kriterii povazuje ineho za neslusneho.

    Dovolim si svoj nazor:

    nezlyhala ani jedna strana sporu. Pani ma nazor, ze kaviaren nieco sposobuje. Vadi jej to a v plnej miere VYUZILA / VYKONALA POSTUP LOGICKY a teda konala tak, ako konat mala. Ohlasila starostku obce, aby konflikt riesila.

    Kaviaren sa neciti byt vinna a starostku informovala svojim pohladom.

    A starostka + statutarka obce, povedane inak predstavitelka SAMOSPRAVY ZLYHALA, lebo NEKONALA. Neriesila problem dostatocne ucinne a razantne (ako neriesi ine problemy) a nechala vec (problem) zit svojim zivotom.

    Nerieseny maly problem sa casom zpravidla stava problemom velkym.

    Problem nabopnal a stal sa neriesitelnym samotnymi stranami konfliktu.

    Starostka ani poslanec Kavon doveru jednej zo stran uz nemaju. Ani sa im necudujem, kedze 8 tyzdnov cakania a len sluby a sluby – to musi nasrat kazdeho…

    Samosprava ZLYHALA.

    Starostka sa trasucim hlasom snazi ustat zastupitelstvo, Kavon absolvuje kazdozastupitelsku chvilku propagandy a do zadku lezenia exstarostovi a obcania mozu cakat, alebo volat policajtov.

    Vychadzam z informacii, ktore odzneli na OZ.

    Do prdele, naco je vlastne samosprava? Nema obcan pocit, ze sa postupne straca poslanie samospravy a to sprava veci verejnych a riesenie problemov v obci?

    Ale to je len a len moj nazor…

  60. Pán Majko aj zdieľam Váš názor, ale v predchádzajúcom komentári poukazujem na nasledujúce udalosti po zverejnení podnetu a za slušného považujem každého bezuhonneho občana

  61. Vazena pani Adamcova. Zbytocne klopete na tieto dvere. Odtial je nemozne dockat sa niecoho,lebo nieste ani vy ani ja stredobodom jeho zaujmu. Preco to hovorim? Nuz oreto,lebo este v polovicke novembra 2019 som tohto pana poslanca poziadal o stretnutie. Jeho odpoved bola,ze do vianoc to nestihne. OK. Kazdy ma pred vianocami kopec starosti,akceptoval som s tym,ze po sviatkoch sa mozeme stretnut. Kedze sa do konca marca nic nedialo,tak som moju ziadost o stretnutie zrusil,pretoze uz bola bezpredmetna. Je sice pravda,ze nenapisal do ktorych vianoc je zaneprazdneny ale predpokladal som ze mal na mysli rok 2019. Je vsak zaujimave,ze na schodzach ma dost casu na bezpredmetne a jalove reci cim zbytocne zdrzuje riesenie inych,dolezitych problemov. Tak vam doporucujem neobracat sa so svojimi problemami na tohto poslanca. Je to zbytocne

  62. Myšlienka na dnes
    Slúžiť dokáže len človek s veľkým duchom, človek s malým duchom chce ovládnuť všetko a všetkých podľa seba…

  63. Anonym 31. mája 2020, 14:09 – pokial nebude v Sintave epidemia rozmerov presahujucich cislo ohrozujuce populaciu dediny, dovtedy minister zdravotnictva nemusi tusit, ze Sintava existuje.

    A s neschopnostou starostky Reznakovej a poslanca Kavona riesit problemy samospravy / obyvatelov, ktori ich k tomu vyzvali, ani minister zdravotnictva a ani minister ziadneho rezortu NEMA NIC SPOLOCNE.

    Neschopnost menovanych volenych zastupcov, si musia riesit obcania, ktori ich volili a pripadne aj ti, ktori nepatria medzi ich volicov.

    Preto samosprava…

  64. Ak chcete vedieť , kto má akého ducha, pozrite sa na jeho činnosť a podľa toho či slúži alebo bezducho vládne…

  65. Kavoň je poslanec presne taký,aký bol Holička starosta.Len kopa rečí aby sa zapáčil a skutky žiadne.Jediné čo vie je útočenie na Šimulčíka a Majka.Nech Šimulčík povie čo chce,Kavoň povie hneď opačne.Ako to tu niekto písal je to len populizmus.Ale ľudia sú stále múdrejší a nie sú náboženský fanatici.Preto už zistili že výsledky tu má Šimulčík a pár mysliacich ľudí okolo.A pani starostka rozmýšľa ako sa na pred ľuďmi nerozplače.Lebo ona to zvláda ešte horšie ako Holička.

  66. Myslim si, ze obcan uz osobnych vyjadreni a konania poslancov a starostky skutocne zistil, kto ma plne usta reci a komu ide len o nastavenie pravidiel, transparentnosti v obci a dodrziavanie zakonov.

    Jedna vec su reci a druha konkretne ciny. V pripade starostky fakty postupne vychadzaju na povrch a v pripade poslanca ich publikovali na OZ samotni obyvatelia obce a tu v diskusii aj pan Jurcaga.

    Aj uplne obycajny obcan moze byt klamany urcitu dobu. Ta doba sa ale prave modernymi technologiami krati a to, co bolo mozne este pred par rokmi, dnes uz neobstoji.

    Najblizsie bude akekolvek propagandisticke kecanie poslanca Kavona vyznievat komicky, kedze ludia uz presne vedia, ze ide len o sluby v e-mailoch, a reci na OZ.

    A nakoniec aj tak vyhra obycajny zdravy sedliacky rozum a ludia povedia dost
    bolo kecov, chceme opravene cesty, chodniky, ziadne zbytocne vydavky za pravnikov za primitivne osobne spory starostov s obcanmi, ziadne skody obcou pachane na obcanoch, ale JEDNANIE, DOHODY, KOMPROMISY a hlavne FUNGUJUCU TRANSPARENTNU SAMOSPRAVU.

    A po nastaveni pravidiel prestane mat zmysel akakolvek permanentna ucast medii na OZ a pod.

  67. Takze Kavon a starostka môžu za vsetko?vam sadla covid 19 na mozog?za vsetko môžu taký ľudia ako je adamcova a ten druhý starý ujo oni sú zlý ľudia zatrpknutý a hnevajú sa na cely svet

  68. Sintavan 31. mája 2020, 23:57 – budem sa snazit nebyt osobny, kedze sa pokusim verit tomu, ze ste beznym obcanom…

    COVID 19 s Kavonom, Reznakovou, myslim ze aj Vami a mnou urcite vo vztahu k vyjadreniam tykajucim sa spravy veci verejnych, nema nic spolocne.

    Ak by ste citali samotny clanok a nasledne diskusiu pozorne urcite by ste si vsimli, ze striktne rozlisujem fyzicke osoby a volenych zastupcov.

    Meno Kavon a Reznakova sa v prispevkoch objavuju preto, lebo su vo verejnych funkciach. Ak by sa starostka volala napr. Makova a populistom by namiesto Kavona bol napr. Novak, objavovali by sa v diskusii spomenute mena…

    Neriesime samotny konflikt, lebo sme pri nom neboli a nemame zaujem niektorej zo stran ublizit.

    Poukazujeme na NESCHOPNOST / NEOCHOTU volenych zastupcov riesit konflikt napriek tomu, ze o nom boli DLHODOBO INFORMOVANI.

    Konflikty medzi obcanmi, resp. susedmi tu boli, su a budu a netykaju sa len Vasej obce. Su proste vsade.

    Samosprava ma ale prostriedky, zmocnenie a mala by mat aj zaujem konflikty riesit este v case, kedy su riesitelne samospravou. Pri ich nerieseni a prerasteni do konfliktov velkych sa moze stat, ze budu musiet byt riesene policiou, sudmi a pod.

    Takze preto samosprava a jednoltivi VEREJNI CINITELIA zastavajuci funkcie a na nich OBCANMI PLATENI.

    Ak nieco este nechapete, kludne sa ozvite napr. telefonicky. Rad dovysvetlim tam, kde si myslim, ze to moze mat zmysel.

  69. Prosim Vas ake vysledky ma Simulcik. Co konkretne spravil pre ludi? aky prinos ma jeho paragrafovanie pre obycajnych ludi???
    Pardon ano dal spravit pomnik 🤮
    Rozhadal zastupitelstvo, co urcite pomoze obci. Teraz sa na nicom nedohodnu a tym padom bude hovno v Sintave spravene…😖

  70. Pre anonym 1. júna 2020, 11:24 – keby spravil len jednu jedinu vec a to VRATIL DO OBCE ZAKON.

    Je to pre obcanov malo? A to urobil podstatne viac.

    Kto urobil viac?

  71. Anonym 1. júna 2020, 13:46 – prvym predpokladom ucasti vo verejnej diskusii je vediet citat a zaroven chapat obsah napisaneho textu.

    Druhym predpokladom je schopnost obsah vyhodnotit a naformulovat zmysluplnu odpoved.

    A tretim je vediet pisat…

    Je to ako pri pouzivani toalety.

    Najskor sa musi chciet.
    Nasledne je potrebne stiahnut nohavice a vyspinenie sa nasleduje az potom.

    V podstate je mozne vynechanie niektoreho kroku, len pri nestiahnuti nohavic to fakt nedopadne dobre…

    Asi rovnako, ako vtedy, ked snazivy a premotivovany jedinec si text „do obce priniesol zakon“ zmyli s textom „on je zakon“.

    To slovicko zakon sa naozaj opakuje, no vzdy je pouzite v inom kontexte.

    A co je kontext sa pytajte tam, kde bola zanedbana Vasa skolska vyuka. 😉

  72. Učiteľka 2. júna 2020, 8:02 – pred niekolkymi rokmi, teda v case kedy ma este mrzeli obdobne prispevky a rozmyslal som, ako to je mozne, ze niekto je tak hlupy, by som to riesil vysvetlovanim.

    Dnes to beriem ako fakt. A tak tazim zo schopnosti prisposobenia komunikacie mentalnej urovne druhej strany.

    A zrazu ludia chapu… Som rad. Ale mozno (aspon v niektorych pripadoch) by ucitelia mohli na ziakov pritlacit – aspon to citanie. To sa im v zivote sem tam zide…

  73. Neviem ako by som spravnejsie vystihla spravanie a celkovy dojem na p. novinara, ako slovami neobjektivny hulvat.. Na drobné to rozmienat nebudem, Každý sudny vie, čo to znamena. Hlavne, aby sa nasiel a uvedomil si, ze u neho nejde ani strach, ani profesionalita, iba nesudne hlúposti. Nemate niekto volne miesto v praci s lopatou, aby sa mal xim zivit poctivejsie?

  74. Pre chápavých…….. novinár?Áno vie čo robí.Arobí to veľmi dobre.Keby to robil zle,tak by nikto nenapísal to čo si napísal ty.Ide,píše a nebojí sa vás.A tak sa bojíte vy.Asi máte dôvod.Pán Majko oslovili vás ohľadom tých nezákonných vecí?Dajte nám prosíme vedieť lebo jedného somára sme sa zbavili a nahradila ho slepica.Pán Majko držíme palce a je vidieť stúpajúca nervozita.Viete čo robíte a my chceme naozajstné zmeny.Nie ďalšiu arogantnú sukňu s trasúcim sa hlasom.

  75. Sila a lokálpatriotka ? Áno, ale lokárpatriotka len pre jej špinavé klebety a ohováranie občanov čo je jej hlavná záľuba. Aj teraz chce ľudí len rozoštvať proti sebe. Správne písali predo mnou že je to veľmi zlá a zakomplexovaná osoba, zabíja pohľadom. A viete ako sa volala Šintava za komunistov? ADAMČOVO ! A nikto to vtedy nahlas nevykrikoval ako teraz že hrachovište. Šikovných ľudí odstavme lebo im závidíme a všetko tu treba pozatvárať nech tu žijeme ako v stredoveku. Čarodejnice by tu boli.

  76. Pre odpoved : nemusí zbierať a šíriť každý to vie len aby nevyplávala aj iná spína ktorá sa vie o tom starom pánovi

  77. Každý to vie a odkiaľ? Ja napríklad neviem o ľuďoch v Šintave nič , ale zato pozorne sledujem , čo aj za mnou poskytnuté finančné prostriedky robia verejní činitelia v obci a ak hodnotím tak nie osobu , ale jej skutky, nie však zo súkromia. Je však potrebné, aby verejne činná osoba bola bezúhonná

  78. alina 2. júna 2020, 12:55 – nemam zaujem o banie sa a podobne veci.

    Pred obcanmi a verejnou mienkou MUSIA MAT voleni zastupcovia RESPEKT.

    Uloha SOL je prinasat informacie. A tu si plnime vo vztahu k samospravam uz prakticky 13 rokov a vo vztahu k Sintave 6 rokov.

    Dost casu nato, aby som aj ja osobne (a to nie som Sintavan) uz nejaky prehlad v dedine mal.

    Napriek tomu musim pripomenut, ze zapas o transparentnu samospravu a demokraciu musia zvadzat samotni OBCANIA. SOL moze byt napomocne…

  79. Už tam určite bude kľud, lebo to budú snímať kamery na podnet poslanca , lebo to asi doteraz nesnímali. Na webe obce sa nedozvieme, čo tie kamery doteraz snímali.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img