ISSN 1337-8481

piatok, 3. mája, 2024

Slovenská pošta a.s. ďakuje zákazníkom za trpezlivé dodržiavanie ochranných opatrení

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Po vypuknutí pandemickej krízy Slovenská pošta iniciatívne pre ochranu zdravia obyvateľov Slovenskej republiky okamžite prijala a zaviedla preventívne ochranné opatrenia.

Aj pošta v Seredi sa musela prispôsobiť novej situácii. Zákazníci vnímajú najmä dlhé rady pred budovou alebo pobočkou pošty. Všetky opatrenia sú ale ako zamestnanci tak zákazníci povinní dodržiavať. Opatrenia boli Slovesnkej pošte buď nariadené (Hlavný hygienik SR, Ústredným krízovým štábom SR), alebo o nich rozhodol poštový regulátor (Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb SR.

➡️ obmedzený počet zákazníkov v priestoroch pobočiek – platí, že na pošte môže byť maximálne 1 zákazník na 25 m2

➡️ zákazníci stojaci vonku pred pobočkou musia dodržiavať 2-metrový vzájomný odstup

➡️ 2-metrový odstup však platí aj pre našich zamestnancov, v niektorých prípadoch pôšt sme boli kvôli tomuto opatreniu nútení zatvoriť niektoré priehradky – pošty preto vybavia menej zákazníkov za rovnaký čas

➡️ 2. a 3. týždeň v mesiaci evidujeme vyššiu návštevnosť našich pobočiek cca o 30 %, čo je spôsobené hlavne platbami šekov, SIPO, výplatou sociálnych dávok a dôchodkov

➡️ máme významne menší počet zamestnancov – poštové služby pre občanov a štát naďalej musíme zabezpečovať, no oproti štandardnej prevádzke máme momentálne o 1400 zamestnancov menej – zo zamestnancov čerpajúcich PN alebo OČR je viac ako 80 % priehradkových zamestnancov a doručovateľov

➡️ ďalšími faktormi, o ktorých rozhodol poštový regulátor, sú obmedzený spôsob doručovania doporučených zásielok a skrátené otváracie hodiny – tie sa však snažíme podľa okolností individuálne predlžovať

Slovenská pošta a.s. ďakuje všetkým zákazníkom za trpezlivé dodržiavanie ochranných opatrení. Peter Helexa generálny riaditeľ Slovenskej pošty uviedol: „K dnešnému dňu neevidujeme informáciu o šírení nákazy v prevádzkach pošty a žiadnemu zo zamestnancov nebolo diagnostikované ochorenie COVID-19.Pri súčasných možnostiach ochrany (rúško, rukavice, dezinfekcia)takmer 5000 doručovateľov sa nám javí, že riziko nákazy môže byť vyššie v nekontrolovanom externom prostredí. Našim cieľom nie je trápiť adresátov návštevou pošty, toto prostredie však dokážeme účinnejšie pred možnosťou rizika šírenia nákazy zabezpečiť. Ďakujeme všetkým odosielateľom a adresátom za trpezlivé rešpektovanie prijatých opatrení, pretože tým chránia nielen seba, ale aj svojich blízkych.“

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img