ISSN 1337-8481

štvrtok, 2. mája, 2024

Slovenská vláda dnes oficiálne schválila humanitárnu pomoc Taliansku

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Aj Slovensko pomôže Taliansku.

Ďakujem kolegom z vlády, že dnes podporili môj návrh, aby sme pomohli Taliansku. Rovnako ďakujem našim občanom, ktorí preukazujú tak príkladnú disciplínu doma a zároveň som si istý, že nám nie je ľahostajný osud tých, ktorí dnes prežívajú smútok a veľkú traumu. V Taliansku je k dnešnému dňu viac ako 20 tisíc obetí. Život im nevrátime ale takto skúšaným krajinám aspoň trochu pomôže pocit, že v tomto žiali nie sú sami. Samozrejme, že pomoc bude urobená tak, aby neovplyvnila naše domáce kapacity a možnosti. Je to ale aj pre našu mladú krajinu moment keď môžme takto vypovedať akú máme empatiu pre núdznych.
ĎAKUJEM 🤝

LA SLOVACHIA È PRONTA AD AIUTARE.

Ivan Korčok

zdroj: Slovenské veľvyslanectvo v Taliansku / Ambasciata slovacca in Italia, Fb

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Skvelé , je radosť čítat , že sme solidárny . Takéto správy treba dávať ,a hlavne čítať . Ďakujem a prajem všetkým príjemný večer

  2. ozaj skvele,mi tu nemame ani ruska,v bojniciach musia nosit plynove masky z 84teho, ubytovacie karantenne kapacity pre priselcov nula.chybaju lekari,sestricky,ale mi ideme velkodusne pomahat aby sme sa buchali do hrude,aki sme svetovi.supeeer.

  3. Náhradu umelej pľúcnej ventilácie doktorandov Samuela a Daniela Furkovcov z Katedry fyzikálnej a teoretickej chémie Prírodovedeckej fakulty UK čaká v nedeľu 24-hodinová skúška, po ktorej by mali prístroj začať naplno vyrábať.

    „Zariadenie bude v nedeľu 24 hodín pripojené na simulátor na lekárskej fakulte a následne bude priebeh testovania vyhodnocovať anestéziológ. Ak prístroj prejde skúškou, chceli by sme s výrobou začať už v pondelok a rovno spraviť 15 až 20 kusov, ktoré vieme skonštruovať v priebehu jedného dňa, aby sme s prístrojmi mohli ísť čím skôr do zahraničia,“ povedal asistent na anestéziológii Dalibor Gallik z Lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave, ktorý spolu s primárom oddelenia ambulantnej chemoterapie Patrikom Palackom a bratmi Furkovcami participoval na zostrojení prístroja.

    Autori náhrady umelej pľúcnej ventilácie.
    Autori náhrady umelej pľúcnej ventilácie. Autor: uniba.sk
    Štyria konštruktéri už v tejto chvíli aktívne rokujú s Talianskom. „Rozprávame sa so zástupcom Slovákov žijúcich v postihnutej oblasti Talianska Michalom Gécim. Ten rieši distribúciu do talianskych nemocníc priamo s primátorom najpostihnutejšieho talianskeho mesta Bergamo a tamojším honorárnym konzulom,“ priblížil Gallik. „Pozžiadali nás o dodanie prístroja aj zo Spanielska a USA. Pri jeho použzití vsak chceme byť prítomní priamo na mieste tak, aby sme bezprostredne dokázali dať spätnú väzbu konštruktérom na Slovensku, ktorí budú schopní zapracovať požiadavky na prípadné technické zlepšenie a následne dodávať prístroje už modifikované na základe našich vlastných klinických skúseností. S týmto cieľom teraz zostavujeme skupinu lekárov a študentov medicíny pripravených vycestovať do zahraničia. Pri realizácii projektu, ktorý vnímame ako projekt národný, budeme potrebovať nielen súhlas, ale aj oficiálnu podporu vlády Slovenskej republiky,“ uviedol Palacka.

  4. Vieš ako sa hovorí , dnes ja tebe , zajtra ti mne . Naozaj sme nie na tom , až tak , zle , v tejto chvíli , aby sme pomohli , aj svojou troškou. To , že že teraz sme na tom relatívne dobre neznamená , že to tak aj zostane. Tak budme solidárny , a nie závistlivý . Prvý boli Češi , aj ostatné krajiny.

  5. Obyvateľ, EU vyčlenila vyše 15 miliard Eur…čo od nej očakávaš? Ludia sa roky sťažujú, že sa stará do vecí do ktorých by sa nemala a teraz naopak všetci čakajú že vylieči koronavirus…keď zaspala a nevie si s tým poradit ani WHO, tak čo očakávaš od EU?…ale aspon sa tu ukazuje že naozaj dokážeme byť solidárny a pomocť…Nemci a Češi Francúzom, my a ostatní Talianom atď a o to predsa ide, ak štáty dobrovolne pomáhajú a nie ak mu to nanúti nejaká únia…nikdy nevieme, kedy budeme potrebovať pomoc my..

  6. Slovensko sa v rebríčku organizácie Deep Knowledge Group (DKG), kde bolo začiatkom mesiaca zaradené medzi najbezpečnejšie krajiny sveta v súčasnej koronakríze, prepadlo z 3. na 38. miesto. K tak veľkému prepadu v rebríčku prišlo v priebeho 21 dní po tom, ako sa ujala nová vláda kormidla!
    A niekde som tu pred pár dňami čítal, ako to robí vláda SR dobre!
    Na druhej strane súhlasím s pomocou (ak je to len trochu možné).

  7. Pán Ratafak,a ja som videl to isté a s.i.n. A dal to do časového rámu.Teraz mi povedzte,čo je na Tom demagogické,pri všetkej úcte.

  8. Vážne to treba vysvetlovať? Nie je vám jasné že opatrenia majú výsledky po niekolkých týždnoch? Viete prečo Česko odstupňovalo uvoľnovanie do 2 mesiacov? – pomožem vám – aby to mohli priebežne vyhodnocovať.
    Na začiatku marca sme mali denne pár desiatok testovaní a prvý nakazený sa objavil 6.3. a 11.3. sme stále nemali otestovaných ani 1000 ludí a celkom 10 nakazených – toto nás vynieslo v rebríčku do TOP krajín, málo nakazených žiadne umrtia…ak by sme netestovali vobec tak sme mohli byt prvý…a to by bol panečku úspech….a teraz si daj čísla do kontextu toho prečo sme asi klesli: nápoveda od 1.3. do 21.3. sme mali cez 3000 testov…za dalšie 3 týdne sa to dvihlo na cca 30 000 testov – vidíš ten rozdiel….možno by si mi ale mohol pomoct ty a povedať jaké konkrétne kroky nás stáli to miesto medzi TOP krajinami? Čo presne spravila táto vláda zle?…a skús si odpovedať aj na dalších pár otázok…zdravotníctvo už stihla zruinovať táto vláda alebo predošlá? hmotné rezervy vydrancovala táto vláda alebo tá predošlá? a možno najpodstatnejšia otázka: ak ti pred od polovice februar do 21.3. príde do krajiny tisíce ľudí z Talianska a celého sveta, nie všetci sú v karanténe a testuješ minimum a následne sa pri masívnejšom testovaní po 21.3. ukáže že je dost z ních nakazených, tak za to može Matovičová vláda?…keď vám stačí naozaj tak málo, testovať pár ludí denne, ukázalo by sa pár nakazených a mohli sme byť najlepší…takto sa pracuje s davom..

  9. Ratafak,dal to do časového rámca,nebuďte takí haklivi pre pána boha,to už budeme teraz pestovať „kult osobnosti,alebo čo.Nikto predsa nikomu nič nevyčítal.Okrem toho podľa počtu testovaných? Slovensko je na Tom celkom dobre,podľa mňa je dôležité,že zomrelo relatívne málo ľudí.Upokoj sa a nechájľudí mať aj svoj názor na

  10. Názor mu neberiem, len som mu dal do časového rámca pár čísel, rovnako ako on..nebuďte taký haklivy…tiež mám právo na svoj nazor a navyše sa ma na to Halo sám spýtal, treba pozorne čítať text, bolo to konkrétne v jeho vete:“Teraz mi povedzte, čo je na tom demagogicke…“…súhlasím ze sme na tom dobre, o tom tu predsa píšem

  11. Aku %-tualnu uspesnost potvrdenia corona virusov maju tie testy? Robia sa opakovane. Kolko je ich cena? Kto ich vyraba a cez koho ide nakup? Dalej ani nebudem pokračovať lebo je to katastrofa a zas len biznis pre… Od zaciatku zle. Aka domaca karantena? Co to je kurva. Jeden nakazený dodrbe cele okolie. Od zaciatku mala nastupit kontrolovana karantena v zariadeniach statu a povinne pre kazdeho navratilca a doporuceneho od lekarov. Nedostatok ubytovania v statnom zariadení? Slovensko je plne penzionov a hotelov. Neboli by zatvorene a v upadku ale statom platene a obsadene. V konecnom dosledku by stat mal zabezbecenu kontrolu a realnu izolaciu nakazeneho obyvatelstva a v konecnom dosledku by to bolo uspornejsie a podstatne bezpečnejšie opatrenie ako tento skusobny a nastávajúci kolaps.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img