ISSN 1337-8481

nedeľa, 5. mája, 2024

Nezodpovední Slováci a ich prehrešky – Opatrenia v súvislosti s mimoriadnou situáciou

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|  Od 07.00 hod dňa 13.3.2020 doposiaľ bolo príslušníkmi Policajného zboru realizovaných viac ako 250 prípadov:

v jednom prípade (KRPZ BB) je začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu podľa §§ 163 TZ šírenie nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby

v jednom prípade realizovaný priestupok proti občianskemu spolunažívaniu podľa §§ 49 Zákona o priestupkoch (KRPZ NR) zneužitie linky 155,  konáme ex offo,  skúmame podozrenie z trestného činu,

149 prípadov podľa zákona o ochrane zdravia (porušenie lekárom stanovenej karantény) bolo odstúpených na miestne príslušný RÚVZ

101 prípadov podľa zákona o ochrane zdravia (napriek zákazu otvorená prevádzka reštauračného zariadenia, baru a pod.) bolo odstúpených na RÚVZ, ktorý je oprávnený ich prejednať a sankcionovať

K trestnej zodpovednosti páchateľa za trestný čin šírenia poplašnej správy podľa §361 ods. 1 Trestného zákona je však potrebné zohľadniť aj priťažujúcu okolnosť podľa §37 písm. d) Trestného zákona, spáchanie trestného činu za živelnej pohromy alebo inej mimoriadnej udalosti vážne ohrozujúcej život alebo zdravie ľudí, iné základné práva a slobody, ústavné zriadenie, majetok, verejný poriadok alebo mravnosť. Toto má vplyv na výmeru trestnej sadzby.

 

Táto priťažujúca okolnosť sa vzťahuje na každého páchateľa, akéhokoľvek trestného činu, ktorého sa dopustil od 12.03.2020 od 06:00 hod., kedy bola Uznesením vlády SR č. 111/2020 vyhlásená mimoriadna situácia.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img