ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Prvé zápasy družstiev BK Lokomotíva Sereď v roku 2020

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sobota 4.1.2020

Novoročný basketbalový turnaj mladších minižiačok

4.1 mladšie minižiačky vycestovali na turnaj do BB. Aj keď sme vstávali veľmi skoro tak sme sa pred zápasmi pripravovali zodpovednej. Prvý zápas sme hrali proti Ružomberku ďalší proti Bystrici Red, Bystrici White a posledný proti Starej Turej. Dievčatá si zápasy užívali aj keď najviac nás potrápil súper zo Starej Turej. Skončili sme na 2 mieste. Dievčatá ma potešili svojou bojovnosťou a spoluprácou na ihrisku. Musíme ešte popracovať na obrane Ďakujem rodičom za podporu a vytváranie príjemnej atmosféry.

Trénerka: Stanislava Henčeková

10.1.2020 (piatok)

Žiaci U14 – II. Turnaj celoslovenskej ligy A

BK Lokomotíva Sereď – RIM Basket Košice 50:58 (18:11, 28:27, 42:40)

Česár 18 (TH 10/4), Mizera 15 (4/1), Vranovič 8 (6/4), Truong Q. 3 (2/1), Balogh 2, Majerník 2 (4/0), Sárkány 2, Boros, Pasternák, Štefanek, Godály, Gavora, Kiss, Truong H; Kalinayi. Trestné hody družstvo 26/10.

11.1.2020 (sobota)

Žiaci U14 – II. Turnaj celoslovenskej ligy A

BK Lokomotíva Sereď – MBA Prievidza 40:50

Vranovič 13 (TH 2/0), Mizera 8, Gavora 7 (6/5), Česár 6 (4/2), Sárkány 5 (4/3), Truong Q. 2, Majerník 2, Boros, Štefanek, Godály, Kiss, Balogh, Truong H. Trestné hody družstvo 16/10.

MŠK BK Žiar nad Hronom – BK Lokomotíva Sereď 55:43

Vranovič 16 (TH 1/0), Mizera 12, Česár 9 (6/3), Boros 2, Majerník 2, Balogh 1 (2/1), Kiss 1 (1/1), Štefanek, Godály, Gavora (2/0), Truong Q; Sárkány, Truong H. Trestné hody družstvo 11/5.

Na prvé zápasy sme v tomto kalendárnom roku vycestovali na 2. turnaj v poradí celoslovenskej nadstavbovej súťaže žiakov do Žiaru nad Hronom. V zápasoch sme sa chceli prezentovať zlepšenými obrannými činnosťami, rýchlym protiútokom a kolektívnou hrou na oboch koncoch ihriska. Akonáhle sme boli schopní mať takýto prejav, dokázali sme trápiť aj ašpirantov na tohtoročný titul ako Žiar nad Hronom alebo Prievidzu. V zápasoch sme predviedli aj niekoľko oku lahodiacich kombinácii, ktoré všetci odmieňali potleskom. Nanešťastie toto nám v zápase vydržalo len v niektorých úsekoch a súperi sa hneď chopili príležitostí a trestali každé naše zlé rozhodnutie. Čo sa týka bojovnosti a agresivity je tu pre nás veľký priestor na zlepšenie. Jednoznačne ale môžeme povedať, že naše družstvo preukázalo veľký progres od zápasu k zápasu a je pre nás veľkou motiváciou a výhodou hrať proti takýmto družstvám. Ak chceme niekedy trápiť tie najlepšie družstvá, musíme s nimi odohrať čo najviac zápasov. Takéto zápasy sú pre nás tou najcennejšou skúsenosťou. Za predvedené výkony, prínos energie pre družstvo a bojovnosť na oboch koncoch ihriska si určite pochvalu zaslúži zlepšujúci sa Mizera. Bodovo nás na striedačku ťahali Vranovič s Česárom, v obrane neúnavní a pracujúci Gavora, Turong Hai Duc a Majerník. Svoje možnosti naznačil nechybujúci Štefanek a stále o 2 roky mladší Kiss. Po vážnych zdravotných problémoch začína do zápasov zasahovať Sárkány.

Tréner: Martin Bosý

Mladšie minižiačky

BKM Junior UKF Nitra – BK Lokomotiva Sereď 59:18

V sobotu 11.1 vycestovali mladšie mini do neďalekej Nitry. Zápas sme začali veľmi zle. Dievčatá vôbec nerešpektovali pokyny a podľa toho aj vyzerala hral. Nevedeli sme brániť a ani vniknúť a vystreliť na kôš. Super nás predčil vo všetkých činnostiach. Zápas sme prehrali.
Trénerka: Stanislava Henčeková

1.liga Starší žiaci

BK Lokomotíva Sereď – ŠBK Handlová 97:75 (22:18, 47:32, 72:47)

Šimko 29 (TH 10/8, 1 trojka), Rumpík 29 (2/2, 3 trojky), Broškovič 13 (4/3, 2 trojky), Aboudi 7 (2/2, 1 trojka), Barina 6 (2 trojky), Bachorík (2/0, 1 trojka), Zguriš 3 (2/1), Melicher 2, Jozek 2, Andrášik 1 (4/1).
Trestné hody družstvo 26/17, 10 trojok.

Prvý hrací víkend v novom roku sme doma privítali rivalov z hornej Nitry. V sobotu sme nastúpili proti Handlovej. Prvý polčas sa niesol vo vyrovnanom duchu. Neboli sme dostatočne agresívni aby sme súperovi unikli výraznejším bodovým rozdielom. To sa podarilo až v tretej štvrtine, keď vďaka koncentrovanej a vysunutej obrane sme získali niekoľko lôpt a zakončovali rýchlim protiútokom na druhej strane. Z pohľadu útoku sme odohrali výborný zápas no musíme popracovať na obrane 1 na 1 a základných obranných herných činnostiach.

Mladšie žiačky

ŠBK Šamorín – BK Lokomotíva Sereď 81:34 (42:17)
ŠBK Šamorín – BK Lokomotíva Sereď 82:36 (39:19)

Dievčatá zo Šamorína vyhrali vysoko a zaslúžene, ale naši hráčky im nedarovali ani bod zadarmo. Bojovali oba zápasy aj za nepriaznivého stavu, každá hráčka zahrala minimálne svoj štandard. Hrali sme celoplošný basketbal. Problémy sme mali v hre smerom do hĺbky, s výškou súpera a hlavne v doskakovaní a bohužiaľ niekedy aj v základoch basketbalu. Rozhodne sme však zanechali dobrý dojem.
Tréner: Miloš Procházka

Nedeľa 12.1.2020

1.liga Starší žiaci

BK Lokomotíva Sereď – MBA Prievidza 57:67 (13:27, 23:41, 44:53)

Rumpík 20 (TH 2/1, 1 trojka), Šimko 17 (1/1), Broškovič 12 (2/1, 1 trojka), Aboudi 2, Barina 2, Bachorík 2, Náhlik 2 (2/2)
Trestné hody družstvo 7/5, 2 trojky.

V nedeľu sme s Prievidzou opäť zaspali úvod stretnutia a čakali s čím príde súper. Nedôsledný prístup zapríčinil, že súper premenil každú strelu z pod koša, hneď z úvodu zápasu bez výraznejšieho odporu našich hráčov. Koncom druhej štvrtiny sme konečne začali pracovať, no manko už bolo príliš vysoké a aj za veľkého tlaku v druhom polčase sme už nemali sily skóre otočiť. Vďaka hrozivo nízkemu percentu streľby a nedôslednej obrane si pripisujeme tretiu prehru. Verím, že sa z toho slabého úvodu poučíme a ďalšie zápasy začneme pracovať od prvej sekundy.

Tréner: Patrik Sarna


Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img