ISSN 1337-8481

piatok, 3. mája, 2024

AKTUÁLNE: Vyzerá to tak, že predsa len právo a spravodlivosť sa začínajú vracať na Slovensko

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Špeciálna prokuratúra po roku  informovala o vyšetrovaní prípadu vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky.

Komunikácia s mobilu Mariána Kočnera mala vyť získaná zákonným spôsobom.

Prokurátor sa mimo iné vyjadril: „Predstavitelia štátnych orgánov na rôznych úrovniach komunikovali s Marianom K.,“ a zároveň z toho vyplynulo,  že podľa zistení viacerí predstavitelia štátnych orgánov sa mali dopustiť trestných činov. Prokurátor povedal: „Ide o obsah, nie to, že s nim komunikovali,“.

Ďalej zo strany prokurátora padla výzva „Vyzývam tieto osoby, aby prišli túto komunikáciu vysvetliť osobne sami ešte v tomto štádiu,“  adresovaná predstaviteľom tých štátnych orgánov, ktorí komunikovali s obvineným Marianom Kočnerom. Vysokopostavených štátnych  úradníkov a predstaviteľov  štátnych orgánov zatiaľ „z taktických dôvodov nevypočuli.“ No v niektorých prípadoch už bolo začaté trestné stíhanie.

Vyzerá to tak, že predsa len právo a spravodlivosť sa začínajú vracať na Slovensko. Je nevyhnutné pripomenúť, že nie samé od seba. Bez mimoriadne aktívnej a náročnej práce novinárov by príslušné orgány dosť pravdepodobne nekonali, ak by konali, tak nie takto razantne a dosť určite nie proti vplyvným ľuďom a politikom.

Svoju úlohu nepochybne zohráva aj tlak verejnosti a fakt, že stále sa ako v policajnom zbore, tak na prokuratúre ako aj v justícii nachádzajú slušní, čestní a spravodliví policajti, prokurátori a sudcovia. A práve táto kombinácia dáva našim deťom aspoň akú takú záruku, že v krajine sa oplatí žiť.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img