ISSN 1337-8481

nedeľa, 28. apríla, 2024

Politici za 30 rokov od Nežnej revolúcie Slovensko dostali na morálne a právne dno

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Pred niečo viac ako rokom nájomný vrah brutálne zavraždil mladého novinára a jeho priateľku. Konal tak na objednávku ľudí, ktrým takéto zverstvo umožnilo neskutočné bohatstvo (dosť pravdepodobne pochádzajúce z verejných finančných zdrojov), neskutočná arogancia, pocit ,že  vo svojom postavení môžu úplne všetko  a – to je najdôležitejšie – majú tomu prakticky  neobmedzenú moc a neobmedzené krytie štátnych orgánov.

Brutálna vražda dvoch mladých ľudí otvorila väčeine ľudí oči a umožnila im vidieť, do akého morálneho a právneho suterénu „politici“ dostali krajinu, či minimálne tomuto stavu nezabránili.

Stovky ticíc ľudí boli v uliciach, na základe čoho odstúpil vtedajčí predseda vlády SR Robert Fico, minister Vnútra SR Robert Kaliňák a neskôr aj prezident PZ Tibor Gašpar.

Novinári sa spojili a prakticky každý týždeň svojim úsilím a vytrvalou prácou odhalili kauzu, ktorá aj jednotlivo by v civilizovanej spoločnosti položila vládu a zodpovedných politikov by poslala za mreže. Teda v prípade, že by im, pud sebazáchovy nezavelil včas opustiť krajinu, ktorú perverzne znásilnili a ukradli ľuďom dennodenne tvrdo makajúcim na ich rozmary.

Protesty poľavili a ľudia pri moci pochopili, že Slovák je naozaj tvor nad mieru trpezlivý a ochotný skláňať ubolený chrbát snáď donekonečna.

Prokurátor úradu špeciálnej prokuratúry  Vasiľ Špirko musel v záujme sebaobrany verejne vystúpiť a pred kamerami médií povedať pamätnú vetu: „Môžete vymeniť vyšetrovateľa,  zdiskreditovať prokurátora, ale nemôžete zničiť jedno – zničiť pravdu. Pravda je len jedna.“

Vďaka zbytku čestných, slušných a neskorumpovaných policajtov a prokurátorov a samozrejme za podpory médií pravda zatiaľ zničená skutočne nebola. Síce cesta pravdy, práva a spravodlivosti je dlhá  a náročná, no pomaly sú odhalované špinavosti na najvyšších miestach vrátane prepojení na kriminálne podsvetie a to na všetkých úrovniach riadenia spoločnosti. A to je dobre.

Posledné udalosti a uniknuté komunikácie ľudí zapletených / obvinených z prípravy vraždy a dokonca vrážd prokurátora potvrdili, že  korupcia a zločin si podával ruky s ľuďmi na najvyšších miestach. Ich priamu zodpovednosť  za nezákonné skutky musí posúdiť súd.

Zodpovednosť priamu či nepriamu za právny a morálny úpadok spoločnosti ale zostáva na posúdenie samotným občanom.

Je čas, aby si ľudia uvedomili, že krajina prekročila pomyslenú čiaru pred ktorou je je spoločnosť hodná definície  demokratická a civilizovaná a za ňou bezprávie a anarchia.

Je čas hrdo sa postaviť a zmrdom v politike nahlas povedať – odídte. Odídte, pokiaľ odísť ešte môžete ako tak so cťou. Odídete určite, otázka je, ako. Pripájam sa k ľuďom veriacim, že mnohí z nich odídu v putách za svojim kamarátom, s ktorým sa tak radi stretali a verejne ukazovali na recepciách, večierkoch a bez hanby s ním debatovali nielen o špinavých obchodoch a zneužívaní moci, ale dokonca sa bavili aj na násilnej smrti dvoch mladých ľudí.

Je najvyšší čas. Ďalej takto ísť nemožno…

Video k článku:

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img