ISSN 1337-8481

utorok, 30. apríla, 2024

Vláda dnes rozhodla: Čaká nás druhé celoplošné testovanie „skríning“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dnes na mimoriadnom rokovaní rozhodla vláda o druhom celoplošnom testovaní, ktoré nazvali „skríningom“ v kombinácii aj s lockdownom. Rozhodnutie podporili všetci, okrem ministerky Veroniky Remišovej.

Remišová vystúpila pred rokovaním vlády s tým že strana Za ľudí nepodporí plošné testovanie na celom Slovensku so slovami : „Testujme tam, kde to má zmysel“.

Testovanie sa začne už zajtra 18. januára a potrvá do 26. januára.

K dispozícii budú na testovanie mobilné odberové miesta, ktoré fungovali doteraz, ostatné odberové miesta zabezpečia samosprávy, ktoré dostanú podporu, aby mohli zväčšovať kapacity.

Od 27. januára sa budete musieť pri ceste do práce preukázať negatívnym antigénovým alebo PCR testom, rovnako to bude platiť aj na vychádzky do prírody, ale len pre ľudí od 15 do 65 rokov.

Zákaz vychádzania sa predlžuje do 7. februára.

Celý tento plán nazvala vláda „Zachráňme spolu životy“, ktorý pozostáva zo siedmich bodov prečo potrebujeme celoplošné testovanie:

 

Minister zdravotníctva Marek Krajči oznámi 29. januára, aká je na Slovensku po testovaní situácia. Podľa toho sa Slovensko rozdelí na 37 horších a 36 lepších okresov. V horších okresoch sa celoplošné testovanie zopakuje, a ľudia tu žijúci sa budú musieť preukázať novým testom, aby získali výnimku zo zákazu vychádzania.

Marek Krajčí pripúšťa, že situácia by sa mohla zlepšiť aj od 1. februára a vtedy by sa mohol covid automat dostať do bordovej fázy. Ak by to tak bolo, otvárať by sa mohli aj niektoré ročníky škôl.

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ak je na Slovensku epidémia tak to musia riadit odborníci a nie diletant plagiator z Trnavy. Boh ochraňuj svet a každého dobrého človeka od takich politikov ako je Matovič.

  2. Priradí sa Matovič k krajne pravicovým neschopným klaunom ako boli Salvini, Strache, Baudet? Hlavný rabín Tel Avivu Lau má koronavirus, nepomohly mu ani obe očkovacie dávky!

  3. Čert bol dlžný ľuďom stranu OLaNo aj s vodcom z TT.
    Ako je možné že vládne človek ktorý priekazne má modrú knižku a podľa odborníkov ten človek nie je duševne v poriadku ?

  4. Už nech sú predčasné voľby a celé Olajno na čele s degešom, ťahá do péčka. Doma je asi pod papuču, tak si musí ego odbavovať na národe. Voliči olajnoví, to ste mali hlavy v riti strčené, či čo, keď ste nám hentoho vola zavesili na krk? Čo vás na ňom ohúrilo? Jeho pridrbané videá z Francie a Cypra? Matovič je pre Slovensko asi taká výhra, aká bola revolúcia v 89tom. Z ho..a do ešte väčšieho. Ale ovce sa radujú.

  5. Keď sa rozhýbe náš primátor ako iní primátori, tak otvoria aj iné miesta. Ono sa dá totižto na tom zarobiť, preto sa normálne mestá do toho hrnú. Ale asi to nevynesie toľko ako „prenájmy pozemkov“. A ty Vlado si to tým 89tym zabil, už si sa prezradil. Ovca si ty a to teda poriadne stará komunistická zdochlina. Odsťahuj sa do KĽDR za tvojimi kamarátmi, tam ti bude najlepšie. Aj tam budú čochvíľa voľby, môžeš sa realizovať.

  6. pre Anonym 18. januára 2021, 7:22
    KĽDR? Rád by som videl krajinu ako takú. Prečo nie. Ale voľby si vychutnám u nás, najmä olajnovský debakel a následnú plačovku hlavného testovača 🙂

  7. Jozef,Ty čo stále zavádzas,veď Vám to stále vedci a odborníci hovoria, čo sa má a nemá robiť veď ich nazýva hlupakmi,veď už mál Sulikov plán,toho poslal do mongolska,veď sa celé leto a jeseň nič rozumného nerobilo,veď aj teraz ani polovica vlády,ani odborníci s tým stále nesúhlasia,tak čo to tam teraz presadzuje.Je to len jeho ego,babractvo,veď ten človek by potreboval pomoc,a nie aby riadil štát a rozhodoval o osudy ľudí.A to majú teraz ľudia žrať?To je všetko o DOVERE.A tu ľudia stratili,a nerešpektujú tie jeho rozhodnutia.,

  8. Pre jozef.Aku ma logiku ze nemozes ist nikde do obchodu ale do kauflandu kde sa pretoci denne 3000ludi mozes?Ako v knihkupectve alebo v stavebninach je korona ale v kaufe nie?Tieto opatrenia nemaju hlavu patu…

  9. jozef,tak skusim ti to nejakou lahkou formou vysvetlit.ak zistim,ze to co robim nedosahuje dobre vysledky a skor naopak,ide to k horsiemu,skusim sa nad sebou zamysliet a postupnou analyzou mi bude vychadzat,povodny plan zmenit,ale uz za pomoci fundovanych odbornikov.ak nepomoze ani tato nova uprava, zacnem uvazovat ci nie som(vlada-matovic) mozgovo slabsie vyvinuty.
    ak mi to (matovicovi)uz vycitaju aj lekarske kapacity,herci(a.hajdu,habera.)a hlavne vela volicov olano,tak si priznam,ze som debilny ko..t a zacnem sa pozerat ako to robia vyspelejsie staty svajciarsko,rakusko,svedsko,norsko..atd.
    takze tak jozef by som postupoval ak by som zistil,ze som ta najsprostejsia ouca v state.

  10. asi , ze obmedzit stretavanie vacsej skupiny ludi na miestach kde to nie je zivotne potrebne? Potraviny potrebujes k zivotu, bez knihy sa zatial obides. To ze ten kaufland nedokaze ustrazit davy ludi nie je vina vlady.

  11. Vládne Gestapo….

    A Jozef má strach, preto to si mysli ze je zodpovedny. Kde bol Jozef pred 2 rokmi? Nebol zodpovedny a nebol odbornik, Nebudte ako Jozef. Jozef buď zodpovedny a staraj sa o svoje zdravie….

  12. Ešte treba lepšie vysvetliť tie výnimky pre dôchodcov, aby sa nestalo, že nedostane sa k dôchodku, lebo nemôže ísť na poštu, alebo do banky. Tiež , že nebude môcť urobiť platby na pošte napríklad faktúry…

  13. V čase kedy denne zomierajú stovky ľudí, kedy sa denne nakazia tisícky občanov, v čase keď sú zo strany štátu prijaté najprísnejšie opatrenia k zabráneniu šírenia nákazy, keď seniori celé mesiace nevychádzajú z bytov a domov v tomto dementnom meste Sereď sa Naša domová správa rozhodne vymieňať v jednotlivých bytoch na ul. Garbiarskej vodomery. Sme skutočne tak primitívne sprostý, alebo ide o úmysel.
    Halóóó preberte sa !!!!!!!
    To skutočne nemáte rozum? To skutočne riskujete, že pracovníci navštevujúci jednotlivé byty sa nakazia, resp. nákazu roznesú po sídlisku? Deti nenavštevujú v bytoch celé mesiace rodičov, ale rodičia majú byt sprístupniť cudzím ľudom len preto, lebo niekto tak rozhodol. Pýtam sa: akým spôsobom Naša domová správa zaručí, že nepríde k rozširovaniu nákazy, kto nahradí prípadne spôsobené škody.

  14. Tony – Hajdu a Habera? Tak to su skutocne kapacity, to fakt by sa mala vlada zamysliet… Ty si fakt padnuty na hlavu. Alebo ti chyba davka?

  15. Pre Anonym 17.07,to ja len pre poriadok.Spomenul si Haberu v negatívnom kontexte,keď si známejší,úspešnejší a dosiahol si viac ako on,tak potom si otváraj papuľu,to ,Ste aj s Jozefom banda arogantných ,hlúpych a sprostých ľudí,čo neberú vážne starosti ľudí,a urážajú kdekoho,ktorý má len trošku odlišný názor ako vaša sekta.Vy a podobní ste vniesli na Slovensko nesmiernu zlobu ,nenávisť a závisť.Viete len deštruktívne a to na čele s Matelkom,nakreslil pár plagatikov a už je premiér,podľa toho to aj všetko vyzerá.Uz aj najväčší hlupák musí vidieť,že bude trvať pokolenia,lež sa z tohoto dostaneme.A to ešte ani poriadne nezačalo.

  16. Pre 17:38 a ty sa po sebe citas? Kto tu vnasa nenavist, cital si komenty Vlada, tonyho, seekera a podobnych, kde nenajdes ano jedno slusne slovo, iba nadavky a strasna nenavist

  17. Anonym,zase zavádzas,k tomuto článku som si prečítal príspevky tebou menovaných ľudí,ničím neurazili aktuálnych diskutérov,jedine že Ty by si bol Matelko.

  18. Tak spoluobcania, co ste volili dementa, tak ste super. Ten Vas vodca nepocuva odbornikov. Ale presadi si testovanie zas dobrovolne nasilu. A najlepsie na tom je , ze dnes ked sa dam testovat, tak mi plati aj od 27.1 , Zdravi jedinec nepochopi takuto zvratenu logiku. Tu musi ist len o biznis, pre firmu toho jeho kamarata z TT. Lebo toto je do oci bijuca kravina co nariadil. Vodcovi volici co mu este drzite vajka, mozte sa hanbit. Treba predcasne volby a nech sa zostavi niečo nove, pre bajkodrzicov dementa: nepolarizujte spolocnost, ze ked som za predcasne volby tak chcem aby vladol, Smer-Hlas-Kotleba. Ludia rozhodnu. Urcite nechceme Smer ale ani dementa z TT.

  19. A ked sa nedas otestovat, tak co, tiez musis byt opatrny ako aj s testom. Vies co je to skrining? To je zistenie stavu v okresoch. Nie ze ty si mozes s modrym papierom chodit bez ruska medzi ludmi. Pozitivnym sa mozes stat aj 5 minut po teste. A z tvojho vladnutia po volbach si nevylucil kotlebu a teplosa, takze tak

  20. Anonym 20:04 ty kus kkt aj s tvojim vodcom. Konecne vidim imbecila co voilil toho idiota, si kus hovna, dufam, ze sa prepadnes do kanalu a tam sa mozes s Igim fajcit ty pes

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img