ISSN 1337-8481

utorok, 30. apríla, 2024

Najstručnejšie dejiny Sovietskeho zväzu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Najstručnejšie dejiny Sovietskeho zväzu…
Len čo zomrel Lenin, ukázalo sa, že druhý muž strany, súdruh Trockij, je zradca. Kamenev, Zinoviev, Bucharin a Stalin Trockého zvrhli a vyhnali ho zo ZSSR.
Lenže o pár rokov sa zistilo, že Kamenev, Zinoviev a Bucharin sú tiež nepriatelia a zradcovia. A tak ich udatný Genrich Jagoda zastrelil. A o niečo neskôr Ježov zastrelil zahraničného agenta Jagodu.
O ďalší pár rokov sa však ukázalo, že Ježov nie je súdruh, ale sprostý zradca a zahraničný agent. Tak ho zastrelil Berija.
Po smrti Stalina všetci pochopili, že Berija je tiež zradca. A tak Žukov zvrhol a zastrelil Beriju.
Ale Chruščov čoskoro pochopil, že Žukov je nepriateľ a sprisahanec. A poslal ho do penzie.
A o niečo neskôr sa zistilo, že dokonca aj Stalin bol nepriateľ, škodca a zradca. A spolu s ním aj veľká časť politbyra. Takže Stalina vyhodili z mauzólea a čestní straníci na čele s Chruščovom rozohnali politbyro aj so Šepilovom.
Ubehlo niekoľko rokov a už sa nedalo nevidieť, že Chruščov je voluntarista, darebák, avanturista a nepriateľ. Tak ho Brežnev poslal do dôchodku.
Len čo Brežnev zomrel, zistilo sa, že to bol senil, škodca a brzda rozvoja.
Potom prišli ďalší dvaja senilovia, ktorých mená si nikto nepamätá, pretože padali jeden po druhom ako muchy.
Až sa k moci dostal mladý a energický Gorbačov. A zistilo sa, že celá krajina bola roky ničená zradcami a nepriateľmi, ale on to vraj vyrieši.
A potom sa ZSSR rozpadol a zistilo sa, že Gorbačov je nepriateľ a zradca.
Preložené z českého prekladu originálu neznámeho ruského autora. (Asi sa bál, že ho obvinia zo zrady.)

Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Treba napísať svinstvá USA, 500 rokov drancovania nového sveta anglobanditma, genocída indiánov, obchod s otrokma, rasizmus aj dnes.

  2. a 1 200 000 slovákov tam, z toho mnohý schopný a svetovo uznávaný úspešný ľudia, škoda, že emigrovali a neostali bojovať z týmto komunisticko sovietskym marazmom, ktorý celé desaťročia ničil túto krajinu a jeho dôsledky vidíme ešte aj dnes.

  3. Len by som bol zvedavý kade by utekali tí čo drukujú rusom keby bola naozaj vojna – či k rusom alebo na západ. A ten čo tu odklána debatu na USA by si mal trochu pozriet históriu a možno by sa dozvedel, že to boli rusi, čo napadli spolu s hitlerom Polsko, že to boli rusi čo napadli Fínsko a hanebne prehrali, že to boli rusi čo vpadli do Madarska a nakoniec aj k nám v 68 . Tak kto je pre európu nebezpečnejší???

  4. Prosim, vie uz niekto konecne uviest zoznam ludi – tipy na nich, ktori pracuju v Ruskej federacii (nie na zastupitelskych uradoch SR), koho deti tam studuju, alebo sa do RF odstahovali trvale zit?

    Srdecna vdaka za informacie.

  5. Bastard zhodil atómové bomby na Japonsko aby ukázal kto je pánom sveta. Poľsko napadlo aj Slovensko na čele štátu bol špinavý farár. Stále tu máme kokot bandu ešte aj omše zaňho slúžia. To sú fašisti.

  6. 32 rokov sledujem v akých sračkach žijeme. Drogy zbrane mafie kto je sviňa prežije. Budúca hymna Slovenská. Celá pieseň vystihuje Slovensko. Rus potrebuje obchodovať a nielen Rus celý svet. Krachjucemu kapitalizmu v USA sa to nepáči. Stále vrtaju do Rusov potom do Číňanov potom sa vrátia k Venezuele potom kuba a stále dokola. Nie som rusofil ani americký ritolizač.

  7. pre Miloš Majko 9. februára 2022, 14:29
    Miloš, porovnávaš neporovnateľné. Do ZSSR sa chodilo pracovať, a chodí sa aj do Ruska. Môj otec pracoval cca 10 rokov v ZSSR a v Kazachstane. Áno na západ sa chodí xnásobne viac. Prečo? Lebo na východe sú buď porovnateľné alebo nižšie mzdy než u nás. Tým nemyslím zrovna Ukrajinu, či Bielorusko. A opäť prečo je to tak? Lebo neviem o žiadnej kolónii, ktorú by či už cárske Rusko alebo ZSSR vydrancovalo o nerastné bohatstvo, domorodé obyvateľstvo predávalo do otroctva a za stáročia si tak napakovali slušné zisky. Potom sa dá ľahko budovať a tvoriť doma, keď máš stály prísun peňazí a nie malých. Lenže západ zbohatol na krvi Afričanov alebo obyvateľov Južnej Ameriky či ostrovných štátov patriacich pod správu koloniálnych mocností. A keďže Jelcin dovolil takto bohatnúť západu aj na Rusku a Putin to zatrhol, sa nedivme, že je nepriateľ č.1. My sme storočia živorili pod rukou Rakúska Uhorska. A nebyť býv. režimu, tak tu dnes nemáme ani tie králikárne, nad ktorými sa bavil náš prvý federatívny opilec, pardon prezident.

  8. Nebyť komunistov sme na úrovni západného sveta. V medzivojnovom období sme ČSR patrili medzi 15 najvyspelejších štátov SVETA!!!!!!!!!! Najviac zla tu spravili komunisti, boli sme ruská kolonia, bola to najväčšia škoda aká sa tu mohla stať. Všetko čo mohlo utieklo ešte stále tu máme pozostatok z tej doby, okrem ekonomickej chudoby aj brutálnu zaostalosť národa, úplne šialený priemer IQ národa, očkovanie broti covidu bolo úplne jasným a čitatelným zrkadlom našej spoločnosti. Chyba bola že po 89 to neskončilo všetko v base a veľká chyba bude ak to tam neskončí teraz.

  9. Vlado tak to si pobavil a najmä tou poslednou vetou žeby sme ani tie králikárne nemali 😀 Jasné Afrika by tu bola a v chatrčiach by sme bývali nebyť skvelého bývalého režimu ktorý sa akosi v žiadnej krajine sveta neuchytil. A kto chodí do Ruska prosím ťa pracovať ? 😀 Ja nepoznám fakt nikoho, skôr naopak rusi si idú zarobiť k nám 😀 Vtedy nato doba bola tak mali drancovať ako aj iné európske štáty (Španielsko, Portugalsko, Francúzsko, Holandsko atď.), ale to by Rusko nemohlo byť pozadu ako vždy však…

  10. ČSR patrila medzi 15 najvyspelejších štátov sveta ale strašná chudoba najme na Slovensku. Komunistov nám nainštaloval západ po dohode s pánom stalinom. Predal nás aj nemecku. Stále sme obetov veľmocí. Vlado má pravdu.

  11. anonym 9. februára 2022, 17:18 : presne tak. Rok 1968 kedy nás okupanti zastavili v raste a podriadili svojim záujmom bolo to najhoršie čo sa v novodobých dejinách mohlo Slovákom stať. Škoda, že tých 5 zradcov čo podpísalo proti vôli ľudu pozývací list v 89 neobesili. A teraz sa presne ukazuje kam to až vlastne dospelo. Ak dnes GP Žilinka porovná zmluvu s garantom našej slobody s rokom 1968 tak to je buď neskutočné nepochopenie situácie alebo politické ohýbanie pravdy. Aj on je ale len výplod našej minulosti a politickej súčasnosti. A tak aj dopadne.

  12. pre anonym 9. februára 2022, 17:18
    ČSR možno, ale väčšina priemyslu bola na území Čiech. Slovensko bolo silne orientované na poľnohospodárstvo. Priemysel tu bol minimálny. Industrializácia krajiny začala až po 1948. A trvala de facto do 1989, kedy prišla akože demokracia a super kapitalizmus. No a z priemyselnej a poľnohospodárskej krajiny sa stala závislá kolónia, kde miesto úrady na najúrodnejšej pôdy vyrástli plechové búdy, ktoré tu budú….koľko rokov? Kým potečú dotácie a budú daňové prázdniny? Takže ešte raz pesničku o tej vyspelej krajine. Ono aj keď sme boli ČSR, boli tu priepastné rozdiely, ktoré sú aj teraz.

  13. Vlado 9. februára 2022, 16:42 – ako obycajne, pomohol si si vyraznou skratkou medzi Rakuskom – Uhorskom a komunistami.

    Akosi si vynechal Masaryka a Stefanika a Vznik Ceskoslovenskej republiky.

    Ale to sa vam Kotlebam stava, do historie si dosadzujete to, co vam vyhovuje. A rovnako si z historie vyberate len niektore fragmenty, na ktorych dokazete stavat a obhajovat zvratene ideologie.

    Probelm pre vas sa nazyva rozmyslajuci ludia poznajuci historiu.

    A aby tych rozumnych ludi neubudalo a vas tabor sa nerozrastal, robime Muzeum totality.

    Pridi na coffee, pohladkas si Gottwaldovu bustu a ukazem Ti aj nejake fotecky pre vybranych navstevnikov. 😉 Neslintaj, nahotinky v muzeu su len muzealne.

    Ale vazne – vcera si v parlamente mohol vidiet dementov v akcii. Teraz sa za nich musi osprevedlnovat stat…

  14. Miloš, reagoval som na hospodárstvo ČSR. Nie na celú jej históriu. Štefánik bol v našej histórii najväčšia osobnosť a právom získal aj toto ocenenie. Keď už spomínaš Masaryka, určite vieš, že Masaryk s Benešom Štefánika neznášali a snažili sa ho politicky dať bokom. Preto mu prischol post ministra vojny. Paradoxne už po vojne. A keď zahynul, jeho meno bolo akosi veľmi rýchlo upratané do zabudnutia. Našťastie, sa to nepodarilo úplne. Ale to nemení nič na tom, že Slovensko ani v dobe prvej republiky sa extra nerozvíjalo. Takže ak si chcel rýpať, nevydalo. Našu históriu ovládam celkom slušne. A čo sa včerajšej hanby v parlamente týka, tak čo už keď 2 teľce ani nevedia ako vyzerá správne vlajka krajiny, ktorú strašne bránia. Pekný večer a milerád sa dojdem pozrieť.

  15. Vlado 9. februára 2022, 23:25 – este hod do placu zopar mien tych sucasnych odidencov do Ruskej federacie za ziskanim azylu, alebo aspon tych, ktori tam pracuju ci studuju.
    Pridaj prosim aj nejaky kontakt.

    Co sa tyka tej zastavy Ukrajiny naopak, to je fakt nedoslednost, zhon a asi aj neznalost – urcite si tu situaciu zapamataju a poucia sa z nej.

    Ci to tak bude v pipade tych mentalnych chudakov co zastavu Ukrajiny verejne obliali, o tom vazne pochybujem…

  16. Pre Miloš 10. februára 2022, 6:17
    Miloš, trochu nechápem, menuj azylantov, ale študujúcich, daj kontakty, ako fakt si treba silou mocou dokazovať niečo a rýpať? Osobne poznám dvoch. Jedna tam študuje a druhý s manželkou už 4 roky pracuje v Petrohrade. Ale prečo by som zverejňovať ich mená, či kontakty? Aby ich nejakí zakomplexovaní mimovládkari alebo novinári otravovali a potom plakali keď ich dakto pošle do péčka, či dá cez pysk? Aj Rusko je krajina, a ľudia tam žijú, aj študujú. Nue každý sa riadi schizofréniou zo všetkého čo je ruské, len preto, že je to žiadané od niekoho…….:-D

  17. Nie Milan, nasraté v hlave máte predovšetkým vy, lebo ste stará fosília, ktorá podobne ako Vlado vníma dejiny selektívne, výhradne cez redukcionistickú ideologickú optiku (niet sa čo diviť, minulý režim dejiny radikálne prepisoval a to tak, že si vymýšľal svoje vlastné. Neveríte? Čítajte Orwella). Ste dokonale indoktrinovaný alebo ak chcete presiaknutý boľševickým výkladom dejín. V tom lepšom prípade ste možno len obyčajní prepadlíci a pozaškoláci z dejepisu. A niekde medzi tým sa svetom motajú, ako takí neboráci, čitatelia dezinformačných webov a brakových plátkov ako Z&V. Odporúčam prejsť na serióznu Historickú revue, kam píšu skutoční historici. Potom sa možno prestanete vyžívať v alternatívnych výkladoch histórie plných báchoriek a bájok a trepať sprostosti ako svazáčik a nedouk Vlado. Inak na tomto človekovi sa dá krásne demonštrovať, ako sú si totalitné ideológie komunizmu a nacizmu, napriek istým povrchným nepodobnostiam, veľmi podobné. Vlado veľký ospevovateľ minulého režimu nám dnes doslova replikuje Kotlebove neonacistické recepty. Aký to paradox! Vždy som tvrdil, že tieto totalitné režimy majú spoločnú podstatu. Totalita ako totalita. Jednoducho nám tu hrozí možnosť recidívy niečoho, čo môže vystupovať s inými zástavami, v inom balení, v rôznych farbách, ale vychádza to stále z tých istých bludných predstáv, aj z istých sentimentov a resentimentov. No a nebezpečie recidívy nastáva najmä kedy? V čase keď sa spoločnosť dostane do nejakej krízy (či už to bola Veľká hospodárska kríza, alebo kríza v 2008, alebo utečenecká kríza, alebo koronakríza…). Takýto popletení jedinci sú dôsledkom nášho nedôsledného vyrovnania sa s totalitnou minulosťou t.j. minulosťou totalitarizmu všetkých týchto odrôd. Dnes sa na Západe už v zárodku potláča akýkoľvek náznak nacistickej rétoriky v akejkoľvek forme – a to plným právom. No komunizmus nemal žiadne norimberské procesy, páchatelia sovietskych zločinov proti ľudskosti neboli potrestaní, desiatkam miliónov obetí sovietskej éry na Ukrajine či inde sa nedostalo spravodlivosti. A potom nás tú ešte poučujú o dejinách takýto indoktrinovaní nedouci, komunistickí pohrobkovia a zakuklenci ako Vlado, Milan a im podobní, ktorí nie sú schopní rozlíšiť demokraciu od diktatúry a čosi tu bľabocú o odvekých krivdách.

  18. mudrc tomas,no daj ako sa potlacila vrazda slovaka v bruseli,kde POLICAJT! hajloval pri na smrt dobitom slovakovi.ako sa teda potlaca v zarodku na zapade nacizmus a to nebola retorika,ale brutalna vrazda vysvetli nam zakuklencom.podobny neoliberalny potkany ako ty nam vladnu celej europe.

  19. Pre tomáš 10. februára 2022, 12:59
    Ešte niečo Vaša excelencia? Už si s tými „múdrymi“ rečami trapný ako Čaputovej tlieskanie zdravotníkom a uplakané prejavy k národu 😀 Prezraď, čo ti také strašné komunisti urobili? Nechali ťa bezplatne vyštudovať? Či donútili chodiť do roboty? Chápem, hrozné dačo.

  20. Podľa toho, čo si tu vypotil, si si zase asi prečítal iba dezinformačné weby, kde vás neinformovali, ako sa celý proces skončil. Už sa konečne nauč pracovať s relevantnými zdrojmi, alebo si úplný imbecil? Keď máš o to záujem tak si to dohľadáš, ako skončili páchatelia.

  21. Čo mne, ale čo tebe komunisti urobili. Úplne ti paralyzovali rozum, lebo keby si ho mal, tak by si isto vedel, že to čo komunisti ponúkali ako štúdium, bola čistá indoktrinácia (šak ty si jej exemplárnym príkladom) a do roboty naozaj nútili chodiť ľudí, ktorých nepokladali za viac ako za otrokov (koliesko vo veľkom budovateľskom stroji), ktorí si nemohli vybrať ani zamestnanie (mimochodom nie náhodou komunisti prebrali to nacistické Arbeit macht frei – skutočne istá práca oslobodzuje od nutnosti rozmýšľať).

  22. Pre tomáš 10. februára 2022, 13:44
    Aha, už je to jasné. Za komančov si musel chodiť do roboty, predtým do školy. Hmm, chápem, mal si to zložité. Ale nesmúť, teraz už nemusíš 🙂 Ako skončili páchatelia v prípade smrti J. Chovanca? Daj do éteru. Aj podľa ne-potrestania vinníkov je vidno, akí sme super dôležitý partner západu. Majú nás zato, čo sem vozia do obchodov. Odpad.

  23. Vlado začínaš byť nervózny, že ťa niekto strčil argumentami do vačku, musíš sa viac snažiť, tvoji chlebodarcovia z teba nebudú mať radosť. Tvojimi protiargumentami na Tomáša iba beznádejne mávaš ručičkami a nožičkami ako chrobák na chrbte.

  24. Tomáš, komunista som nebol ani môj otec. To co sa dialo po vojne v Československu 1948,68, Poľsku, Madarsku majú na svedomí mocnosti. USA, Anglicko,Francúzsko. Osrali nas.

  25. Čo ja, Vlado, ja som si pád komunizmu vždy prial a vôbec si nesťažujem, ale aké to musíš mať ty ťažké, to si ani dobre neviem predstaviť. Všetky domnelé socialistické istoty boli razom preč, vedúca strana ako predvoj pracujúceho ľudu zmizla a odrazu ťa nemal kto vodiť za ručičku. A tak sa tu v slobodnej dobe ponevieraš ako taký neborák a musíš sa učiť zaobchádzať zo svojou slobodou a rozhodovať sa každý deň odznova sám za seba. A to sa ti samozrejme prieči, lebo si bol zvyknutý, že za teba za starých čias rozhodovali druhí. Že všetko bolo uniformné, zglajšachtované ako aj tvoj úbohý rozum. Tvoj život bol presne nalinajkovaný a ty si mal iba jedinú povinnosť, do ničoho (najmä nie do politiky) sa nestarať a iba pracovať. Och áno, boli to „krásne časy“ pre takých, ktorí vedeli, že aj tak by sami nič nedokázali, lebo dialektika dejín. No a tu sa zrazu ocitáš v spoločnosti, kde je premiera možností, konkurencia, pestrosť a ty, keďže za toho komunizmu v tých tvojich povestných školách ťa rozmýšľať ani rozhodovať sa nenaučili (vyberať tiež nie, veď nebolo z čoho), tak znova hľadáš voccu, ktorý by ti ukázal smer, ktorý by ti ukázal nepriateľa, na ktorého môžeš vyliať svoju frustráciu za svoju, nehnevaj sa, že to tak poviem, bezvýznamnosť a stratenosť. No si celkom, keď to tak poviem, dezorientovaný, a to nie kvôli demokracii, ani kapitalizmu, ani Amerike, tobôž EÚ, ale len a len kvôli tvojmu prihoretému minulému režimu, ktorý ťa udržiaval v stave nevedomosti a večného dieťaťa, ktorý ti neposkytoval dostatok informácií, ktorý ťa oberal o možnosť byť morálnou bytosťou, ktorý ťa jednou vetou nepripravoval na život v slobode ale v otroctve. A preto si otrok a rozmýšľaš ako otrok. Nie, Zem a vek ťa z otroctva nedostane (aj keď sa tým zaklína, že otvára oči a hľadá pravdu), skôr naopak udržiava ťa v ňom, pretože sa vyslovene zameriava na typy ako si ty – ktoré hľadajú niekoho, na koho by hodili zodpovednosť za svoje mindráky a dobabraný život. Stavil si na zlého koňa. Nuž, ako hovorím, neviem si to predstaviť, aké ťažké to musíš mať.

  26. Pre tomáš
    Milý môj, nepoznám nikoho, kto to má dnes ľahké. Česť výnimkám. A nemýľ si dojmy a pojmy. Pojem vocca nepoznám, asi skratka whats ap 😛 Ale vieš koho mi pripomínaš? Tých vydrbancov, čo sedia od 89ho v každej vláde a jediné, čo dokázali, že dokurvili celú krajinu. Ale navonok sa tvária, že požrali všetku múdrosť sveta a ostatní sú odpad. Pekný deň prajem, v tvojej múdrej dimenzii.

  27. Vlado tieto drísty od Tomáša,už vlastne nikoho nezaujimaju.Vobec sa s ním nezaoberaj.Len hlupáci sú presvedčený,že sú neomylný,a že jediný majú pravdu

  28. Tomasko velmi mi pripominas Laca Borbelyho,obrovske mnozstvo slov,popretkavanych cudzimi vyrazmi,aby si sa ukazal,ze ich ovladas,ale vypovedna hodnota nula

  29. Moja generácia mala nešťastie. Narodila sa počas /na konci/ druhej sv. vojny. Polovicu života žila v čase, keď v našej krajine vládla komunistická ideológia a v druhej polovici nášho života všade vládne obyčajná ľudská hlúposť.
    Asi to je tak niekde napísané, že obyčajný človek sa pohody a pekna nemá nikdy a nikde normálne dožiť!
    Popravde, myšlienkám komunistickej budúcnosti nikto normálny neveril a myšlienke, že teraz všade prevláda hlúposť sa tiež obecne vôbec neverí. Veď, akoby to bolo inak v minulosti, keď sa budovala beztriedna spoločnosť podľa ľúbozvučného hesla „Každý podľa svojich schopností – každému podľa jeho potrieb“. No a dnes sa hlása „Každý je slobodný – každý môže všetko, čo len chce“- Aké ešte krajšie. Nie?

    Však to je jednoduchá rovnica. Vtedy boli všetci šťastní a dnes sú ešte šťastnejší. Radosť žiť. Tak držte huby a makajte! Vtedy veľa a skoro zadarmo a dnes na páse v KII ešte viac a za prežitie. V skutočnosti každý systém, ktorý nám tu za posledných dvesto rokov vládne, je riadna sviňa.

    Keď myšlienku beztriednej spoločnosti spláchli dejiny do hajzľa, tak s ňou odplávala aj jeho ideológia, ako najdôležitejšia vec denného života. Len tú hlavnú myšlienku, že pospolitému ľudu treba vládnuť, bolo treba niečím nahradiť. Kapitalistická demokracia ju nahradila heslom: Zglobalizovať – ohlúpiť – olúpiť. Ono v podstate je to stále to isté, len pojem ideológia sa nahradil pojmom hlúposť.
    Vtedy aj dnes bolo totiž potreba v zárodku zlikvidovať v ľuďoch potrebu kritického myslenia a tak „Vedúcu úlohu strany“ nahradilo „Prehlbovanie demokracie.“ Pritom je to celkom rovnaké osprostievanie všetkých naokolo. Len tupého Vasiľa Biľaka nahradil Chytrý Internet.

    Každé „Vylepšovanie“, „Prehlbovanie“, či „Rozvíjanie“ demokracie nie je nič iného ako kedysi vylepšovanie budovania socializmu. Je to len zásterka ľudí, ktorí sú pri moci, ako odviezť pozornosť od skutočného plnenia sľubov, ktoré vo voľbách sľúbili. Oni si potrebujú hladkať svoje Ego a v tichu parazitovať a bohatnúť. No a k tomu potrebujú samozrejme rezignovaného a osprosteného voliča, ktorý je dokonale znechutený a znechutený na druhú.

    Najhoršie na tom všetkom je fakt, že tento proces je dokonale, hlboko premyslený a trpezlivo, sofistikovane desiatky rokov realizovaný riadený a platený tými, ktorých môžeme pejoratívne nazvať – Mocní tohto sveta. Nie je to ani tak skupina konkrétnych ľudí, ale skôr myšlienka, ktorá najbohatších spolu spája. Veď podľa relevantných výskumov už od roku 2015 vlastní najbohatšie jedno percento ľudí viac majetku, ako zvyšok planéty.

    Načo asi tak svoj majetok využívajú? No samozrejme, že na to, aby ešte viac bohatli, aby systém, ktorý im to umožňuje im to čo najlepšie ďalej vytváral. No a preto nás už desiatky rokov obklopujú TMOU BLBOV.

    Stačí sa pozrieť okolo seba – Kto vlastní banky, rozhodujúce odvetvia, prosperujúce podniky? Slováci určite nie! A v prospech koho idú tie ekonomické profity, ktoré Slovač v potu tváre vytvára? Do rozpočtu určite nie!

  30. Tomáš bol prepustení z liečenia, nepomáha liečenie, nemá žiadnu nádej na zlepšenie, zdravotneho stavu. Všetku blbosť vypúšťa na tejto stránke. Mam dojem ze bol na debate, u Zavodskeho.

  31. Milé, hejtríci ak sa potrebujete na mne odbaviť, prosím, poslúžte si. Prečo by som ale venoval pozornosť mravcom. Nie som entomológ. A preto sa vráťme k téme. Okupanti, boľševici a eštébáci nás dlhé roky zotročovali. V 89 ich režim padol, ale kus otroctva v národe zostal a stále sa prejavuje, konkrétne aj tu. Keby to náhodou niekto nevedel, tak pripomeniem, že demokracia nie je sloboda. Je to iba prostredie, v ktorom sa správame alebo nesprávame ako slobodní. Preto bezhlavo pindať na demokraciu je úplne scestné a pomýlené. Sloboda to je drina na sebe samom. Dobro to nie sú žiadne zložité fabulácie, to je konkrétny čin v konkrétnej veci. Ak si niekto myslel, že od 89 bude niekomu padať manna z neba, tak je blázon. Od 89 už musíme nadávať len sami na seba. Svet po páde komunizmu je určite lepší minimálne v jednej veci – budúcnosť už záleží na našom rozhodovaní, nie na akýchsi údajne nemenných zákonoch dejín. Ľudia musia začať od riešenia problémov na svojej ulici a nie tu pindať na Američanov a politikov a temné pozadie. Politika nemôže vyriešiť všetky ľudské problémy. Len keď bude viac ľudí schopných si svojpomocne riešiť svoje problémy vo vzájomnej komunikácii, tak do toho nebude musieť toľko vstupovať štát, ktorý viac pokazí než napraví. Kto neporozumel tejto základnej rovnici, je naveky odsúdený k frustrácii, dezilúzii a opakovaným sklamaniam, čo je voda na mlyn extrémistom všeho druhu.

  32. Nemozem za to, ale musim s Tomasom SUHLASIT. Pise zrozumitelne a evidentne to ma v hlave upratane.

    Mrzi ma, ze znovu sa v diskusii niektori z vas uchyluju k osobnym invektivam. Diskutujme a respektujme odlisne nazory.

    Tomas – este raz, SUHLASIM.

  33. pre Miloš Majko 11. februára 2022, 3:07
    Aké prekvapenie 😀 Miloš, Miloš, opakujem stále znova a znova a znova, vám novinárom chýbajú 2 základné veci – Objektivita a nestrannosť. Vy to proste neviete. Jak fúkne vietor zo západu, tak píšete. Ale už to preháňate, lebo toto čo sa tu momentálne deje je už choré. Kopete do Ruska jak besní, ale pozor, aby nám raz ešte neboli dobrí. A tým faktom, čo od každého pýtaš, tak prosím daj nejaké, ktoré nie sú prebraté od Denníka N, Smečka alebo Aktualít. Lebo tí sú objektívny ako Severo Kórejský denník.

  34. tomas to je taky dilinko mlady,chodi v obleku pracuje pre zahranicnu firmu , na ucet mu cinkne 1100€ a mysli si ,ze je majster zemegule a nevie,ze je len dalsie bezviznamne hovno v systeme.

  35. Vlado, čo si sa časopriestorovo opäť stratil? Kto sa tu kde zaoberá Ruskom, ty trkvas. Tebe už z toho Ruska dobre hrabe. Ja viem, že si užitočný (ale inak úplne neužitočný) idiot, ale už to zas nepreháňaj s toľkou aktivitou v prospech Ruska. Tu sa o Rusku teraz nebavíme.
    „tak to vidím ja“, ty sa v prvom rade nauč gramatiku, ty „majster zemegule“, lebo si taký „múdri“, že nedokážeš napísať ani jednu poondiatu vetu gramaticky správne. Hlavne, že si prekukol celý svet, vylízanec.

  36. Pre tomáš
    Však si vytlač všetky príspevky a môžeš opravovať 🙂 Prečítaj si po sebe, čo píšeš. Si jediný, kto tu ide všetkých poúčať a zdrbávať. Na rozdiel od teba, sa na nič nehrám. A čože, nejak ti stúpa tlak. Žeby si tiež patril do skupiny kaviarenských darmožráčov?

  37. No, prečítané, ale o Rusku z mojej strany ani zmienka. Ak budem chcieť písať o Rusku, tak tomu ver, že to bude poznať. A ja viem, že sa na nič nehráš, že si užitočný idiot, komunistický nostalgik, nacistický sympatizant, protiamerický a protieurópsky pľuvač, frustrovaný kverulant, premotivovaný rusofil a to všetko v jednom balení. V tomto všetko si naozaj autentický, akurát úplne pomýlený, iracionálny. Za starých čias si mal všetko prehľadné a jasné a v dnešnom komplikovanom svete sa cítiš stratený. Chápem. Ale prečo tá nenávisť k všetkému slobodnému.
    A s tou kaviarňou ti to nevyšlo, ja do kaviarní nechodím. Ale že si si osvojil Blahovu rétoriku ťa usvedčuje, že si úplný mamľas, ktorý naskočí na všetko, čo sa šíri éterom. Ti niekto z kaviarne nejako ublížil? Niekto z kaviarne ťa šikanoval? Ako vôbec s tým celým súvisí kaviareň? Aha, už mi to zaplo, máš predsa ten starý komunistický software – vždy musí byť nejaký triedny nepriateľ na ktorom sa vyzúrim do biela. Zájdi sa radšej do nejakej kaviarne pozrieť a uvidíš, že nijakí bubáci tam nie sú.

  38. Veď preto netreba ešte všetko nenávidieť, keď sa ti zrútil ten komunizmus. Práveže by si mal oceniť to, čo ti sloboda poskytla, môžeš sa tu napríklad vyzúriť, zanadávať na čo len chceš, skrátka vypustiť paru a nikto v čiernom dlhom koženom kabáte ti nepríde zaklopať na dvere (upozorňujem, že zatiaľ). No kde ti to starý režim umožnil? Tam si to musel v sebe zbytočne dusiť, všade šuškať, správať sa schizofrenicky. Dnes môžeš so súkmeňovcami ísť dokonca pred parlament a tam bliakať o odvekých krivdách, o amerických sviniach a aha, ani vlas na hlave sa ti neskriví. Buď k sebe úprimný, no mohol by si si takto nažívať v tom vysnívanom Rusku? Či tebe sa dobre žije tak, že diktátor, totalitný vodca, alebo autoritár ti presne povie, čo máš robiť, ako sa máš správať?

  39. pre tomáš 11. februára 2022, 14:04
    Som sklamaný, tak málo titulov. Myslel som, že sa viac pochlapíš 😀 Však vezmi slovník keď ti došli slová. Nenávisť ku všetkému slobodnému? Každý je tak slobodný ako povolia okolnosti a situácia. A búchať sa v dnešnej dobe do pŕs, že hurá sloboda, keď banda dementov ako Benčík doslova striehnu na nete, čo kto kde napíše, aby hneď písal udania mi príde veľmi scestné. Ale vyčkaj času ako hus klasu……. 😀

  40. Tak sa na to skúsme pozrieť cez prizmu zvieracej ríše, možno to ti bude bližšie, aby si pochopil hodnotu slobody. Ak by si mal nejakého operenca v klietke a staral sa sebalepšie o jeho potreby, tak keby si jedného dňa nechal klietku otvorenú (samozrejme aj okno), tak pre opereného priateľa by to bola jasná a ľahká voľba, čomu dáva prednosť. Takto som porozumel tomu, čo je to sloboda, keď mi uletel papagáj, hoc sa mal po fyziologickej stránke veľmi dobre, predsa sa „rozhodol byť slobodný“. Ja viem, že sen o zlatej klietke s pravidelným kŕmením je ohromne príťažlivý aj pre ľudí, ale je to falošná ilúzia, jedného dňa príde precitnutie a zistí sa, že tá klietka je vlastne otroctvo. Dúfam, že poznáš výrok od básnika Jána Kollára: „Sám svobody kdo hoden, svobodu zná vážiti každou.“

  41. Tomáš normálne si týmto náckom vyrazil dych, vedia sa zmôcť iba na vykoktanú vetu o chlapčiatku a podobne. Aj komunista skonvertovaný na nácka Vlado (Vladimír Vladimirovič) je už mimo a iba trepe sprostosti a odpútava pozornosť od témy. Sranda toto sledovať. Vlado daváj ďalší príspevok, lebo chlebodarca sa bude hnevať

  42. Vlado tvoje naivne romantické predstavy o svete su ako vystrihnuté z dvestoročných kníh. Som si takmer istý, že si platený ruský troll. Predpokladám, že máš v skrini hneď niekoľko zelených mikín. Si produktom zaostalého školstva na slovensku, to bude najväčšia výzva všetkých vlád, ktoré prídu absolutná reforma školstva, kde sa začne učiť rozmýšlať a myslieť. Minimálne desať rokov tu beži dezinformačná scéna, ktorá sa na západe nechytila ani zďaleka v takom meradle ako u nás. Sme krajina, do ktorej rusi nainvestovali miliony eur do dezinformačných webov typu zjem aj vlek a podobné,politikov typu chamradin, blaha, plexisklový ramzan a podobných, videli sme to pri COVID-19. Miera zaostalosti je šokujúca, keby sme boli niekde pri rovníku v dažďovom pralese, ale sme v strede európy. Po skúseností z týchto dní asi začneme Dzurindovi stavať pamätníky.

  43. ja si skôr myslím, že troll je na neho príliš vznešené označenie, za tieto slaboduché výplody by mu nikto neplatil. Viac sa na neho hodí pomenovanie „užitočný idiot“, tak ako ho vymyslel jeho vzor súdruh Lenin. Užitoční idioti v tom malom vadnom mozočku nevedia ani pochopiť, že sú v prvej línii ruskej stratégie hybridnej a psychologickej vojny. Oni si to vôbec neuvedomujú, že čosi také existuje, oni zväčša v našich pomeroch iba skočia na lep propagandistickým proruským webom (čo je zapríčinené nedostatočným historickým vzdelaním) a potom rozširujú ďalej tie nezmysly, pretože tie nezmysly presne korešpondujú s ich svetonázorom, teda odporom k slobode, spochybňovaním 89, presvedčením, že niekto spoza dejinných kulís poťahuje nitkami a podobné pripečenosti. Skrátka a dobre všetci trpia spoločným resentimentom po starých časoch, kedy tu v tomto priestore tomu pevnou rukou velil Sovietsky zväz. Oni inak rozmýšľať nevedia, pretože boli nainfikovaný marxisticko-leninskou dialektikou a tá sa z kotrby dostáva len veľmi veľmi ťažko.

  44. Alebo ešte aby som to upresnil, tie nezmysly nekorešpondujú s ich svetonázorom, tie nezmysly sú totiž presne vyfabrikované za tým účelom, aby ich utvrdzovali v resentimente, pretože tí, ktorí ich vymýšľajú sú dostatočne inteligentní (ďaleko inteligentnejší než naši užitoční idioti) a majú dostatok agentúrnych zvodiek, aby mohli s týmito našimi spoluobčanmi šikovne manipulovať, a to dokonca tak, že naši užitoční idioti si ani nevšimnú že sú lapení v ich manipulátorských sieťach a celkom odovzdane a s nulovými nákladmi vykonávajú sami od seba to, čo by inak stálo nemalé prostriedky. Ale načo ich vynakladať, keď sú tu naši užitoční a vždy pohotoví idioti (pionier je vždy pripravený, nie?). Ako by som to ešte upresnil. Je to niečo ako keď ste spiaca bunka a zrazu vás na diaľku niekto – na nejaký podnet (ako povedzme teraz tá obyčajná obranná dohoda akú má v nejakej verzii 23 krajín) – zapne.

  45. Tomáš, tvoje pisanie prezradza ze si rodina s Vargom, ak nie sám Pavol Varga je to také niečo. Čo dobre si spravil pre Slovensko asi nič. Ja som rad že Rus je doma a americke vojská nemajú čo hľadať v Európe.

  46. Tomáš,si zaslepeny nenávisťou,aroganciou a si aj keď píšeš podľa teba veľmi fundovane,jeden nevychovany,arogantny fagan.Rusko,USA,do čerta s nimi,píš konečne niečo o Slovensku.

  47. ja píšem podľa seba veľmi fundovane? To si ako na to prišiel človeče? To som niekde také niečo napísal, mravček? To som niekde oznámil, že píšem fundovane? Píšem tak, ako najlepšie viem. Čo si sa v tom našiel, keď si taký pohoršený? Veď nemusíš to čítať. Ja ťa nenútim. Pokojne si prečítaj iba príspevky hladiace po srsti.

  48. alebo Nový čas, tam je vraj viac obrázkov a bude ti fajn. Nebudeš aspoň vydeptaný, keď ťa niekto konfrontuje so zložitou a nepríjemnou skutočnosťou.

  49. Pre tomáš
    Tomáško, dávaš sem siahodlhé príspevky s výpovednou hodnotou hovna. Ale mudrlanti to majú vo zvyku. Mysliac si, že si kozmonaut medzi chodcami. Čo si tu vlastne vyprodukoval? Kecy, kecy a osočovanie. Nazývaš ma rusofilom, ok, mám na háku, každého. Jedno však vedz, bol, je a bude mi milší Rus, než vydrbanec zo západu, ktorý vnucuje svetu demokraciu bombami a inváziami. A idioti ako ty, to len živia a tlieskajú tomu. Za býv.režimu bol každý pionier, aj ty a možno ešte viac 🙂 Ale potkany vždy nájdu spôsob ako prežiť. A teraz tu chrlíš zo seba žlč na každého, kto s tvojimi geniálnymi myšlienkami nesúhlasí alebo si dovolia mať vlastný názor.

  50. Kto nabádal politikov aby nešli na olimpiadu do Číny. Banda s USA. Keď Američania vraždili vo vietname, používali chemické zbrane, dôsledkom čoho i dnes sa tam narodia degenerovane deti, cela európska demokracia mlčala. Nik nepovedal, keď bola olimpiada v USA, nechoďte do USA.

  51. nazývam ťa presne tým, čím si, veď si sa k tomu otvorene prihlásil. Veď keď miluješ Rusko, niet čo riešiť. Si rusofil. Ja nechápem to pobúrenie. Píšeš že osočujem? Tie potkany, to sa mi iba zdá, že? Ja som ťa nazval užitočným idiotom, to je terminus technicus, ktorý zaviedol tvoj vzor Lenin, to nie je osočovanie, to je taký fenomén, ktorý pomenúva aj tvoje správanie. Veď ty by si mal byť vlastne rád, že slúžiš Rusku, obdivuješ Sovietsky zväz a píšeš ako svazák. Tak kde je problém? A keď sa ti moje názory nepáčia, tak ich jednoducho nečítaj.

  52. anonym, ale to potom neviem, ako sa z toho Vietnamu tá degenerácia preniesla aj na teba? Tebe ešte nikto doteraz nepovedal, že v slove olympiáda je „y“? Ty sa spamätaj, čo tu ty riešiš, keď patríš ešte na ZŠ. Radosť vládnuť takýmto občanom

  53. Tomaško stále podávaš dôkaz o tvojom rozume. Tvoj rozum je už dalej ako demokracia. Musk ta ako prvého slováka odvezie na Mars. Slovensko je nesvojpravna krajina co je svet svetom. Nevieš náhodou prečo bol komunizmus v Československu vPoľsku, Madarsku, Rumunsku, Bulharsku. A v časti nemecka.

  54. Anonym 18:33 nemáš argument, nemáš nič, nevieš reagovať, iba urážať. Na taký zaostalý plebs alo si ty treba rovnakú agresiu akú používate vy. Nikto sa vás nebojí, ste na smiech, normálne sa z vás rehocem. Dosiahnete pravý opak toho čo chcete, ľudia sa naserú antúto holohlavú zelenú a červenú zgerbu budú hnať palicami.

  55. Anonym 20:28,ANO máš pravdu😃Tých 10procent,čo ešte verí tejto vláde sa nasere,a budú tých 90 zvyšných hnať palicami.A potom tu bude pokoj.😂😂😂😂😂

  56. —My tuhle válku vyhrajem (J.Švejk)
    Ešteže tu máme túto diskusiu a vieme sa vyventilovať. I napriek určitej anonymite by v diskusii trochu základnej slušnosti nezaškodilo. Je totiž úplne jedno či som usák, rusák, biely či čierny …či nie?

  57. Invázia vojsk Varšavskej zmluvy do Československa sa nezaobišla bez obetí na ľudských životoch z radov civilného obyvateľstva. Na Slovensku zahynulo v období od 21. augusta do 31. decembra 1968 v dôsledku prítomnosti cudzích vojsk, podľa doterajších poznatkov, celkovo 38 osôb, v celom Československu 108. Vo vedomí spoločnosti najviac rezonovali prípady ľudí, ktorí prišli o život v prvých dvoch dňoch okupácie, najčastejšie pri priamych stretoch s prechádzajúcimi vojskami. Výstrely pri Univerzite Komenského v Bratislave na poludnie 21. augusta si vyžiadali životy troch ľudí: Danky Košanovej, Jána Holíka a Stanislava Siváka. 22. augusta, počas demonštrácie na Námestí SNP, spustili vojaci streľbu, v dôsledku ktorej zomrel učeň Peter Legner a neskôr zraneniam podľahol aj Jozef Szvityel. V Poprade sa obyvatelia snažili zastaviť postup tankov zátarasami a následná streľba si vyžiadala život študenta Jozefa Bonka. V Košiciach vyústili ostré protesty proti okupácii do streľby vojsk Varšavskej zmluvy, v dôsledku ktorej prišli o život celkovo siedmi ľudia. Vo Zvolene zahynul robotník Jozef Levák, ktorý si kľakol pred kolónu tankov na cestu. V Detve pri prechode kolóny vojsk hádzali ľudia na okupantov kamene. Odpoveďou bola streľba, v dôsledku ktorej zahynuli Rudolf Gavorník a Štefan Zdechovan.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img