ISSN 1337-8481

utorok, 30. apríla, 2024

„Mojím snom je mať veľkého vysvieteného anjela.“ Prečítajte si silný príbeh najkrajšie vysvieteného domu v Seredi.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Naše mesto má veľa zaujímavostí, ktoré stoja za pozretie. Počas najkrajších sviatkov v roku určite stojí za pozretie vianočná výzdoba.

Medzi najkrajšie vysvietené a vyzdobené domy v Seredi určite patrí dom, nachádzajúci sa na križovatke ulíc Dolnočepenská a Lúčna. Ide o jeden zimný seredský unikát, ktorý navodí tú správnu vianočnú atmosféru. Nedalo nám a zazvonili sme na zvonček pri bráne. Privítali nás veľmi milí manželia Janko a Simonka.

Výzdobou domu žije celá rodina. Pán domu vysvetľuje, ako množstvo svetielok a ozdôb inštalujú: „Začíname 2-3 mesiace dopredu. Nakreslím si dom a naplánujem kde budú ktoré svetlá.“

A je to veru vidieť. Všetko je do detailu prepracované, premyslené. Každé svetielko má svoje miesto. S ich umiestnením pomáha celá rodina aj priatelia. Kto môže pomôže. Že je to riadny kus práce ani nemusíme písať. Umiestniť viac ako 30 tisíc svetielok zaberie veľmi veľa času. „Každý rok sa snažíme doplniť niečo nové, iné. Nechceme každý rok opakovať to isté“, hovorí pani Simona. Na dome tak nájdeme sobov, Santu, hviezdičky a dokonca aj malý betlehem. V lete toto miesto slúži ako hojdačka, v zime sa premení na betlehem.

„Svetelnú výzdobu na dome sme rozsvietili v prvú adventnú nedeľu o 17,00 hodine. No ešte hodinu predtým sme vešali posledné svetielka. Stihli sme to len tak tak,“ hovorí domáci pán a zároveň nám ukazuje garáž, kde má toľko svetielok, žeby stačili na výzdobu troch domov. „Nechcem na dom dať všetko. Keby som tam dal hocičo, bolo by to také… Jednoducho nechcem, aby to bolo piate cez deviate. Pár krát sa mi dokonca stalo, že som objedal inú farbu svetiel,“ s úsmevom hovorí pán Ján a manželka jeho slová dopĺňa: „Je to naša záľuba. Stojí nás to nemalé peniaze. No keď vidíme, ako sa ľudia zastavujú, fotia sa pred naším domom, ako sa deti tešia… Je to pre nás náboj, aby sme to robili aj naďalej.“

Musíme poznamenať, že tento dom je asi najlepší spomaľovač. Každé auto pri prejazde totiž spomalí. No a samozrejme sa pristaví aj každý chodec a obzerá si tú nádheru.

Za najkrajšie vysvieteným domom v okolí sa ale skrýva silný príbeh. Simonku a Janka navždy opustila ich milovaná dcérka a celá výzdoba je na jej pamiatku: „Naša Nikolka milovala svetlá. Prišli sme o ňu pred dvoma rokmi. Je to pre ňu do nebíčka. Vždy hovorila, tatino už to nechaj. Už to zapni. Robíme to hlavne kvôli nej. Mojím snom je mať veľkého vysvieteného anjela.“ Pevne veríme, že sa im toto prianie splní. Ale určite vieme, že z neba sa jeden anjel dole pozerá.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img